親子旅遊

跳至

首頁
34567...23

尾頁

男爵府

2018復活節勳章

回覆 cherrycheung528 的帖子

男爵府

2018復活節勳章

中文線經常轉去留言佢會問你要唔要英文/普通話 講埋等候時間

大宅

Ikki_n 發表於 18-2-15 13:14

係唔係打27473838或27475500呀?

大宅

Ikki_n 發表於 18-2-15 13:14

佢無問我呀⋯⋯

男爵府

2018復活節勳章

大宅

回覆樓主

第一次換北海道,自己比較混亂

伯爵府

cherrycheung528 發表於 18-2-15 13:20
第一次換北海道,自己比較混亂

第一個選擇係
1)英文
2)廣東話
3)國語

伯爵府

cherrycheung528 發表於 18-2-15 13:05
通常你地幾點鐘打去?今朝瞓過龍,成11點先打去

你11點先打去一定waiting list la!

大宅

claudialuk2011 發表於 18-2-16 08:19
你11點先打去一定waiting list la!

要幾點打去先有機會唔係waiting?

大宅

回覆樓主:

本身有諗住睇雪祭就打算去北海道滑5日雪再返札幌住2晚尾程再落東京,點知比機票打亂晒我

我來回程第一日8點幾打去已經話all classes 新千歲直航都話full要wait,得返經台北去東京business 有3個位,我要換3張唔等佢啦,最後confirmed去東京先,中間日子坐domestic flight 上北海道

最慘佢當我單程每程30000如果轉round trip一係扣10000一個或者usd100一個,咪同我單程一樣

大宅

回覆樓主

最好笑去程第一日電話錄音話廣東話等361分鐘,英文1分鐘,我即刻撳英文就有人聽1分鐘都唔識等

男爵府

2018復活節勳章

豬仔軒 發表於 18-2-16 23:52
本身有諗住睇雪祭就打算去北海道滑5日雪再返札幌住2晚尾程再落東京,點知比機票打亂晒我

我來回 ...

你confirm左ticket定confirmed hold ticket?

大宅

Ikki_n 發表於 18-2-17 15:12
你confirm左ticket定confirmed hold ticket?

有位唔比我hold要confirm,一係等到夠日子訂回程時訂來回兩程

男爵府

2018復活節勳章

豬仔軒 發表於 18-2-17 15:14
有位唔比我hold要confirm,一係等到夠日子訂回程時訂來回兩程

佢玩野唔比你hold,當然可以hold啦
我-月尾出發初四回程,比我hold到3月中

你confirm到回程有飛未?

大宅

Ikki_n 發表於 18-2-17 19:36

我頂佢呀!唔比我hold呀,佢話waiting,我confirmed回程架啦

男爵府

2018復活節勳章

豬仔軒 發表於 18-2-17 19:38
我頂佢呀!唔比我hold呀,佢話waiting,我confirmed回程架啦

你confirm左來回兩程?但未出domestic flight就出左飛?

你有無叫佢用返去程booking返回程?咁就50,000如果分開book每次30,000

大宅

回覆樓主:

有叫呀,佢話要比10000或者usd 100 per head,計落咪又係一q樣咁多!

我幾個朋友都話唔可以hold,最多回程叫佢做返round trip

大宅

回覆樓主

我廣東話同英文都打過去,兩邊都話唔hold得,叫我幾多号再打去攞回程位喎

大宅

Ikki_n 發表於 18-2-17 19:36

唔信邪啱啱打去問,佢話過年前幾日唔準hold位,有位就要即時confirm出飛呀

男爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

-定可以hold

我Day 1打去hold去程位(30,000AM)再同佢講心儀回程日子,之後Day X再打返去用同-booking reference轉來回(total用50,000來回.
如果要換內陸(330日前換)-定要佢extend deadline先換到,所以我來回仲係hold住等埋內陸先—次出飛,咁就50,000AM國際+内陸航班

首頁
34567...23

尾頁

跳至