自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

勤力d,日日發炮

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

bubujew 發表於 18-2-17 03:19
我已經努力左 3年 ,小產,化學懷孕,人工受孕,藥物流產,子宮內膜異位手術......
咩都試過曬。。。
我應 ...
一定要放鬆心情,太緊張影響夫妻關係是得不償失了

子爵府

回覆樓主

順其自然拉

老實,有又吾一定好。家下d小朋友好難教。一陣又默書一陣考試....每日不停趕。吾知為乜!
帶佢來尼個世界是開心定辛苦!

我識好幾個都吾生.....佢地一樣有自己樂趣。一年仲去幾次旅行,都開心架!
你米當個天比多d時間你地2人世界同去多d旅行

侯爵府

回覆 luppy 的帖子

認同, 其實順其自然最好, 有D夫妻大把錢都特登唔要, 就算有都唔一定好, 現世代搵食艱難, 壓力又大, 買樓唔易, 係呢個唔穩定嘅社會無就吧啦, 唔好強求, 順其自然就係真!

水晶宮

生仔好勞氣!又無自由!佢唔聽話分分鐘激到你嘔白泡!咁諗會D!而且係現實!

男爵府

我已經努力左 3年 ,小產,化學懷孕,人工受孕,藥物流產,子宮內膜異位手術......
咩都試過曬。。。
我應 ...

我當年都經歷過4-5年想生,但又生唔到,化學懷孕同人工受孕都做過,正當自己想放棄時奇蹟出現,自己bingo 左,所以唔好灰心。試試去看中醫,廣華醫院中醫有個ok ,但我識另一位朋友就看養和其中一醫生bingo 左。食維他命B 都有幫助呀

新年聚會,儘量避開bb 個d gathering, D 朋友講湊仔經咪會聽到仲唔開心,同C6 relax 下,可能好快有好消息,祝好孕

伯爵府

rayrayus 發表於 18-2-17 07:35
樓主你因爲生育問題影響到你生活,其實已經太obsessive, 大把女士單身連老公都未有,只少你已經有伴侶,為 ...

Agree, 身邊大把剩女,婚都未結,或手都冇拖過,你努力說服自己唔生可追求自我、追求自由丶永遠二人世界,或許冇壓力下又會有突然發生的事呢!人生就係咁啦,命裏無時莫強求。
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主

兩個都睇下中醫,或者吾係你吾得,係你老公吾得

子爵府

回覆樓主

我個時都係咁,乜都試過曬
最後同自己講,唔生唔諗了,攞個d錢去旅行去玩,點知就係個次旅行有左

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

因身體關係我也努力了十年也生不到,由大壓力到現在已順期自然了……有是恩赐,如冇可能是祂的安排

子爵府

回覆樓主

3年其實好短 生b好講心態 你愈隨緣佢就愈搵你
我有親戚努力左十幾年...前年就得左啦
Jm不要灰心!

伯爵府

回覆樓主:

明白每天/每月check 呢樣果樣又等派彩果種緊張
當你準備放棄,平常心時就bingo 架喇

子爵府

honthont 發表於 18-2-17 11:13
明白每天/每月check 呢樣果樣又等派彩果種緊張
當你準備放棄,平常心時就bingo 架喇
...

我有朋友就是這樣
十年也沒有
然後三年抱兩
樓主
所以可能只是緣份未至
靜待上天安排
祝福你

水晶宮

回覆樓主

如果係我,我會領養。
我識得人領養左個 6 個月bb, 而家已經 10 歲,好開心。

水晶宮

回覆樓主:

你想生b想到人生冇意義都太誇張了

子爵府

回覆樓主

樓主去隔離「想生bb」睇下,好多jm 陪你,亦有好多專業意見。

男爵府

回覆樓主

3年啫,唔好灰心
身邊最起碼有3個真實個案努力了十幾年,到42-45歲突然懷孕,有一個朋友基本放棄了,去國內領養了一個女孩,突然有咗。現在過了8年了,倆姐弟關係好得媽媽都妒忌,細佬有好嘢食係先比姐姐咬一啖
所以不需要放棄,順其自然,保持輕鬆就好了

男爵府

回覆樓主

咪咁灰 如果wuqbb 唔一定唔好 俾你都未必好 trytry 不強求 有無隨天
te quiero mucho mi amo

男爵府

回覆樓主

我見有領養的好孝順 親生的結婚後同老婆爸媽住 話之你死
te quiero mucho mi amo

侯爵府

咩都試過曬。。。
我應 ...

我都識幾對生吾到、有對等左成九年突然有左。另外幾對都係睇醫生及做IVF.
只可以講, 呢個世界無野係必然及可以100%掌握係手,尤其生命, 見過人生左twins 但之後都因病走左
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

首頁

尾頁

跳至