用戶登入

找回密碼 | 註冊

16oC.78%

義工

自由講場 今日: 2459|主題: 956235

跳至
樓主: sfchu.b
想問有無人比女女同爸爸一齊沖涼?  

子爵府

國民生產總值:13597

回覆樓主:

沖還沖, 唔好有歪念, 做錯事就得了!

男爵府

國民生產總值:5221

回覆樓主

小S好多年前都話佢一家會一齊浸浴,順便進行性教育

侯爵府

國民生產總值:20268

好媽媽勳章 畀面勳章

louisvuitton 發表於 18-2-9 23:33
咁你地又點睇呀媽同仔一齊沖涼呢?我有朋友同2個仔,由細到大,都會間中一齊沖涼,現在2個仔已9、10歲,都 ...

我同仔都一齊沖到6,7歲 佢好想繼續一齊沖。。但我同老公覺得,開始大了,唔好了

超級版主

國民生產總值:109027

2018勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

日本人文化嚟,其實獸父又點會滿足於只係同個女一齊沖涼,同個女一齊沖涼又未必係獸父啫。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

複式洋房

國民生產總值:211

2018勳章

回覆樓主

日本文化姐,好多日本劇都有女同爸爸沖涼ge情景。

我就覺得2歲左右

男爵府

國民生產總值:7032

good_pig 發表於 18-2-10 00:11
小丸子

爸爸同小丸子係唔係著住條低低㗎?唔著真係接受唔到喎

大宅

國民生產總值:4522

MM6 發表於 18-2-10 01:23

當然係無著底底呀

伯爵府

國民生產總值:18544

淘寶 發表於 18-2-9 23:17
文化問題,好多卡通片都有咁架,小丸子都成日同爸爸一齊沖涼

我睇真人版小丸子劇集也有這劇情,兩父女一起浸浴,當時也覺得有一點怪,不過可能是大家不化不同。其實也並非完全不能接受。

伯爵府

國民生產總值:18544

good_pig 發表於 18-2-10 00:11
小丸子

我就係想起這場面。

子爵府

國民生產總值:13664

回覆樓主

我反而覺得,個人思想要聯想到一齊沖涼就係dirty thing,先令我驚訝。
不如掉轉諗,點解可以有咁不潔嘅思想去睇呢件事~

再者,仲好玩,爸爸同女一齊沖就變態
媽媽同仔一齊沖就點解唔得?

都幾double standard~

男爵府

國民生產總值:9565

回覆樓主

我细女剛剛6歲
最近天氣凍都係c6幫佢沖
我大住個肚就生
真係幫唔到佢沖涼
如果天氣熱,2家姐會同佢一齊沖

侯爵府

國民生產總值:24511

wy_yen 發表於 18-2-10 01:07
我同仔都一齊沖到6,7歲 佢好想繼續一齊沖。。但我同老公覺得,開始大了,唔好了
...

我嗰兩個都係升左小學就要分開男女沖了。幼稚園我覺得冇乜所謂。正如樓上講,心有歪念既,著住衫都會搞。
我同C6 間中都會同仔女沖(分開男女),一來親子活動,順便睇下佢地沖得好唔好,有冇偷懶。而家已經唔會幫佢地洗,但會互相擦背

伯爵府

國民生產總值:16725

熱血勳章

小傻b 發表於 18-2-9 23:11
當然唔會一齊沖啦~~~不過日本卡通片小丸子都有同爸爸一齊沖架

我都諗起小丸子呢

別墅

國民生產總值:656

huilai88 發表於 18-2-9 23:17
個女兩歲,老公都已經話唔可以同個女沖涼。
我曾經一度懷疑佢係想偷懶。 ...

你都好 我老公係d女一出世已經將沖涼的責任交俾我

公爵府

國民生產總值:25357

sfchu.b 發表於 18-2-9 22:56
之前我聽個係日本長住嘅阿姨講過佢有freind個女7,8歲重同爸爸(日本人)一齊沖涼 我覺得超唔正常但唔知日本 ...

我同事個女自歲半會企開始到依家六歲日日同爸爸媽媽一齊沖涼

話性教育喎

複式洋房

國民生產總值:384

回覆樓主

爸爸完全有藉口唔幫手,哈哈

男爵府

國民生產總值:6767

終極熊貓 發表於 18-2-10 01:37
我反而覺得,個人思想要聯想到一齊沖涼就係dirty thing,先令我驚訝。
不如掉轉諗,點解可以有咁不潔嘅思想 ...

同意。好多人睇一件事開始已經從負面方向去睇。點解吾正面些?其實同父母沖涼係一項好sweet 既親子活動。

獸父吾沖涼也搞啦。重點不是沖涼,是人的問題。

oceandrive    發表於 18-2-10 09:22

琥珀宮

國民生產總值:185474

狗年勳章 畀面勳章 2017媽媽節 開心吸收勳章

小傻b 發表於 18-2-9 23:11
當然唔會一齊沖啦~~~不過日本卡通片小丸子都有同爸爸一齊沖架

象牙宮

國民生產總值:234784

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

終極熊貓 發表於 18-2-10 01:37
不如掉轉諗,點解可以有咁不潔嘅思想 ...

個媽驚比阿仔睇蝕卦
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

象牙宮

國民生產總值:234784

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

MM6 發表於 18-2-10 01:23

邊個沖涼著底褲架...
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎