懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我聽日入 qe 催生,私家一直都話 bb 重磅 (過8磅),頭好大,而且今日再照超聲波,頭位亦唔太對,話我催生一定失敗,一定要同政府講堅持開刀。

但 QE 之前產檢話 size 大都唔一定生唔到,盡可能都試左催生先。

我而家真係好亂,無諗過兩邊意見會咁唔同。我想請問,若我堅持,政府是否會直接開刀?我只想用對 BB 最好的方法。

珍珠宮

回覆樓主:

政府一定係試生唔得先再開刀
我朋友係私家照左9磅,屯門醫院都要佢照試生,最後當然唔得要開刀,但都係足足痛左成日

別墅

回覆 AGa1111 的帖子

痛死都算,最驚係 bb 危險(例如缺氧),到時有咩事真係一世的

別墅

回覆樓主

我都建議你開刀,因為開刀整個過程1小時內搞掂。如果催生不成功的話,又要開刀要痛兩次,即係《食全餐》。
前排有個藝人 賴慰玲 咪又係咁,順產唔得即刻轉開刀..

男爵府

回覆樓主

政府成日都話要試順產,我嗰時又係私家醫生清楚知我情況,話我順產危險,但廣華就睇都唔睇我咩情況就已經話我要試順產,仲要比埋張紙講試順產嘅風險叫我簽名,絕對唔會簽囉,於是我去私家開刀。

別墅

KILW 發表於 18-2-13 22:47
政府成日都話要試順產,我嗰時又係私家醫生清楚知我情況,話我順產危險,但廣華就睇都唔睇我咩情況就已經話 ...
係囉!但聽日已經要入院,私家醫生話已經黎唔切轉去私家醫院。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

Yo-yo122 發表於
係囉!但聽日已經要入院,私家醫生話已經黎唔切轉去私家醫院。

同qe 講堅持要開刀得唔得!?
無謂冒險,明知太大又唔岩位,點生?痛完又要開刀仲衰

大宅

政府一定係試生唔得先再開刀!

所以,無得話個孕婦要堅持開刀就開刀的,資源不夠嘛。唉...如果政府能放多d錢落e療就好了。

男爵府

育兒性格勳章

回覆樓主

政府唔會因為咁和你開刀,一定試左順產先,好多媽咪都硬食全餐。

大宅

虎到金來勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁你有冇同政府講你胎位唔啱, 順唔到?

男爵府

我朋友未到預產期就俾廣華要求去摧生,但入左去2日又冇野做,到預產期佢自然見紅,都幫佢落摧生藥,手穿洋水,結果都係開吾到度數,變左開刀。總之痛左,先開刀,最慘又陰道炎,尿道炎,因為人手破洋水整到,之後個肚又流膿流水.....

我同時間係去私家生,一見紅就快速開刀,第二日落床,touch wood , 少少痛,有d野博吾過架。

子爵府

回覆樓主

依家你同bb點呀?順利順產嗎?

珍珠宮

回覆樓主:

俾我唔會博,政府實係乜都話順產先嘅~
如果要我挨完一大輪,都係開刀,我寧願一開始就開刀,而且仲要bb一齊搵命博,陣間遲左或者拖延左,咁就後悔都無用~
其實開刀都唔係啲人講到咁差,好好坐月,我都係開刀,我身體仲好過未生之前~

別墅

回覆樓主

我咪就係照超聲波時照到3.9kg,我係穿水既,穿水3個鐘就幫我打催生藥,痛足我十幾個鐘都唔開度數,先幫我開刀生,我本身仲要係高血壓都要我試生左先(emoji)(emoji)食全餐好慘,索左兩支笑氣...

男爵府

做個靚太 發表於 18-2-16 11:37
俾我唔會博,政府實係乜都話順產先嘅~
如果要我挨完一大輪,都係開刀,我寧願一開始就開刀,而且仲要bb一齊 ...

開刀又正又舒服,第二日朝早巳可落牀周圍行,完全小小都無痛過,當然都可能係醫生開嘅止痛痛份量啱啱好,醫生開咗五日止痛藥,食到第三日一直見無痛過朝早就自行停咗,連人地話宮縮有幾痛自己都feel唔到。

男爵府

Forgetmenot999 發表於 18-2-16 23:06
開刀又正又舒服,第二日朝早巳可落牀周圍行,完全小小都無痛過,當然都可能係醫生開嘅止痛痛份量啱啱好, ...

請問你係咪私家開呀?

男爵府

香蕉煎餅 發表於 18-2-17 18:45
請問你係咪私家開呀?

別墅

回覆 Daisywong313 的帖子

情人節生左,都係試催生,後來我發燒,跟住開刀,今日出院,傷口仲好痛。我出左個 Post 講過程啦。

首頁

尾頁

跳至