自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

說明你的工人好有心機, 好為你小朋友, 一心也只是想你小朋友好睡, 而你就諗得太多了!

珍珠宮

回覆樓主:

算啦~一年半載~
佢湊得你個b好咪得囉!

子爵府

回覆樓主

有咩好介意呢?照顧好小朋友為大前提啦

男爵府

大廚勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主

加張blanket 在床上做cover,夜晚先攞走。

珍珠宮

yanbb12 發表於 18-2-11 01:36
加張blanket 在床上做cover,夜晚先攞走。

我都會咁建議
因為我都唔鍾意其他人坐/訓我張床

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

坐我就OK,瞓就唔得喇!

子爵府

siuballball 發表於 18-2-10 23:38
咁你叫佢搬張椅係隔離拍得唔得?

我之後係咁

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

山系太太 發表於 18-2-10 23:49
張床重要定個仔重要 ? 你都比得個仔人照顧啦! 張床算得上甚麼 ? 況且。。佢又唔係瞓你張床 , 坐下啫 。最緊 ...

完全認同

侯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

坐都介意?瞓就話啫……

公爵府

回覆樓主

好好笑,加張野喺床上面叫佢坐,咪一樣又係坐住張床,9588。

伯爵府

manlee22 發表於 18-2-10 23:28
想問下大家介意工人坐係自己張床拍BB瞓嗎?話說我個仔11個月係我張床隔離張床墊瞓覺的,亞仔眼瞓工人就抱佢 ...

一定鬧爆佢!

男爵府

回覆樓主

訓練你個仔自己訓,唔洗拍唔洗氹唔洗坐。

別墅

回覆樓主

個仔可以俾人掂但張床反而唔得,張床仲緊要過個仔?

子爵府

想問下大家介意工人坐係自己張床拍BB瞓嗎?話說我個仔11個月係我張床隔離張床墊瞓覺的,亞仔眼瞓工人就抱佢 ...
唔係介意佢坐床!1. 係怕小朋友習慣左,第日唔訓你床就扭計!
2. 訓左點處理?會放返床仔就ok!
如果直接訓你床,會唔會怕碌落床?!

大宅

回覆樓主:

加床come
或比張凳佢側邊坐
以前我小朋友細,姐姐會搬張凳 或坐係地下playmat陪我小朋友訓,但我小朋友唔使拍住訓,只需有個人陪就夠!
我都好怕任何人坐或訓我張床,如果比人坐過或訓過唔換床單,會訓唔到!呢啲心理問題我明白!

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆樓主:

工人換床單都要擒上張床㗎啦! 邊有介意得咁多!!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

子爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

樓主我仔都係夜晚跟我瞓日頭工人姐姐湊,我係日日推張床仔出廳比姐姐湊!甘就唔洗姐姐係房湊坐張床

珍珠宮

回覆樓主:

訓練個仔自己瞓,唔洗人暗瞓,我大仔係聽住歌,聽聽下瞓著,但初初佢唔慣會喊死,要夠狠心

唔係就照俾佢坐,我姐姐幫我換床單直頭要踩我張床攞新床單

翡翠宮

牛年勳章

回覆樓主

如果好介意,咁要阿b瞓工人張床/bb床/high chair

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

提議佢舖條毛巾先坐囉!

首頁

尾頁

跳至