自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

原來真係會咁我有d擔心阿女添,希望你表哥諗通,到時話比我地知點解諗通

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主:

sorry, 笑左
佢以前咪又係咁溝左人條女

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

其實我32歲先同我C6拍拖,我老豆一樣幻想我C6「對我唔好」,簡直當我C6係佢情敵,好好笑...

不過想點轉頭,爸爸都係關心女女,不如你約多D人多家庭聚會,增加了解,減低隔閡喇

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

回覆樓主

學我媽當年果句「自己追女仔就得,依加人地追你個女就唔得咩
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

侯爵府

回覆樓主

我都擔心,雖然我個女得小二,但佢爸爸肯定係煩人,仲要加埋個舅父,不敢想像

大宅

回覆樓主

我中四同個男仔合照 我爸爸見到 趁我返學用雙頭筆幫個男仔畫左副眼鏡 個時好嬲架 大左諗返 原來呷醋

男爵府

我的育兒心得勳章

回覆樓主

原來男人都會?我以為淨係女人先會當新抱係二奶添!

我仔仲好細,無呢個經驗,不過我覺得要慢慢開導爸爸心態轉做自己係個女嘅朋友嘅角色。個女唔同呢個男仔拍拖都會同其他男仔拍拖結婚啦。

男爵府

回覆樓主

真係笑左 仲要拎玩具望遠鏡睇黎呢個爸爸真係吾捨得個女長大啦⋯⋯我諗我仔大時結婚 我都會咁,一定勁呷醋,會係個典型奶奶 覺得個新抱搶走我個仔

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

樓主, 我同老公講你表哥case, 佢話係老豆都會咁諗, 因其他男人都係狗公
放下自在

大宅

回覆樓主:

我個仔體驗過 ,之前k2, 去朋友家食飯,我朋友有個女大我個仔一年,兩個成日一齊玩,個女仔仲會主動錫錫我個仔,咁啱個次個女仔既爸爸係度,即刻同我個仔嚟個man talk,我同朋友當場笑死

大宅

cattz288 發表於 18-2-19 09:58
樓主, 我同老公講你表哥case, 佢話係老豆都會咁諗, 因其他男人都係狗公
...

我表哥覺得佢係男人 知道晒d後生諗咩⋯⋯以前佢個年代先有正直男 而家少有。

佢地想考完試想去bagpack歐遊同一班朋友,我表哥唔想佢去,大家心知點解啦。但又唔想掃興,只好俾佢去。叫佢唔好就住就住食住。

大佬人地成班人就係鍾意budget travel,你走去叫話唔好就住就住 佢問我地要唔要買盒套套放係佢個行李入面囉

咩料呀⋯⋯我表嫂會跟緊少少 廢事表哥出醜

大宅

八婆仔@ 發表於 18-2-19 08:03
其實我32歲先同我C6拍拖,我老豆一樣幻想我C6「對我唔好」,簡直當我C6係佢情敵,好好笑...

不過想點轉頭 ...

我自己阿爸好少少,但都串底!
佢第一次見我老公堅審犯口吻
1)你拍過幾多次拖
2)父母做咩
3)家住哪裡
4)你自己做咩架
5)有無不良喜好,食煙飲酒賭錢?
6)你有無自己物業
7)除左我個女外貌,你鍾意佢d咩?
8)我個女淨係識煮公仔麵,仲要落水係打邊爐個隻水份,你接受到嗎?

我老公話當年 我阿爸係咁問佢,其實仲有好多係數晒我d衰野....廢事係度講啦

大宅

海仔媽 發表於 18-2-19 10:11
我個仔體驗過 ,之前k2, 去朋友家食飯,我朋友有個女大我個仔一年,兩個成日一齊玩,個女仔仲會主動 ...

哈哈!上次我個仔同位妹妹玩都唔小心碰到人地心口仔,人地爸爸都即刻彈出黎 玩時玩 但唔可以碰身體 我朋友嚇死即刻拉開佢daddy

我之後都教育個仔 男仔唔可以碰人地身體

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

lalang02 發表於 18-2-18 21:40
17歲,讀書唔錯。運動很好,一向女女都係少少男仔頭,但係可愛爽朗女仔。

自從12月時被daddy暗中發現左佢 ...

到34歲都冇拖拍又擔心啦

珍珠宮

Felix223 發表於 18-2-18 21:55
笑咗,呻醋外父真實版

係,我都想講
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

笑咗女大女世界啦
請勿打招呼~

禁止訪問

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

李露眉 發表於 18-2-18 21:51
由佢喊

哈哈哈……神回!比個like你
悲歡離合總無情