自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

大肉兒 發表於 18-2-7 13:35
好少事
你囡都有唔RAM的地方, 人地通常尾格放滿雜物COMMON SENSE都知唔去得

唔系想呀姐失業,最初只系想佢講對唔住,經理話只同我講「遺憾」. 嗰個是替更呀姐

子爵府

回覆樓主

宜家D清潔阿姐真係惡

子爵府

Poyau 發表於 18-2-7 13:25
害日昆桌?

你咁叻既

珍珠宮

其實好小事...
得饒人處且饒人...
唔通樓主想年尾流流搞到人地無左份工?

大宅

ychan^ 發表於 18-2-7 14:02
當時囡囡冇即時講,返屋企見到手機貼裂咗問佢先知。我系隔離格聽到有人大聲話「有人有人」,原來系我囡
...

唔甘心的話,專登返去我都會做。

事情過左去就算,但過唔到自己,就要同佢講道理。

人地話左有人,就唔應該再推門,就算點都好,去緊洗手間,私隱嚟架。等多一,二分鐘都唔得?點解要硬開門?弄到小朋友點算?

其實佢有冇掛著只限職員?佢有冇鎖門?

子爵府

回覆樓主:

清潔阿姐唔啱,但投訴都冇用,贊嘥時間嘥精力。

子爵府

yuyueng 發表於 18-2-7 13:55
最尾果格系雜物房,好明顯唔系正常廁格,你女入左去亦有唔著,阿姐鬧2句咪算,其實你女都要同人講句sorry ...

你唸多咗.
你比人睇晒會唔會咁講呢?
而且厠所是比人去如厠,如果唔比人用應該鎖好。5星酒店應該做得比酒樓好,厠紙不應該放在厠格內污染,應該放系櫃入面。唔通要顧客去唸下邊格厠可以用咩?都幾好笑喎

侯爵府

ychan^ 發表於 18-2-7 13:10
星期日去飲,我囡在酒店厠所格如厠途中,被清潔呀姐用鎖鑰開門,我囡大聲話有人,個呀姐重大力推,佢鼎住重 ...

算吧!除非你囡囡係小學三年级以下,唔係嘅話我覺得係你囡囡唔啱 ,見到廁格係咁正常都唔入去

象牙宮

2024年龍年勳章

ychan^ 發表於 18-2-7 14:07
唔系想呀姐失業,最初只系想佢講對唔住,經理話只同我講「遺憾」. 嗰個是替更呀姐
...

如果替更,更加冇仇報。

上嚟呻完,希望你舒服D。

禁止發言

男爵府

回覆樓主

正常見到咁多廁紙都知用黎擺野,唔會去

子爵府

kayen 發表於 18-2-7 14:25
算吧!除非你囡囡係小學三年级以下,唔係嘅話我覺得係你囡囡唔啱 ,見到廁格係咁正常都唔入去
...

厠所格正常,厠蓋打開蓋,地下冇雜物,只是厠所水箱黐住凹入小小牆上放咗厠紙

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

點解咁多JM覺得無問題?你去緊廁所比人打開門會點?講真香港地好多地方細, 鋪頭廁所都有儲物放野架啦, 咁未到到都唔洗去?
唔比人去唔係應該鎖住?

下次教阿女有咩要即時講,過後變成死無對證架啦。當時罵返她都好呀。
不過個阿姐係替假, 都真係無計。

SEND EMAIL去旅發局都可能有用, 最少等間酒店道歉呀。
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

珍珠宮

回覆樓主

北角有5星咩

子爵府

yui1625 發表於 18-2-7 14:02
唔...其實, 你當時都在場架喎樓主
你冇留意到阿囡去個格放哂野?
佢格硬開門佢有唔岩既地方

冇塞滿紙,1條厠紙!冇kum 蓋打開的

大宅

回覆樓主:

支持send *英文信*去旅發局

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

youhello507 發表於 18-2-7 14:40
北角有5星咩

有!蟹日君桌

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

mcdullyiu 發表於 18-2-7 14:37
點解咁多JM覺得無問題?你去緊廁所比人打開門會點?講真香港地好多地方細, 鋪頭廁所都有儲物放野架啦, 咁未 ...
係喎!唔明點解咁多人覺得無問題之餘仲要話個女仔唔啱!去緊廁所比人用鎖匙開門喎!
不過樓主當時覺得有問題, 應該同阿女返入去廁所同阿姐對質, 無謂事後死無對証, 而家仲要話果個阿姐係替更, 更加無得講, 唯有硬食。

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 親子達人勳章 親子王國15週年勳章

之前我有去0個0個到食自助餐~~
0個到D人好HEA.....唔似5星級的服務態度

男爵府

ychan^ 發表於 18-2-7 13:10
星期日去飲,我囡在酒店厠所格如厠途中,被清潔呀姐用鎖鑰開門,我囡大聲話有人,個呀姐重大力推,佢鼎住重 ...

好過份喎。酒店回覆仲嬲。唔係話要投訴到阿姐冇左份工,反應意見唔好再有呢類事件發生都好正常。酒店求其道歉回句會比指引員工還好 回覆搞到人仲嬲。

唔明点解咁多人話唔入得係正常?小朋友點会諗咁多?大人急起上來都可能·唔理咁多啦。可能多人開放埋比人用呢?
但係明知有人都開門,真係一d都唔正常。目的係咩先?仲要整爛人電話。好在係電話,如果係人受傷咁点萛?

首頁
12345...7

尾頁

跳至