自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

珍珠宮

回覆樓主

老公係司機,平時已經揸到怕啦,所以去旅行係想嘆世界囉!

你地咁答已經得,其實過年吹水唔駛太上心,拉開話題講其他咪得囉,得埋去我都覺得唔係咁好,而家得埋去表面你收左佢皮好叻,背後又比人當話題了

我同親朋先自由行,自己家人去會跟團,人家多意見比我,我會話去旅行唔想諗野唔想煩,最緊要自己心態ok。

tom_s18    發表於 18-2-17 13:33

瑪瑙宮

無話可說 發表於 18-2-17 12:44
唔講邊個啦,親戚一個囉,知我地遲D會去沖繩,又扮晒野講點解唔自駕游,又話好簡單,又話邊使住咁貴! 好彩 ...

咁係你親戚定佢親戚

象牙宮

chillimom 發表於 18-2-17 13:05
親戚都無講錯。沖繩自駕好太多!第一次都無問題,除非不願做功課,又手車非常唔掂。人家懂就應該虛心請教。 ...

係,我地都知好多人自駕,問題係果個人巴巴閉不停煩我地,又扮野!家下係我地旅行,唔係要問佢點玩喎,如果我地未買機票,要問下佢有咩好玩同點玩,就唔同啦

侯爵府

唔講邊個啦,親戚一個囉,知我地遲D會去沖繩,又扮晒野講點解唔自駕游,又話好簡單,又話邊使住咁貴! 好彩 ...

家陣自己一家選擇去旅行用咩方式都要比人質疑及入位放閃咩?大佬、好煩、自己搵錢自己洗關佢咩事呀。

成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

珍珠宮

回覆樓主

沖繩都算易揸,上次去德國自駕揸車⋯⋯⋯嘩嘩簡直痛苦,要金精火眼⋯⋯揸8-9小時響highway 眼訓到咩咁

象牙宮

小紅梅 發表於 18-2-17 13:09
老公係司機,平時已經揸到怕啦,所以去旅行係想嘆世界囉!

你地咁答已經得,其實過年吹水唔駛太上心,拉開 ...

果個人點會唔知我老公係司機丫,都耐唔耐會見架啦! 係不停煩到我老公忟,所以先會比我老公“得”埋去,等佢收口

子爵府

peppep2012 發表於 18-2-17 12:46
好無禮貌
第時你個仔 咁樣「得」你 都唔好問點解

你都唔見得好有禮貌丫

象牙宮

wuwucancan 發表於 18-2-17 13:13
沖繩都算易揸,上次去德國自駕揸車⋯⋯⋯嘩嘩簡直痛苦,要金精火眼⋯⋯揸8-9小時:sick ...

唔知呀! 其實未去過既地方,無必要或者無相熟人士係度係唔會揸車架! 好似我返加拿大就有揸,有我D舅父表哥係度嘛! 黎緊去布吉都會揸,因為已經去過,老公有信心揸,同埋租車真係好平

象牙宮

SaBB 發表於 18-2-17 13:12
家陣自己一家選擇去旅行用咩方式都要比人質疑及入位放閃咩?大佬、好煩、自己搵錢自己洗關佢咩事呀 ...

多謝,我都估唔到我老公咁勇敢 我以為年初一佢會忍下

琥珀宮

回覆樓主:

如果係長輩,語氣就過重,平輩可接受。我反而唔贊成自駕遊,我呢方面嘅危機感好高。

子爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

無話可說 發表於 18-2-17 12:50
家下係人地無啦啦曬命扮野喎,唔係我地問佢野喎! 睇清楚件事先啦!

"得"得好 關佢鬼事咩,我一家點去旅行我自己話事。。。。。唔自駕咪唔自駕囉 係外地唔熟外地交通,好易有意外

(同第時個仔點樣有咩關係啫 多鬼餘)

象牙宮

SandyKL 發表於 18-2-17 13:17
如果係長輩,語氣就過重,平輩可接受。我反而唔贊成自駕遊,我呢方面嘅危機感好高。
...

放心,係平輩,長輩係唔會咁架,奶奶仲成日話坐飛機危險

象牙宮

gigi19810326 發表於 18-2-17 13:18
"得"得好 關佢鬼事咩,我一家點去旅行我自己話事。。。。。唔自駕咪唔自駕囉 係 ...

係呀,第一次去既地方,我老公係司機都唔敢自駕游呀! 不過咁樣得埋去我都好意外

公爵府

回覆樓主:

我去過日本五,六十次自駕遊,鐵路行都唔會話教人!

用戶要求終止服務

最憎果D 凡事做指導工的人.

象牙宮

mok239 發表於 18-2-17 13:22
最憎果D 凡事做指導工的人.

最憎口多多既八婆

子爵府

chulolo430 發表於 18-2-17 12:56
人地冇禮貌
自己要有

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

rebornarmy 發表於 18-2-17 13:15
你都唔見得好有禮貌丫

男爵府

其實人地都係提議啫,用不著句句都要撩交嗌,有時係你地自己心態問題先覺得咁嚴重。一家人應該好好說話。通常人地講完,我會說我自己就不會,咁就可以啦。

子爵府

回覆樓主

好無禮貌

首頁
12345...10

尾頁

跳至