婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

kikiwo 發表於 18-2-18 00:19
一句到尾:我好憎你99最好唔好見

x2

珍珠宮

feifei_baby 發表於 18-2-17 20:42
我先...

唔好再迫我女食朱古力食紫菜食熱氣嘢,唔好懶好心話佢好可憐好想食,佢哮喘發作就真係可憐!
那男丁出了粒"精子"

大宅

回覆樓主

我間唔中會俾d嬰兒餅乾俾我仔食,次次奶奶見到都話好熱氣。
但今個新年俾我見到佢連續兩日朝早都俾我仔食X旺仙貝,仲要一邊餵一邊話:唔好食,好熱氣,食少少就得。
食左少少拎走,我仔實喊,我奶奶一見d細路仔喊,又肉痛,跟住就會俾我個仔食哂d仙貝。

總之,奶奶自己俾就食得,其他人俾就熱氣。

大宅

ben-dan 發表於 18-2-17 21:41
冇人洗碗唔好在家做節

贊成,冇人煮都唔好喺屋企做節

複式洋房

回覆樓主

一個字:煩

大宅

ccjelly 發表於 18-2-28 13:20
我間唔中會俾d嬰兒餅乾俾我仔食,次次奶奶見到都話好熱氣。
但今個新年俾我見到佢連續兩日朝早都俾我仔食 ...

我好唔鍾意聽到。熱氣 濕熱 燥
我煎豬扒 熱氣
你煎豬扒 啱帶飯
我整海鮮 濕熱
你整海鮮 好新鮮
我燉湯 好燥
你燉湯。 好補

大宅

回覆樓主

姑奶唔幫手又要做將軍點黎點去!
又話我工人做得唔好!
自己個工人同老公就廢既!
手指尾都無郁過!
其他親戚可唔可以唔好數自己有幾多個孫黎哂命???

別墅

回覆樓主:

驚家丑外傅就唔好做,更唔好代我地講嘢,够膽就講事實!

別墅

回覆樓主:

阿62,講左好多次唔好再買菜芯,買左又唔返來食,買左唔記得左第二日又買過,仲要次次買兩大斤,62 尼個世界仲有好多種菜,講左屋企雪櫃無晒位放其他餸好多次,次次我被迫食你d菜芯清雪櫃,好討厭菜芯,
仲有一大袋既橙同蘋果,放到發毛都唔見你食囉。

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

亞 99,唔好只係聽你個女講就當真生得架,做人唔只用隻耳聽仲要用對眼去睇架
愛 我 就 別 傷 害 我

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

feifei_baby 發表於 18-2-17 20:42
我先...

唔好再迫我女食朱古力食紫菜食熱氣嘢,唔好懶好心話佢好可憐好想食,佢哮喘發作就真係可憐!

下面生仔個段好正!有個陣就多謝太婆多謝菩薩,所有功勞都係菩薩,冇個陣就不斷講講講講講 (emoji)

珊瑚宮

高怡燦屎喱 發表於 18-2-18 00:13
62, 我講左十萬九千次、我對蝦同蟹會有敏感、你個寶貝仔(大伯)鐘意食咪鐘意食囉、做咩要迫我食姐 ...

敏感個段好中心聲 (emoji) 我唔食得茄子,有一次佢將啲茄子搞到蓉蓉爛爛mix埋落其他食物度叫我試下,我一食,佢就話:嘻嘻嘻係咪唔知係咩呢?我特登搞埋一齊等妳唔知道係茄子,食食下就慣 lol 太多例子不能盡錄

珊瑚宮

熊貓小姐 發表於 18-2-18 02:11
猛咁叫生仔,咁鐘意生,你自己生飽去啦!依家係你寶貝仔唔來生呀,你鬧爆佢啦! 話驚我地唔生仔會離婚,再迫 ...

我同老公拍拖四個月第一次見家長,佢已經叫我生 lol 婚都未結,生咩呢?

珊瑚宮

ilovecafe 發表於 18-2-19 07:55
真係好憎D不知名男家親戚問人幾時生多個,咁鐘意生自己生囉,生完你教你養咩,我連你貴姓都唔知啦,都唔知 ...

係囉,其實生唔生關佢乜事?熟嘅親戚朋友就係祝福,三唔識七個啲叫煩

珊瑚宮

Chickentailbun 發表於 18-3-3 17:41
我好唔鍾意聽到。熱氣 濕熱 燥
我煎豬扒 熱氣
你煎豬扒 啱帶飯

奶奶永遠是對的。
我睇中醫就話我個中醫害死我唔知比咩藥我,又呃我,但平時佢又成日以 “中醫“ 嘅說話來教訓我

大宅

BK Milk勳章

99,可唔可以唔好成日將港島人同九龍人分得咁清楚,成日話住九龍多窮人,有d人一睇就知係住九龍,對好多人都唔公平,成日話九龍屋邨多,我娘家就係住九龍屋邨,請問係咪影衰妳。我就係睇唔慣妳連住邊都要將人分類,成日話港島有錢人日日早上去運動享受,九龍人都要拼命搵錢,講到自己住半山咁我真覺得自己有個咁既99好丟架,都唔敢喺其他地方講呢段謬論。我怕連我都俾人打。
仲有可唔可以唔好同你朋友講是非話我唔識整嘢俾個女食,拿我同其他人新抱同工人比。
仲有妳自己當年無湊自己仔女有奶奶湊,而家極力要求我自己湊咁有咩根據同說服力。莫非你都覺得自己仔女唔夠好。

子爵府

mblwong 發表於 18-3-24 14:37
99,可唔可以唔好成日將港島人同九龍人分得咁清楚,成日話住九龍多窮人,有d人一睇就知係住九龍,對好多人 ...

有興趣知你99住港島邊道?

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

mblwong 發表於 18-3-24 14:37
99,可唔可以唔好成日將港島人同九龍人分得咁清楚,成日話住九龍多窮人,有d人一睇就知係住九龍,對好多人 ...

你皇太后99住邊咁巴閉?
港島冇窮人架?
佢連九龍人都睇唔起,
咁新界人佢咪當人仲耕田架!?

大宅

BK Milk勳章

回覆 breadcheung 的帖子

東區,我真係覺得好似次次聽到覺得個觀點好荒謬

大宅

BK Milk勳章

回覆 babyhoi 的帖子

東區,但又好似真係無講過新界,可能淨係想貶低我同我屋企人抬高自己,覺得我高攀佢掛。真係唔知道咩依據咩邏輯。

首頁

尾頁

跳至