自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

littlemiss123 發表於 18-2-23 19:34
我一直有追哂你d 帖,但我完全唔知你點解要咁嬲個家姐?因為我覺得好小事,一家人係唔會計較邊個著數多左 ...

agree. 妹開始失控

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

mywong 發表於 18-2-23 18:50
唔係, 65.7萬裡面包左姐夫40萬.
當時情況只有2種, 賣比街外人 / 賣比姐夫.
樓上ipipip講嘅我認同佢無計 ...

其實你追哂未?追完應該有唔同睇法

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

ipipipip 發表於 18-2-23 16:21
咁快又被發現。。。。
你地check得咁緊架。。。。

你個名同icon都咁易認

而且睇哂應該唔會講呢d

男爵府

好媽媽勳章

Jnam 發表於 18-2-23 19:41
其實你追哂未?追完應該有唔同睇法

追晒

子爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

這兩天追曬咁多版,只有一個想法,就是應該放下執著。

別墅

有D睇唔明, 但真係去到傾唔岩數冇彎轉既, 就交比法庭搞

禁止訪問

大宅

Wingwingm 發表於 18-2-18 00:46
八百呎風暴

㚒屋風雲

男爵府

ap1113 發表於 18-2-23 21:08
㚒屋風雲

由BK 發行

大宅

newinewi 發表於 18-2-18 11:19

追到呢一到,八卦一下其實點解你delete咗咁多鋪嘅

大宅

YWCYWC 發表於 18-2-18 07:11
讲緊而家,將來怎相處

137/2728以前⋯⋯依家⋯⋯都相處唔到仲講將來你真心問㗎

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

mywong 發表於 18-2-23 19:47
追晒

咁你覺得oneone jm #3241計法啱唔啱,之後kkmummy提出另一計法同半份業權轉讓怎樣(#3405,3406,3487)?

男爵府

mywong 發表於 18-2-23 19:47
追晒

如果追哂,你應該睇漏一啲數字。
eg. “轉名”時還銀行欠款,已經唔係90萬,你要睇番oneone11條數。20萬咭數已還5萬,新做按揭係130萬幾,你睇番melonsfans自白。
物業買賣,係一個賣方,一個買方,買方係咩人唔係問題,數都係一樣咁計。
My little Son

大宅

回覆樓主

真心po左BK咁多年日日入親嚟都po公海先,而家入親嚟就要去收藏搵鋪!我認我八

侯爵府

k-k-mummy 發表於 18-2-23 22:20
如果追哂,你應該睇漏一啲數字。
eg. “轉名”時還銀行欠款,已經唔係90萬,你要睇番oneone11條數。20萬咭 ...

唔好意思, 我有疑問, 關於大姐咭數, 如果係當初既20萬咭數還左5萬, 但經過咁多年, 如果仲係果筆咭數, 會仲係15萬? 唔會有息? 因為我記得當初話阿爸俾錢瓜粉找大姐咭數, 瓜粉還左5萬, 我記得唔知瓜粉定瓜妹提過瓜爸係97年過身的, 如果仲係果筆咭數, 滾存既利息應該好come計 唔知我有冇miss 左 , 因為好似兩姐妹無提過係咪同一筆, 又無提過舊咭數有冇還到。 我只係對呢筆咭數有疑問咋, 唔係要拗數呀, 大家分析下啫

侯爵府

ap1113 發表於 18-2-23 22:22
真心po左BK咁多年日日入親嚟都po公海先,而家入親嚟就要去收藏搵鋪!我認我八

...

有近190個收藏,瀏覽人次近240,000,即係起碼有190個 BK 網友捕住個舖

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主

繼續等過200

珊瑚宮

真心覺得,所有話追哂個帖既……國王應該獎返d 嘢比佢哋

男爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

誰是誰非,有懶人包嗎?

男爵府

esther_fong 發表於 18-2-23 22:49
唔好意思, 我有疑問, 關於大姐咭數, 如果係當初既20萬咭數還左5萬, 但經過咁多年, 如果仲係果筆咭數, 會仲 ...

嗰到係好大變數,我只睇到melonfans話自己還咗5萬,佢個妹又話係爸爸畀咗20萬佢還,咩咩還5萬,輸15萬,咩開個戶口入錢當還畀爸爸,跟著又 ...... 你自己追番。
佢講因咭數釘契,我都R頭,如果銀行因咭數採取行動釘契,冇理由唔同步交收數公司上門追,點會“打電話問銀行”先知道 ,仲有佢講當時係98年,咁點會拖到02年都未解決。不過mywong夾數要夾落去,我提下佢嗰到有講過還咗5萬。
其實仲有條數我睇到時,都瞪一瞪眼......年卅晚...年初二
我唔講恩怨情仇,只分析數據,啱啱講嗰啲,完全分折唔到
My little Son

首頁

尾頁

跳至