自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

親子王國15週年勳章

爸爸豬 發表於 18-2-14 14:19
我唔會投訴

(分享類似經驗,在台灣馬辣,辣湯底好酸(不是變壞的酸),之前食過唔係咁,工作人員,亦有 ...
你個CASE係馬辣員工有真係試你個湯底同CONFIRM有新員工落錯醋,但樓主個CASE係個豆沙包,如果唔係變壞,我覺得唔收錢已經可以,只係唔啱食而已。

子爵府

AppleDeeDee 發表於 18-2-14 12:26
早幾日我帶小朋友去餐廳食飯,我叫左一個餐另外加甜品。甜品係一個豆沙包,不過入面係夾紅豆忌廉。
首先係 ...

其實佢唔收你錢已經算係賠罪,況且又唔係佢整嘅,都冇辦法,系我就算數

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主

我試過去食飯,係迷芝x的餐廳,有去開。
我大仔有食物敏感,所以每次order都問清楚。
點知我仔份食物嚟到,食到一半,我都覺有異樣,我試下,真係有佢敏感成份。 我即刻問waitress ,好聲好氣的,佢一句話唔清楚就算。
我叫manager ,個manager 話下,咁啊,你宜家想點吖咁?
我話敏感可大可小,佢話哦,你有無唔食得,講多次,你order第二樣啦,就收左我仔食左一半的。
佢無道歉,黑口黑面。
結果佢兩樣食物都有收錢,係我叫,我當然俾錢。
但我就blacklist 呢間餐廳,好彩個仔無事

翡翠宮

AppleDeeDee 發表於 18-2-14 14:34
佢唔係臭左,但亦唔係可以比客食嘅質數
點可以將自己食物有問題嘅責任推落個客度?

何謂可以比客食既質素?
間間餐廳唔同, 大家樂係一種質素, Amigo係另外一種質素
仲有, 好唔好食係好個人既
你只可以話, 唔O岩你口味; 唔O岩閣下口味, 你想點投訴呢?
同邊個投訴? 林鄭?
佢地唔收你錢已經係息事寧人, 你其實仲想點呢?

男爵府

15週年勳章

佢冇收錢就算

男爵府

佢答得唔夠圓滑, 但佢都冇收你錢, 你又證明唔到個包會食壞人, 有乜好投訴.

大宅

AppleDeeDee 發表於 18-2-14 12:26
早幾日我帶小朋友去餐廳食飯,我叫左一個餐另外加甜品。甜品係一個豆沙包,不過入面係夾紅豆忌廉。
首先係 ...

應該唔會,因為佢冇收錢,但以後唔會再去食

侯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無收你錢, 仲想投訴?

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

唔會投訴啦, 可能真係咁味你唔岩食

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Ho_BB 發表於 18-2-14 12:36
唔會投訴, 但冇下次

我都喺

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

AppleDeeDee 發表於 18-2-14 14:34
佢唔係臭左,但亦唔係可以比客食嘅質數
點可以將自己食物有問題嘅責任推落個客度?
我明你講乜,我做過飲食業,廚房好清楚放左幾耐,唔應該出比客,個侍應亦唔應該跌落地拿番炸沙,佢確實係張責任推落你到。如果我以前d 同事係咁,我會教番佢唔好咁講,客人投訴,對大家都唔好。
個人黎講我唔會投訴,因為經常會遇著呢d 人,唔想令自己心情更唔好。我經常諗,呢d 人既性格,佢人生路唔會好得去邊,有因就有果,我就算唔投訴,佢自己始終會嘗番。

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

啱啱响食晏發生, 叫咗幾隻雞亦, 第一隻冇問題, 第二隻緊緊熟我食咗大半隻, 再食第三隻, 嘩, 中間紅色有血, 我同個伙記講, 個伙記就同老闆講, 老闆睇完跟住話, 唔係唔熟, 係隻雞裏面整損咗, 跟住換過一隻俾我, 我聽完後响度諗, 隻雞都內傷得好厲害喎, 明明係唔熟, 咁講都得真係得啖笑. 佢後來都有收我錢, 唔通我又投訴佢咩. 最多唔再幫襯啫. 樓主為咗一件咁少o既事唔開心咗幾日, 值得嗎

男爵府

回覆樓主:

唔會
好小事同餐廳已經冇收錢作賠償

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

唔會投訴

子爵府

回覆樓主

難食唔會投許
無下次便是
佢點答都無關係

水晶宮

回覆樓主

咁都有得投?

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

可以點投訴??

職員都坦白話你知佢間店的貨色係咁,以後唔去咪得
請勿打招呼~

大宅

回覆樓主

佢都冇收到錢,唔會投訴,不過以後都唔會再去Lo

水晶宮

mini1204 發表於 18-2-14 14:46
何謂可以比客食既質素?
間間餐廳唔同, 大家樂係一種質素, Amigo係另外一種質素
仲有, 好唔好食係好個人既

口味既野好個人,都無收錢冇咩好嗌、其實樓主想店家有咩回應?

大宅

我唔會去投~
樓主, 其實你覺得你投訴咗, 個伙計會因為你呢句說話去改變佢既態度?
又或者你, 想佢點答你? 如果你係佢, 你又可以點答.....

首頁
23456...7

尾頁

跳至