自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

美之選468 發表於 18-2-17 14:30
係呀!男人一向蠢D ga?就算要帶bb出門口,男人都只係拿條車匙輕輕鬆鬆出門,而老婆就要準備奶粉尿片奶咀,水 ...

帶漏野仲要俾人串, 仲要俾人鬧先慘。
勁想quit左呢分「工」

大宅

回覆樓主

Sorry, 忍唔住笑咗!
我大女細個時都係咁(自己搞掂行得就催我)。成日同佢嘈。好彩發完佢脾氣肯幫忙。
到阿細出世啦, 又要幫大嗰個又要被催。有次鬧完佢後結果佢話佢負責執細女啲嘢。佢同我講執齊走人。我問佢執齊㗎啦(奶粉呢?尿片幾塊?衫幾件?)?! 佢話:「你唔信我check我嘢你以後唔好叫我執!」我心諗都係嘅, 要俾信心人做嘢唔係下下自己做曬。結果, 當晚阿細無奶飲, 因為佢有執奶粉但無執奶樽。
自始, 識得幫忙執嘢。

子爵府

回覆樓主:

以前2个仔細時,出街好似返大6甘,奶同衫也要帶,執好多嘢

大宅

回覆樓主

我初三果日又係俾老公激暈咁滯
話說佢果日要返工,佢返工出左門口無耐打俾我嘈醒我話佢屋企人向我屋企樓下飲茶問我去唔去,我都未訓醒梗係唔去啦
收線後無耐,老公帶左成十個人上黎我屋企,超嘈,嚇醒我即刻仆去閂實房門驚佢地亂開門叫我起身
我平時係好姿整既人無化妝無換衫唔見人的,佢居然初三全部人無預約情況下走哂上黎,我梗係死都唔出去啦!我嬲到癲左,佢地擾嚷左15分鐘走左後我即刻whatsapp 老公話佢唔尊重我,仲要係全家都唔尊重我
嬲左兩日都未嬲完

已刪除用户

回覆樓主:

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 陪月勳章

carly.c 發表於 18-2-17 14:06
其實好少事,但真係忍唔住話說今日初二要去bye神,咁琴日問佢,佢話訓醒先去,
咁好啦,我今朝起身先收拾下 ...

同我c6一樣,佢只搞掂自己,個仔未穿好衣服,佢都唔理,寧願企係度得我

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主

所以我好衰,永遠遲過佢起身。兩個小朋友慣左醒就叫佢,我醒左小朋友都唔俾我煮早餐,佢預返時間俾我打扮出門口,從此我唔再炆佢呢d

侯爵府

其實好少事,但真係忍唔住話說今日初二要去bye神,咁琴日問佢,佢話訓醒先去,

我老公都係咁架,大大聲話我好快出得門口架,梗係啦,佢淨係搞佢自己嘛,我淨係搞我自己就夠快啦

子爵府

馬爾太 發表於 18-2-18 01:53
你都好,初二先嚟料,我初一已經開咗年。又係99一個電話話要去拜年,我老公就吹三吹四。嗰陣呀女未起身,我 ...

呢個好笑

禁止訪問

子爵府

做得好好 我都會好嬲

珍珠宮

回覆樓主:

其實叫佢先去接亞媽,返轉頭接你哋咪得囉!唔順路,就抵佢嘅。咁小事值得新年嘈咩?

大宅

2018復活節勳章

回覆樓主

你試下學我...準備定一張出街memo...包括小朋友要帶什麼、穿什麼..

你化妝時就叫老公跟住張list 做,我以前都很勞氣佢淨係坐響度等我...跟住同佢嘈過一次。發覺佢地唔會太清楚要帶咩出街..
我就寫張清單、包括遠行、普通出外吃飯、飯局、郊遊...要穿什麼帶什麼你辛苦一日逐項寫出來...之後就舒服十倍了。

真的很有用..

首頁

尾頁

跳至