0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

Bb依嫁差唔多2個月大 每日飲6餐 每餐飲120ml 11點最後一餐 基本常飲完11點個餐我唔叫醒佢 佢可以訓到天光.但就變左1日食少左一餐.其實食少左一餐係咪無問題?最後一餐加多少少俾佢 佢又唔肯食.

複式洋房

C.Meiiiii 發表於 18-2-15 04:41
Bb依嫁差唔多2個月大 每日飲6餐 每餐飲120ml 11點最後一餐 基本常飲完11點個餐我唔叫醒佢 佢可以訓到天光. ...

你bb幾重?體重x150 係佢每日應該食的奶量,如果達標其實不用擔心

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

肚餓既話,佢自然會起身食奶架,你放心喇

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我女都係咁佢自己自然戒夜奶!順其自然

大宅

回覆樓主:

同我bb一樣。。就2個月。。這幾天自己戒夜奶。。我係本來6餐,宜家5餐。。有d人話要加少少奶,但我個b吃不到咁多。。。所以我冇加

大宅

C.Meiiiii 發表於 18-2-15 04:41
Bb依嫁差唔多2個月大 每日飲6餐 每餐飲120ml 11點最後一餐 基本常飲完11點個餐我唔叫醒佢 佢可以訓到天光. ...

想問你地B.B. 半夜係完全無醒過的嗎?
有無刻意去幫佢介架?
同埋想問bb每晚瞓得冧唔冧架?
我b成日每晚不停依依erer, 但又唔係醒播!

大宅

KRBB119 發表於 18-2-20 13:34
想問你地B.B. 半夜係完全無醒過的嗎?
有無刻意去幫佢介架?
同埋想問bb每晚瞓得冧唔冧架?

我個b可能仲係剛戒,十二點訓到5點幾會醒一醒咁,但眼係合埋。手腳郁下,摸面仔想继續訓咁。我就會塞個奶咀俾佢,唔洗幾秒就訓返。就到7點倒先要奶

首頁

尾頁

跳至