少年成長

跳至

首頁

尾頁

別墅

唉!年初三赤口,借個位呻下。

一直都和老公意見不合,看他不過眼,為左不日嘈夜嘈,我選擇忍,知道就算說出自己心中所想都係嘥氣。

昨晚和他的親戚團拜在酒樓晚飯,兒子已一口氣喝了一罐可樂,還想再喝,我怕他成肚氣食唔落飯而且多喝無益唔俾,佢老豆卻遞埋罐汽水俾佢,嬲到我差點想起身離枱走人。

今早一家都好妟才起床,小兒肚餓想煮麵吃,他又話危險不讓他入廚房,都十二歲了,係咪應該讓他去學習一下?覺得危險的話咪在旁教他,難道他一世也要靠人才有麵吃?小孩是要從學習中成長的,我不想他什麼都不懂像個廢人。最後我在廚房伴著他煮,他自己落街買嘢食。

今日初三不用拜年,兒子同學約他踢波,老公又發哂脾氣唔俾,寧願留他們在家中一日到夜玩住部手機,都唔明佢什麼心態?情願小孩打機也不讓他們出去活動一下。最後我都帶左小孩出去,大家攪到好彊。

好鬼嬲,呻完。

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我撐你,你c6唔知係咩心態,話佢縱又唔係完全係晒,比可樂飲,但唔比踢波

別墅

oceandeepsea 發表於 18-2-20 15:58
我撐你,你c6唔知係咩心態,話佢縱又唔係完全係晒,比可樂飲,但唔比踢波
...

謝謝你!

這些生活鎖事每天都在重覆發生令我們的關係越來越疏離,有時嬲得滯都想離婚,不過過兩日消左啖氣又冇嘢。問題一日唔解決也只有令雙方都繼續痛苦下去。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

波波太太 發表於 18-2-18 18:11
唉!年初三赤口,借個位呻下。

一直都和老公意見不合,看他不過眼,為左不日嘈夜嘈,我選擇忍,知道就算說 ...
呢d 可能係你99 既教法?

你唯有同佢傾點教. 講真改變唔到你老公, 唯有你自己跟自己果套教.

如出去食飯, 你唔係唔啱, 不過個仔只係間中一次的話, 咪隻眼開隻眼閉, 或一早講明只可以飲一罐. 我響屋企都係管到仔較緊, 出到去間中限俾佢地飲一樽汽水, 間中唔理, 當大家輕鬆一陣.

12歲應該識自己煮d 野食喎...... 你老公太保護佢. 你教識個仔後可以唔駛伴著佢煮啦... 你老公咁驚危險, 咁有冇免開火既早餐俾你個仔食? 定係覺得應該由你去煮??

你老公有由理由唔想個仔出去? 可能佢有苦衷?

首頁

尾頁

跳至