自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

冇見廿年成班預科同學約重聚……
當中有c6 ex……
c6一早斷絕所有與ex有關聯的任何接觸,亦不想我接觸其ex……

問題是,我好想見其他舊同學,但c6 ex會出席……我應否為避見她而避席呢??

侯爵府

jesswu 發表於 18-2-13 03:33
當中有c6 ex……
c6一早斷絕所有與ex有關聯的任何接觸,亦不想我接觸其ex ...

20年前喎

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

光明正大, 冇野要避. 佢既地位真係重要過其他多位舊同學?

子爵府

ifcsir 發表於 18-2-13 03:35
20年前喎

係呀……當時佢地15,6歲初戀嘛……
但c6係斬釘截鐵唔來往、唔通訊息……連有關人等都全斷絕……

子爵府

bosch 發表於 18-2-13 03:36
光明正大, 冇野要避. 佢既地位真係重要過其他多位舊同學?

佢係唔想洩漏任何有關佢嘅動向資訊比個ex……

侯爵府

jesswu 發表於 18-2-13 03:37
係呀……當時佢地15,6歲初戀嘛……
但c6係斬釘截鐵唔來往、唔通訊息……連有關人等都全斷絕…… :igiveup ...

20年前我就不避了。不果可能是冇乜興趣見

wcpcelia    發表於 18-2-13 09:30

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

jesswu 發表於 18-2-13 03:39
佢地有common friend,就算唔出席都有機會”比”任何人透露到有關佢既資訊

公爵府

回覆樓主:

20年wo 除非當年係做小三搶左人個男朋友,否則諗唔到點解要jm你避席?c6咁驚咪佢避lo

子爵府

S_family 發表於 18-2-13 04:28
20年wo 除非當年係做小三搶左人個男朋友,否則諗唔到點解要jm你避席?c6咁驚咪佢避lo
...

當年佢地分左手成一兩年我先同c6一齊……
問題是,應該冇乜人知我同c6一齊左仲結理婚……
因為c6去左加拿大、我去左美國……大纜都扯唔埋……可能冇咩人知……
c6 n年前已斷絕一切中學人事住來……
我都係……
只不過最近有舊同學尋故人找到我……想約大家一聚……

子爵府

stkyo 發表於 18-2-13 04:17
佢地有common friend,就算唔出席都有機會”比”任何人透露到有關佢既資訊

應該斷左……c6已冇同任何當年舊同學有聯繫……
呢單聚會係我d女仔fd搞,佢唔知……

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

jesswu 發表於 18-2-13 04:42
...
講到咁。。。。唯有幾想見D舊同學都唔好去

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

jesswu 發表於 18-2-13 03:39

佢既動向咪娶左你. 佢覺得佢幾多動向可以同人講? 佢係咪驚你會同d 舊同學越見越密, 之後暴露左佢既蹤跡?

个ex 有心要知既話, 唔會冇辦法知. 而家係全女班約出黎, 又冇乜人知你同你老公結左婚, 你專登講出黎咪得.

d 同學問有關你老公d 野時, 你到時 hea 住講一兩句咪得, 之後反問, 咁話題自然就會轉走架啦... 就算個ex 知你老公係大家既同學, 到時話約出黎咁你老公都可以唔出啫.

你再游說下你老公. 呢d 舊同學聚會, 隔左廿年仲齊人真係難得, 將來人數只會越黎越少架咋...

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

咁咪你自己出席你老公唔到囉!又唔使俾人知你地結左婚,佢又唔使見到個ex!

公爵府

jesswu 發表於 18-2-13 04:40
當年佢地分左手成一兩年我先同c6一齊……
問題是,應該冇乜人知我同c6一齊左仲結理婚……
因為c6去左加拿 ...

咪係lo, 咁你怕咩?想去咪去lo, 你都話係班女仔朋友搞,c6一個男人都唔會去全女班活動la; 二黎舊同學點搵到你?冇理由打記念册電話亂撞call到你掛,八九成fb果d網上平台,點你都有po同c6合照掛,有po人地一睇都知la,除非你兩公婆變曬樣je, 15,6歲廿年前,依家都35,6歲la, 我真係唔明有咩事可以因爲c6一個廿年前ex要現任老婆避席? 你估Juno首 “耿耿於懷”咩,早幾年都搵埋謝安琪唱首“羅生門” la 廿年咩都化la, 其實係咪你唔想去je?

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

jesswu 發表於 18-2-13 03:33
當中有c6 ex……
c6一早斷絕所有與ex有關聯的任何接觸,亦不想我接觸其ex ...
你先生咁堅定,一定有佢原因。呢班亦不是你同學,見唔見對你黎講唔重要。應該不難下決定。我都擔心你到時比你見到、聽到,一d你唔預期的,你會仲唔開心。
我係你無需考慮,唔會去。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

...
原來都係你既同學。。。但出席會唔會令你先生唔開心?到時若有人問到你的婚姻、你先生,你應付到嗎?
如果你先生同意、你可以應付,就去吧。

公爵府

回覆樓主:

僻席,

珍珠宮

...

佢地分手分得好“壯烈”呀,為咁斷絕同所有人來往,咁多年仲要耿耿於懷?!

讀書時少不了有同學拍拖,兩個分手連同學都要揀站邊面已經好幼稚,人長大了就自然放下吧。反應咁激,反而俾人感覺“餘”情未了咁

我覺得人地揾到你地即係已通天,咁明顯兩個唔去,更成為話題

男爵府

回覆樓主:

避席啦吾駛煩……

wcpcelia    發表於 18-2-13 09:31

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

尊重C6意願

首頁

尾頁

跳至