家庭理財

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 teslamodelx 的帖子

係呀細行吾洗排甘耐,做D好簡單野好D;細行都職員有時會對自己銀行D業務好似蒙查查,有時重另一間分行會比吾同既答案你.真係暈得一陣陣

大宅

kentseky 發表於 18-2-8 10:58
當你用過低BS後,你就會發覺一差還有一差高

Dxx?

男爵府

回覆樓主:

中銀理財開得一個櫃台, 仲衰過做普通客戶

子爵府

回覆 jasminewan35 的帖子

同感

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 熱血勳章 畀面勳章

jasminewan35 發表於 18-2-13 11:39
中銀理財開得一個櫃台, 仲衰過做普通客戶

就係咁先衰,仲衰過普通客戶

男爵府

回覆樓主

前2星期開了海外ATM提款,已收確認短訊,到外地提不到款,收到短訊,話保安原因,叫我打電話去銀行。

等錢救命就慘!!!!

大宅

kittykwok385 發表於 18-2-11 09:22
回覆 teslamodelx 的帖子

係呀細行吾洗排甘耐,做D好簡單野好D;細行都職員有時會對自己銀行D業務好似蒙查查 ...

中銀客服好喳,上次去問八達通連中銀戶口扣500元奬150個客服都唔知。要我比個中銀短信佢去問先知有咁著數,佢話自己都要嗱嗱聲申請。
另一次問中銀有關本地銀行轉賬。條友仔都唔識淨係叫我去做chats.呢啲係要收費嘅。後來我去第二間問先至知道可以申請個編碼器然後自己上網搞掂。快靚正又唔使收費。好用過支票轉數多多聲

男爵府

畀面勳章

以前用過匯豐.中銀.恆生.渣打.東亞.間間都排起碼半個鍾以上.除左多分行這優點外.優惠又無乜.於是近年轉去中信.citibank.永隆.一般15分鐘內攪店.所有銀行有50萬存款保證吾怕佢執.中信網上認新股吾使任何費用.citibank網上買賣股佣金平.永隆網上換外幣價又幾好.如果吾係屋企同工作地點得大行.實在吾太明做乜要去大行開戶.成日排隊禁虛耗時間.浪費光陰.....

首頁

尾頁

跳至