嬰兒用品

跳至
[護理] 爆屎煩惱

首頁

尾頁

大宅

Bb呢排日日爆屎 洗衫都洗死我
用緊p排最新個隻片片 吸濕係好好 好小會漏尿
但係bb一便便 就爆到底衫面衫都係便便
有次仲爆到個肚同背隻都係屎....
用過merries 爆屎冇咁誇張... 但吸濕真係差左啲
夜晚訓訓下要幫阿b換片 又易搞醒佢...
用過h牌 太過fit身 唔好話爆屎 連尿都係咁漏
用過Moony 係唔錯 但對於bb依加個身型個脾位又太闊
各位媽媽有咩片片仲好介紹阿唔想日日洗啲屎衫
Btw pigeon個支洗衫好唔得 完全洗唔到啲屎跡..洗完啲衫又硬邦邦
係759買個啲平價洗衣液 仲好過佢

伯爵府

回覆樓主

我仔用緊p牌,佢都有呢個問題,跟住我同佢著大一個碼就好好多,無乜爆過屎,你試下同bb著大一個碼睇下有無好d吖

大宅

Tinny 發表於 18-2-18 21:29
我仔用緊p牌,佢都有呢個問題,跟住我同佢著大一個碼就好好多,無乜爆過屎,你試下同bb著大一個碼睇下有無 ...

你仔仔幾個月大阿
S碼轉m碼 驚大左啲

伯爵府

小雞媽咪 發表於 18-2-18 22:11
你仔仔幾個月大阿
S碼轉m碼 驚大左啲

就黎5個月,佢而家用緊大碼喇

複式洋房

美好大世界2017勳章

回覆樓主

我仔仔囡囡都係用緊pampers ichiban 既片片,佢吸濕力真係最好的了,從未試過出現漏尿爆屎嘅情況wor, 樓主可能真係size 既問題,試下用大一個size再貼得貼服d應該就不會再爆屎了!

複式洋房

回覆樓主

如果係後面爆出黎即係表示要換大一個碼喇~
大脾位無爆即是呢隻片fit 大脾唔fit 長度~
我試過咁多隻真係P牌 Ichixxx最好,細碼都夠晒長!

大宅

回覆樓主

唔該曬 終於用曬啲細碼 今晚換中碼試下先

首頁

尾頁

跳至