自由講場

跳至

首頁
23456...23

尾頁

珍珠宮

bu-b 發表於 18-2-7 20:22
大家收到謝安琪段whatsapp嗎?大家點睇?

講佢唔注射統感疫苗的原因,大致上話疫苗只有10%有用,另外疫苗 ...

在某些範疇上,我會相信醫生多於歌星。

替唔替子女打針,由父母决定。。总之,自己决定自己承担,唔好又怨人就得了。

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

無論任何人講咩都好,甘大個人自己想打咪打,唔想打咪唔好打就係甘簡單!做乜一定要聽人講先做到決定?即使係阿kay都只係講自己睇法,我覺得佢無問題!

男爵府

我信ws個把聲係謝小姐,但好想知道佢口中所講既資料,佢係邊度得番黎....
但今年小朋友死亡/嚴重既個案,全部都無打流感針wor~我睇事實數據去分辨姐....

子爵府

廷廷媽 發表於 18-2-7 21:18
不嬲疫苗都有風險,只係比較邊樣風險高d

同埋數據都係搵一班人/動物黎test, 成功左咪公布,唔成功既收埋。

每個人身體唔同,自己理解過衡量過竹,打唔打都係個人既事。

子爵府

回覆樓主

其實咩都係搏一搏啫冇野係 100%... 冇打都會中,新聞報導亦話中咗流感而身亡既人都冇打過流感針

男爵府

回覆樓主

唔好俾袁醫生知有咁既vs 討論, 肯定嬲豬!

複式洋房

回覆樓主

我頭先也收到呢個錄音,心裏也有疑問,所以即刻上網查:
1)世衛組織:已澄清無水銀丶無自閉證根據
http://www.who.int/features/qa/84/zh/
2)香港衞生處:成分只是病毒
https://www.chp.gov.hk/tc/features/49312.html

有疑問,自己嘗試找資料,不要盲信及亂傳誤信息。我信專家多d,但我仍喜歡謝安琪!

男爵府

cattz288 發表於 18-2-7 20:49
袁國勇就係見咁多小朋友中左引起腦病變, 好嚴重甚至死亡先苦口婆心咁叫大家打針! 又走個kay出黎! 信artis ...

係囉,佢夠膽自己拍條片出來講,人地袁教授上晒鏡拍片解釋

珍珠宮

講佢唔注射統感疫苗的原因,大致上話疫苗只有10%有用,另外疫苗 ...

我個人覺得還是相信袁醫生

子爵府

maomaofafa 發表於 18-2-7 20:47
袁國勇教授抗疫SARS 果時謝安琪又貢獻過乜?

我個人非常尊敬袁教授,真正醫者父母心,好記得佢話玩政治唔啱佢,佢喜歡專注醫學研究...
Sweetheartb

大宅

親子王國15週年勳章

真係謝安琪樓主有無首先証實真偽?

大宅

mrschocolate 發表於 18-2-7 20:54
X2

就算現階段人類對疫苗同病毒的知識係有限,唔一定百分百正確,但袁教授起碼係自己入過lab,做過研究, ...

非常同意,絕不相信一個亳無醫學知識的人

男爵府

mpbaby 發表於 18-2-7 21:35
我頭先也收到呢個錄音,心裏也有疑問,所以即刻上網查:
1)世衛組織:已澄清無水銀丶無自閉證根據
http:// ...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

正常人都信醫生唔會信個沒有醫生學歷的人說話吧!每樣野總有人反對,這是正常的,但反對也應拿出醫學舉証吧!空口講白話人雲亦雲,只會對社會做成不必要的恐慌,疫苗政府沒有強制性要打,是自己或家長自行決定的,所以打定唔打後果都要自負。

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

信一個不明來歷嘅whatsapp?同信飲符水可治病一樣咁無稽!

大宅

回覆樓主

我都係係啲媽咪群組聽到謝安琪個錄音,所以入bk睇下有無人討論,聽下大家分析

啲人真係好自豪無打

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

咁大個人講嘢好不負責任!

最怕/憎呢d識幾個字,上網睇下資料就當專家既人

好心就收聲啦!

子爵府

回覆樓主

袁教授不是普通醫生喎,極具權威!
我一定是相信袁教授,佢是真心真意想幫市民(我深信),佢有數據有理據,不用vs
完全 冇得vs

珍珠宮

cattz288 發表於 18-2-7 20:34
kay唔係醫護人員, 有數據challenge袁??

如果因為呢D不負責任既人講而引致大爆發,我覺得呢個社會好恐怖

首頁
23456...23

尾頁

跳至