自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

星期日去飲,我囡在酒店厠所格如厠途中,被清潔呀姐用鎖鑰開門,我囡大聲話有人,個呀姐重大力推,佢鼎住重跌裂咗個手機玻璃貼。囡囡出來後呀姐重好冇禮貌大聲話囡囡重咩去呢格厠所,囡囡答冇人咪入去囉。囡囡話厠所內擺咗一條厠紙但見有馬桶打開蓋地下冇野咪入去,囡囡出來後呀姐即時鎖番個厠格。當時我系佢格離厠格,呀姐系度換緊厠紙,好明顯嗰格是放東西呀姐開咗門唔記得鎖番,我囡就入咗去。星期一早打去投訴,姓孫經理星期三回覆我,保安問呀姐話是我囡冇鎖好門,又話佢親自去過視察沒有擺厠紙又話厠所內沒有cctv,調查只可以咁多。如果覆我話佢哋錯都可以算,但而家屈我囡真系好嬲,我可以去邊度投訴呢?私隱公處?

更正:問咗呀囡昰1條厠紙,厠內正常並且蓋是打開的,不是自己開.

厠格分別是尾格水箱上既牆是有1條新厠紙,其他厠格是有1卷新厠紙

酒店今天覆述: 結果問咗幾個人後,調查完,嗰個清潔呀姐是長工但是替更因為要輪更, 清絜呀姐話嗰厠格厠所水箱有問題已鎖上唔比人用,可能個鎖壞壞地比呀囡入咗去,而佢想入去做清潔。雖然酒店都有些懷疑,不過點都好,同我講咗'對唔住' ,酒店話無覺得是我囡囡冇鎖好門, 而家, 酒店會瞓示員工和做多點避免事情再發生。咁樣答都正常番啲。

象牙宮

2024年龍年勳章

ychan^ 發表於 18-2-7 13:10
星期日去飲,我囡在酒店厠所格如厠途中,被清潔呀姐用鎖鑰開門,我囡大聲話有人,個呀姐重大力推,佢鼎住重 ...

私隱公署唔會理呢D呱……

你搵酒店高層反應咗,俾我,就到此為止。

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你都投訴咗,冇咩可以再做,喺bk呢到呻下,叫做舒服啲。

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主

你想酒店炒左清潔啊姐

投訴完回覆都係咁,唔覺仲可以做d乜。

禁止發言

回覆樓主:

寶石宮

2023年兔年勳章

ychan^ 發表於 18-2-7 13:10
星期日去飲,我囡在酒店厠所格如厠途中,被清潔呀姐用鎖鑰開門,我囡大聲話有人,個呀姐重大力推,佢鼎住重 ...

害日昆桌?

伯爵府

回覆樓主

唔太明,個格其實係雜物房?如果擺了好多廁紙咁個廁蓋又冇打開,正常都冇人會去,你女去咪整污糟晒人地廁紙

大宅

回覆樓主:

我會搵返個阿姐罵佢。

佢罵得我個囡,我就罵返佢。

罵完就走,再見。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

唔會炒亞姐 , 難請人

琥珀宮

回覆樓主:

無咩可做

伯爵府

2018復活節勳章

好少事
你囡都有唔RAM的地方, 人地通常尾格放滿雜物COMMON SENSE都知唔去得

投訴又做咗, 你目的想點?令阿姐失業?

珍珠宮

回覆樓主:

寫信去佢集團

子爵府

回覆樓主

年尾流流, 鬧完算啦, 仲想點。

wcpcelia    發表於 18-2-7 17:30

子爵府

回覆樓主

E mail去customer service 用英文 語氣重d
打電話無咩用

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

最尾果格系雜物房,好明顯唔系正常廁格,你女入左去亦有唔著,阿姐鬧2句咪算,其實你女都要同人講句sorry 。
甘你又投訴左,甘唔值得再為呢件事去糾纏,話比阿女知阿姐鬧人既原因,阿女明白就唔會上心。你認為酒店經理會為左清潔阿姐鬧你女2句就炒左阿姐?然後起未有新工上任前自己做埋清潔?

大宅

親子王國15週年勳章

回覆樓主

唔知裡面d野點擺,
但清潔阿姐知有人唔可以等一陣嗎
又或者可以嗌呢格唔去得,叫個人出返黎
強行開鎖好似唔係幾好

子爵府

ivycwl 發表於 18-2-7 13:25
唔太明,個格其實係雜物房?如果擺了好多廁紙咁個廁蓋又冇打開,正常都冇人會去,你女去咪整污糟晒人地廁紙 ...

厠蓋打開咗,地下冇放野,有1條厠紙放在牆上半折,當時晚宴中途break,好多人去厠所

男爵府

唔...其實, 你當時都在場架喎樓主
你冇留意到阿囡去個格放哂野?
佢格硬開門佢有唔岩既地方
但唔代表你地冇錯喎
有懷疑應該出聲問下人地去唔去得
同埋你囡幾多歲?經一事長一智喇
大個囡都要學識睇下環境形勢係咪正常
一個廁格俾人塞滿廁紙又KUM左廁板個D
見到通常都會唔去

大宅

回覆樓主

五星黎講,職員咁既態度和回覆的確差,服務質素每況愈下,難得還有JM接受,話仲想點

子爵府

Icy28078380 發表於 18-2-7 13:26
我會搵返個阿姐罵佢。

佢罵得我個囡,我就罵返佢。

當時囡囡冇即時講,返屋企見到手機貼裂咗問佢先知。我系隔離格聽到有人大聲話「有人有人」,原來系我囡

首頁
12345...7

尾頁

跳至