自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

流感疫情嚴重,消息指,港府將宣布,小學及幼稚園明日(8日)起提早放年假。

衞生防護中心將於今早(7日)10時半舉行記者會,由總監黃加慶匯報冬季流感的最新情況。中文大學醫學院呼吸系統科講座教授許樹昌、和港大醫學院微生物學系講座教授袁國勇亦會出席。

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180207/bkn-20180207101424150-0207_00822_001.html|^|http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180207/bkn-20180207101424150-0207_00822_001.html

好多人係whatsapp group到講!

Tvb已經出左話聽日停課

wcpcelia    發表於 18-2-7 19:01

大宅

小學及幼稚園明日(8日)起提早放年假

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

totoA 發表於 18-2-7 10:29
小學及幼稚園明日(8日)起提早放年假
係呀,新聞寫話一陣開記者會講

男爵府

https://www.facebook.com/icablen ... ;notif_t=live_video

記者會直播

複式洋房

回覆樓主:

睇緊,thx

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

終於停課
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章

回覆樓主:

oh!真係停課,不過尋晚我哋班家長都傳停課傳得好行

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

停課了, 又要重新安排..........

大宅

15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

小學都停,點算

大宅

回覆樓主

考梗試嗰尐真慘

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

真係停課了~
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

男爵府

miumiu0101 發表於 18-2-7 11:17
停課了, 又要重新安排..........
在職父母真係頭痕,如果搵唔人湊

男爵府

helen02 發表於 18-2-7 11:18
小學都停,點算
jm要返工湊唔到?辛苦晒

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

20jack09 發表於 18-2-7 11:18
考梗試嗰尐真慘
2 月頭應該唔多學校考試掛
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

男爵府

20jack09 發表於 18-2-7 11:18
考梗試嗰尐真慘

我個囡今日同明天都係補考,今日要考埋明天嗰科.真係令人擔心,都唔知會考成點.仲要係呈三

子爵府

回覆樓主:

不要為明天憂慮,因為明天自有明天的憂慮。一天的難處一天當就夠了

公爵府

馬騮狗 發表於 18-2-7 11:29
我個囡今日同明天都係補考,今日要考埋明天嗰科.真係令人擔心,都唔知會考成點.仲要係呈三
...

今日考埋聽日?好慘哦

伯爵府

miriam 發表於 18-2-7 11:26
2 月頭應該唔多學校考試掛

我侄仔考到下星期二、如停課新年都放得唔安落啦

寶石宮

2023年兔年勳章

LucaLuLu 發表於 18-2-7 10:27

流感疫情嚴重,消息指,港府將宣布,小學及幼稚園明日(8日)起 ...

明起停課 提早放年假

侯爵府

2018復活節勳章

LucaLuLu 發表於 18-2-7 11:25
在職父母真係頭痕,如果搵唔人湊

新聞話學校係停課期間要保持開放同安排適當人手,比有需要而無人照顧嘅小朋友回校

如: 雙職家長

首頁

尾頁

跳至