自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

kitty_daniel 發表於 18-2-18 14:24
去水好慢,已拆過下面個u型水隔,又用過化骨水都搞唔掂。你地平時點搞?
...

梳打粉+白醋+熱水
我試過,超得

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Vin仔媽 發表於 18-2-18 16:47
梳打粉+白醋+熱水
我試過,超得

混埋一齊落嗎?
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

wawaliluk 發表於 18-2-18 17:06
混埋一齊落嗎?

先落梳打粉,然後落醋,等半個鐘至45分鐘,再落熱水。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Vin仔媽 發表於 18-2-18 17:09

Thx

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

買一支cheap cheap洗潔精(1公升),快動作全支倒落去,見到佢流完,就即刻倒幾煲清水落去過一過佢,乜塞都清哂

珍珠宮

goo_littlebb 發表於 18-2-18 17:46
買一支cheap cheap洗潔精(1公升),快動作全支倒落去,見到佢流完,就即刻倒幾煲清水落去過一過佢,乜塞都清 ...

不用熱水?

珍珠宮

回覆樓主

日本城,hktv,五金舖都有,細支廚房必備

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

爸爸豬 發表於 18-2-18 18:04
不用熱水?

不用。水喉水就得了。呢度有講個原理。
http://sasagarden2013.blogspot.hk/2014/11/blog-post_4.html?m=1

珍珠宮

Vin仔媽 發表於 18-2-18 17:09

請問要落幾多梳打粉?

寶石宮

小紅梅 發表於 18-2-18 18:18
請問要落幾多梳打粉?

我無份量,隨意落。

禁止訪問

翡翠宮

iam_faimama 發表於 18-2-18 18:26
去衣架拉直塞入去 liu 下佢,有可能會liu 到好多野出黎

果日我姐姐洗完菜,竟然俾我C6發現入面有條菜心莖

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

新年假之前 我洗手間去水位,塞得好犀利

用熱水沖、漂白水都唔得
做手工梘嘅人比d材料,開咗啲鉀都唔得

卒之去五金行買咗樽通渠水,用一半 ,咩事都冇, 而家去水好快
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

回覆樓主:

我用呢個
=======
通下水道神器通马桶厕所塞吸一炮通地漏厨房工具气压式管道疏通器【包邮】
【在售价】33.80人仔
【下单链接】http://m.tb.cn/h.WG53TC7
----------------

水晶宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

如果唔係屋入面塞,就係出面塞返入屋,我在百佳買一隻小林制藥,好似通渠佬原理。如果你塞的嚴重,試下扭開蓋倒落去水位,等一晚,第二朝早倒入熱水,一兩盆之後再用泵泵下。
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

珍珠宮

goo_littlebb 發表於 18-2-18 18:12
http://sasagarden2013.blogspot.hk/2014/11/blog-post_4.html?m=1 ...

Thx

寶石宮

2023年兔年勳章

森永牛乳 發表於 18-2-18 15:46
https://wow.esdlife.com/space.php?uid=29366&do=blog&id=205278

寶石宮

2023年兔年勳章

goo_littlebb 發表於 18-2-18 18:12
http://sasagarden2013.blogspot.hk/2014/11/blog-post_4.html?m=1 ...

長知識

首頁

尾頁

跳至