自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

竟然已經買左煙花,點解要浪費唔改期

子爵府

村姑 發表於 18-2-17 22:28
致 當初贊同/建議取消煙花嘅人:
請問你地有咩感想?
(真心問,不是玩野)

安樂晒。本身就覺得燒煙花係浪費。再加上次次燒完都煙霧迷漫,一陣臭味。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cheung2013 發表於 18-2-17 22:46
呢個政府太軟弱,有網民叫取消煙花,佢就取消煙花。有網民叫流感停課,佢就流感停課。
...

唔止網民,仲有一班民選議員,唔取消又會話唔尊重民意

公爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

唔銷毀唔通等佢爆咩?報紙講左已經開左同存放問題會有危險,5吨炸藥有問題邊個負責?

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主

根本就無無謂謂燒銀紙,係米都要燒,點解吾比人睇

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

甘浪費的話,改期會更合適!
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

男爵府

回覆樓主

好浪費,我唔覺得d家屬會因為無煙花會好過d,除非全香港cancel農曆年假
不過林鄭甘做為了民心

子爵府

MsBusy 發表於 18-2-17 22:50
唔上網民,仲有一班民選議員,唔取消又會話唔尊重民意

我諗仲會陸續有嚟,只要有網民動議,政府就就會照做,都吾使動腦。

子爵府

完全非常十分極之浪費!!!!!其實可以在煙花匯演之前,為死者默哀,那些煙花, 是祝福死者早登極樂,同時也祝福香港有美好的一年,衰的去,好的來。爲什麽要為一件能不改變的悲劇,再次令更多的人生怨???

琥珀宮

macca 發表於 18-2-17 22:44
可以點?照放實俾果班野話無良!正苦左右做人難!

依家都有人講政府向黃民傾斜,不聽普羅大眾意見,該聽唔聽,唔該聽就去聽。算啦!過完年,就有如煙花般閃逝㗎勒。

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆樓主

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

macca 發表於 18-2-17 22:44
可以點?照放實俾果班野話無良!正苦左右做人難!
有幾難?權在你手,都有人話取消花車巡遊,佢講句「花車係國際表演性質,有好多國外隊參加,所以唔會取消。」政府有心企硬點會做唔到,只係怕左那些政棍的狗吠聲,想問一句唔放煙花死者家屬的心情真的會「開心」翻?我只見好多香港家庭「被奪去」看煙花的權利。

男爵府

回覆樓主:

咪又係大把民間煙花放緊

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主

Side $$$$$

琥珀宮

littlesister 發表於 18-2-17 22:47
我估林鄭唔想政府同議會既關係變番緊張啫,因為九巴意外處理得唔錯,呢期真係難得地和諧,佢決定得就當然 ...

仲未和諧,鄭若驊與全民退休保障仲卡住中,唔係跪低就會放過佢。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

王國長老

王國長老

tequiero_ic 發表於 18-2-17 22:48
竟然已經買左煙花,點解要浪費唔改期

佢講咗已開封,唔放得好耐
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

伯爵府

回覆樓主:

當初有人反對取消煙花,就俾人話涼薄,呢幾日有好多民間煙花盛放,咁呢啲人咪直情無人性 [/smil

王國長老

王國長老

回覆樓主:

如果昨晚真係放,政府一定俾人鬧到趴街。

蘋果頭版會半幅圖影路祭,半幅圖放煙花,然後標題係冷血政府,無良特首。

反正點都係俾人鬧,咪用呢d錢同大家上一課,知道如果取消又會如何。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

414928 發表於 18-2-17 22:56
有幾難?權在你手,都有人話取消花車巡遊,佢講句「花車係國際表演性質,有好多國外隊參加,所以唔會取消。 ...
弱勢政府,想得到d垃圾議員支持,少爭拗,唔想比人有話柄,
可惜做得太over, 為左一撮人反對,
就取消大型煙花表演,浪費咁多錢,真係幾無言

首頁

尾頁

跳至