夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章

hoiching0516 發表於 18-2-9 14:36
我同C6結左婚9年, 拍左拖6年, 結左婚住埋一齊, 差唔多每日都會嘈, 到依家已經有兩個女都係一樣....

生咗無計,唔好生多個。
一齊住頭兩年都應該知唔夾,點會捱到9年?

大宅

RAY媽 發表於 18-2-10 22:53
生咗無計,唔好生多個。

對呢種男人幫佢生一個都嚴多?最慘連个衰女包都似佢唉!

男爵府

我同我老公結婚後未因生活細節嘈過,我估係因為我哋都唔會管束對方,點解咩都要管人先?自己做自己事最好。

複式洋房

回覆樓主

完全明白,所以真係相見好同住難,嗰陣結婚岩岩入伙差吾多日日為小事大吵(小至晾衫喺廳定出街),始終生活習慣吾同,過左磨合期就好!

男爵府

陪月勳章

RAY媽 發表於 18-2-10 22:53
生咗無計,唔好生多個。
頭兩年當中我真係嬲到返左幾次娘家, 之後又好返o的o的, 但近呢一年個情況係愈來愈差, 依家已經開始唔會再嘈, 大家互當透明咁....

其實我好想離婚, 我都叫有媽媽做我既back up, 只係對方一直都唔肯, 佢真係可以當冇事發生咁, 依家唯有捱得幾耐得幾耐, 希望到時兩個女大o的可以獨立少少我會一腳申開隻無賴.....

生多都只係想家姐有多個buddy, 到時我有乜事不在佢地兩個都有得互相扶持, 我係獨女所以希望佢地唔好太孤獨

男爵府

陪月勳章

stella^^ 發表於 18-2-11 07:56
對呢種男人幫佢生一個都嚴多?最慘連个衰女包都似佢唉!

要女唔要公.....

一直以為o個兩年會係磨合期, 生左大女後有一段時間係尚算ok, 生左細女後佢既態度愈來愈差

大宅

hoiching0516 發表於 18-2-12 12:09
要女唔要公.....

一直以為o個兩年會係磨合期, 生左大女後有一段時間係尚算ok, 生左細女後佢既態度愈來愈 ...

唉!呢啲未就是婚前婚後2個樣?坤咗你返家連生2件?你重飛得出个籠咩,正所為肉除占板上……!我都是3年抱两生咗2个仔,佢老母一句揍吾掂情願出去打工?我為有吾做自己揍返,真是好慘拾幾年冇去過旅行,靚衫靚鞋得个睇字,个C6晚晚宵夜先返,過大海都吾出聲死未?我忍到2个仔成年就一腳申開佢。

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

JoeyPC 發表於 18-2-7 20:57
拍拖時大家都好夾,覺得佢都好隨和,婚後先發覺好唔同,但都係好多好多生活小事,卻造成每日都唔開心唔暢快 ...

同路人,婚前我老公對我好好,結左婚生左小朋友變左另一個人咁,成日為小事嘈,你嬲佢話佢、佢仲惡過你,話返你轉頭

翡翠宮

回覆樓主

聽落覺得幾煩下

洋房

侯爵府

Nancy20090615 發表於 18-2-9 13:13
你地如果有小朋友, 佢重加多野限制.

完全明白,完全體會,真係頂吾到……

侯爵府

AXG 發表於 18-2-19 01:22
同路人,婚前我老公對我好好,結左婚生左小朋友變左另一個人咁,成日為小事嘈,你嬲佢話佢、佢仲惡過你, ...

好多同路人

複式洋房

回覆樓主:

我都係岩岩結婚無幾耐,拍拖同結婚真係好唔同。有得畀我揀返我都寧願同居先,睇下佢係咩人,就算婚前已經拍左幾年幾夾,宜家住落先發現好多野唔夾

男爵府

JoeyPC 發表於 18-2-7 20:57
拍拖時大家都好夾,覺得佢都好隨和,婚後先發覺好唔同,但都係好多好多生活小事,卻造成每日都唔開心唔暢快 ...

我覺得我同你先生會好夾哈哈,我都喺呢類人

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

所以我同意先同居,睇下大家係米甲到

珍珠宮

回覆樓主:

包容!

珍珠宮

pinkiesalbe 發表於 18-2-26 18:56
所以我同意先同居,睇下大家係米甲到

無錯~我都好同意先同居!
試過有jm話咁樣太唔檢點同隨便喎~
真係想請問,離婚衰啲,定係分手?
如果講上床,結左婚做嘅野咪一樣!
無人啲jm,拍一個就同居一個架~
梗係覺得有一定了解,要計劃結婚前,咪先同居囉~

水晶宮

回覆樓主

好難頂

首頁

尾頁

跳至