親子旅遊

跳至
[韓國] 買羽絨

首頁

尾頁

水晶宮

daisy17772 發表於 18-2-25 13:36
重唸你買了件勁野ga!

嘩,退稅都84000won, 咁我咪要買件190萬won既羽絨???
天空之城, 快樂之地

子爵府

回覆 daisy17772 的帖子

請問3月中仲有無得買?

侯爵府

畀面勳章

而方 發表於 18-2-25 14:26
回覆 daisy17772 的帖子

請問3月中仲有無得買?

唔清楚,不過一去無妨,只驚剩低不多款和size 選擇。

水晶宮

daisy17772 發表於 18-2-25 14:34
唔清楚,不過一去無妨,只驚剩低不多款和size 選擇。

我剛剛行左去lotte outlet露天特賣場。

老公買左件外套, 特價49800won。原本都睇中一件長身鵝絨褸, 特價139000won, 都好吸引。 但諗下屋企有幾件羽絨, 都係放棄。

天空之城, 快樂之地

侯爵府

畀面勳章

PCCW2319 發表於 18-2-25 14:41
我剛剛行左去lotte outlet露天特賣場。

老公買左件外套, 特價49800won。原本都睇中一件長身鵝絨褸, 特價1 ...

過多一、兩年再去,先買都得。而家去首爾唔貴,我仔好想年年都去滑雪,我都唸住可能Christmas 再去,到時去買件俾自已。剛去過次,我都呻 笨,自已都應買番件,不過太趕, 即係掛住阿女,唔記得咗自己囉!

大宅

回覆樓主:

我上年新年在emart 買左件新款羽絨,好保暖,今年大風雪去白川鄉,我都只需穿一年普通底衫加件普通長袖衫就Ok. 件衫由玄雅代言的,港幣500左右咋,平到笑

水晶宮

daisy17772 發表於 18-2-21 00:43

多謝你呀 , 好彩你咁快覆我 ,我即刻轉plan,由有高速 ...

呢件我係露天特賣趁都好似見到。

發現韓國羽絨褸, 好多都係長身。而且, 好多人都著長身褸, 不論係絨褸或羽絨褸。
天空之城, 快樂之地

侯爵府

畀面勳章

PCCW2319 發表於 18-2-26 09:06
呢件我係露天特賣趁都好似見到。

發現韓國羽絨褸, 好多都係長身。而且, 好多人都著長身褸, 不論係絨褸或 ...

我就係希望長身少少, 因為要係風雪中走路和等巴士。

其實加拿大都有好多羽絨,但係通常啲款普通啲,韓國嘅有型好多。全智賢著開嘅嗰個牌子我都有睇呀, 不過唔平囉, 有啲款仲貴過north face。

水晶宮

daisy17772 發表於 18-2-26 09:32
我就係希望長身少少, 因為要係風雪中走路和等巴士。

其實加拿大都有好多羽絨,但係通常啲款普通啲,韓國 ...

係呀!及膝長羽絨褸(應該講係中褸)暖好多。我去北京時都著羽絨中褸, 感覺暖好多。行長城時都覺得無問題。

我忍住唔買折實139000won嗰件長羽絨褸,就係怕係香港少機會著。
天空之城, 快樂之地

首頁

尾頁

跳至