親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

3月頭去,還未訂酒店。會自駕遊,請問通常住宿嘅酒店可免費泊車嗎?我會七天遊,咁通常住幾多間酒店比較方便?旅遊的地点距離遠嗎(如那霸市去美國村要多久)?謝謝!

禁止訪問

大宅

Puluma 發表於 18-2-18 20:32
市區酒店泊車過夜約 Yen 2000~3500, 睇返酒店網頁就知

去七日, 換六間酒店是常識吧

Tks.
是我老公揸車only. 佢嘜都旨意我去揾資料,所以上bk問吓囉。

大宅

rita1208 發表於 18-2-18 21:33
Tks.
是我老公揸車only. 佢嘜都旨意我去揾資料,所以上bk問吓囉。

市區酒店多數一千日元至二千泊一晩,北部就平d,多數一千、五百或免費一晚。如果你住六晚可以北部、中部、那霸各兩晩,雖然話自駕,但係我都唔想晩晚轉酒店。
我之前不自駕,第一次去住四晚那霸,第二次去住兩晚中部三晚那霸,今次自駕遊就兩晚北部兩晚那霸。

珍珠宮

rita1208 發表於 18-2-18 19:58
3月頭去,還未訂酒店。會自駕遊,請問通常住宿嘅酒店可免費泊車嗎?我會七天遊,咁通常住幾多間酒店比較方 ...

我唔中意搬酒店,所以盡量都住晒同一間酒店,就算自駕遊都唔會日日搬嚟搬去,第一次冬天去住國際通附近comfort,泊車¥500一日,第二次暑假去住美國村hilton, 免費泊車

大宅

回覆樓主:

Thanks 各位!!

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

馬爾泰若㬢 發表於 18-2-19 13:07
市區酒店多數一千日元至二千泊一晩,北部就平d,多數一千、五百或免費一晚。如果你住六晚可以北部、中部、 ...

想請教如果想去水族館,菠蘿園,玉泉洞,美國村,國際通。
我諗2晚住那霸,另外2晚我應該住美國村定北部方便d呢?
因唔想轉咁多酒店。

子爵府

BK Milk勳章

3月頭去,還未訂酒店。會自駕遊,請問通常住宿嘅酒店可免費泊車嗎?我會七天遊,咁通常住幾多間酒店比較方 ...

那霸酒店泊車應該要收費。
住過北谷(美國村),名護都係免費泊車。

7日6夜,兩間至三間酒店:我會選北谷+名護 or 北谷+名護+那霸

大宅

yuensiu 發表於 18-2-19 17:44
想請教如果想去水族館,菠蘿園,玉泉洞,美國村,國際通。
我諗2晚住那霸,另外2晚我應該住美國村定北部方便d呢 ...

北谷酒店相對比較貴,所以我會選住名護多一點

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

馬爾泰若㬢 發表於 18-2-19 23:55
北谷酒店相對比較貴,所以我會選住名護多一點

唔該晒 咁我留意下名護d酒店先

珍珠宮

回覆樓主

冇免費泊車都可以泊附近,不擔心

距離時間 google map 查

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

自駕距離及時間可以用 google map 規劃行程工具查,教學:

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=17229696

酒店無話通常唔通常有無停車場,
每一間都唔同,
要搵酒店時留意埋。

要唔要轉酒店視乎你景點點排同埋介唔介意駕好遠,
呢D都太主觀比唔到意見你。

大宅

回覆樓主:

上次住名護免費泊車,那霸特登揾間有得比住客泊車的酒店,每晚 ¥1,200

首頁

尾頁

跳至