自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想問下意見架 家用彩光脫毛機~
PHILIPS 同 SILK'N flash & go ..邊個牌子好D,有無用家俾意見呀, 係網上好似無咩人講 PHILIPS

大宅

waiwai081 發表於 18-2-13 11:25
想問下意見架 家用彩光脫毛機~
PHILIPS 同 SILK'N flash & go ..邊個牌子好D,有無用家俾意見呀, 係網上好 ...

SILK'N flash & go 跟足時間做,做咗半年度,淨係腳趾幾條毛有少少效,其他部位完全無用!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

我係用Philips,好用呀,都係BK jm介紹,不過價錢係比較貴
我女較多手毛,明顯睇得出邊個位有打邊個位無打(因個燈頭細要嘟好多下,有時有d位漏網左)

男爵府

我手腳都係多毛..仲有倒生問題..所以好想買部機搞掂..而家係諗呢二個牌子呢部好D...如果無效就好哂錢

男爵府

回覆 Charlotte_mom 的帖子

你女女用左幾耐左右呀? 見效?

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

我用Philips 幾好呀!少左好多好多毛毛
而家幫女女整,佢都生少左

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

waiwai081 發表於 18-2-13 12:11
回覆 Charlotte_mom 的帖子

你女女用左幾耐左右呀? 見效?

其實係續漸少的。一次兩次都見效了。好明顯

男爵府

回覆 兔8兔 的帖子

完全無用呀...我見有D評價都唔錯咁...咁認真諗下 PHILIPS 先

公爵府

玩具勳章 陪月勳章

回覆樓主

用Philips ,用咗十次都無咗七成毛毛同幼好多

男爵府

debbychun 發表於 18-2-13 14:39

11 歲可用?

大宅

可唔可以講係邊個model? 因為我本身用緊flash...但用左2個月都冇,個燈盒壞左,而家仲諗緊配唔配返個燈盒要千幾蚊

公爵府

玩具勳章 陪月勳章

ramuza 發表於 18-2-18 22:03
11 歲可用?

我自己用咋,無比小朋友

大宅

兔8兔 發表於 18-2-13 11:33
SILK'N flash & go 跟足時間做,做咗半年度,淨係腳趾幾條毛有少少效,其他部位完全無用!
...

如果打敏感部位覺得痛,有其他方法減少d痛嗎?

公爵府

畀面勳章

Charlotte_mom 發表於 18-2-13 11:40
我係用Philips,好用呀,都係BK jm介紹,不過價錢係比較貴
我女較多手毛,明顯睇得出邊個位有打邊個位無打: ...

我都係用呢隻,但我女得13唔敢幫佢打

大宅

crazyoct 發表於 18-4-11 23:19
如果打敏感部位覺得痛,有其他方法減少d痛嗎?

用冰敷一陣

子爵府

我用Philips,成十年都有,最舊model(當年晌英國買)
頭三次已有明顯功效,係學樓上話,會好易打漏毛毛
不過幾條幾條就剃咗佢唔覺

頭幾年好努力用,呢幾年無掂過部機
當年打漏咗嘅毛毛仲好稀疏地存在
其他位都無再生毛
腋下位都係得幾條淨返
我去做yoga都係就咁剃咗佢就算
我有粒廛,打下打下仲唔見埋

買咁多美容儀器,最值回票價係佢

(利申:毛孩一名,毛毛又黑又粗,皮膚較白,效果會最明顯)

子爵府

腳毛有試過嗎

男爵府

bufferzone 發表於 18-2-13 12:27
我用Philips 幾好呀!少左好多好多毛毛
而家幫女女整,佢都生少左

幾多歲可以用?

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

雪晴晴 發表於 18-4-12 00:01
我都係用呢隻,但我女得13唔敢幫佢打

我女13歲,我幫佢打緊,冇問題架

珍珠宮

irischowys 發表於 18-4-12 09:03
幾多歲可以用?

我女13歲用緊,其實冇咩架

首頁

尾頁

跳至