自由報料

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

我自己係長期捐款者,兩個小朋友亦係小小樂 c 之友,睇完新聞真係幾嬲,想停晒所有捐款,但又怕需要幫嘅人冇人幫,其實啲錢捐去邊啲機構最穩陣呢?

(update: 21/2 收到 email, confirm 3 月開始停了)

大宅

a_for_apple 發表於 18-2-19 00:29
我自己係長期捐款者,兩個小朋友亦係小小樂 c 之友,睇完新聞真係幾嬲,想停晒所有捐款,但又怕需要幫嘅人 ...

俾我都嬲,我無捐樂X會,公X金都唔會捐。 會直接捐去保良, 東華X院, 或教會(利申:不是教友)。

大宅

回覆樓主:

火都嚟埋!

ada0707    發表於 18-2-19 17:19

子爵府

回覆樓主:

咩事?

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

回覆樓主

原來有咁既醜聞...
香港既有時都會參加佢地既活動
感覺不錯的

珍珠宮

https://skypost.ulifestyle.com.h ... O%E4%B8%8B%E5%8F%B0

SiuBBee    發表於 18-2-21 18:59
wcpcelia    發表於 18-2-20 13:58
狐狸 你要的是我嗎?
如果 於漆黑中相擁 沒說話也不可怕

寶石宮

2023年兔年勳章

V_VPONG 發表於 18-2-19 00:48
咩事?

另外主席涉貪被捕

https://www.hk01.com/%E5%9C%8B%E9%9A%9B/159993/%E6%A8%82%E6%96%BD%E6%9C%83%E9%86%9C%E8%81%9E%E6%84%88%E9%AC%A7%E6%84%88%E5%A4%A7-%E5%89%8D%E8%81%B7%E5%93%A1%E6%96%A5%E7%B5%84%E7%B9%94%E6%94%B6%E6%8A%95%E8%A8%B4%E6%B2%92%E8%A1%8C%E5%8B%95-%E4%B8%BB%E5%B8%AD%E6%B6%89%E8%B2%AA%E8%A2%AB%E6%8D%95

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

公x金,保x局,東x三院。我都唔會捐。呢類機構有時攪埋d所謂慶祝活動,book高級酒店食鮑參翅肚……。d錢都係從經費度支出的。

子爵府

回覆樓主

我會嫁,其實我一早已經無捐比樂施會

伯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

只會捐東華。蘋果慈善。無國界

SiuBBee    發表於 18-2-21 19:00
dw0501    發表於 18-2-20 14:00
ginson    發表於 18-2-19 10:26

侯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

大pat豬媽 發表於 18-2-19 04:01
公x金,保x局,東x三院。我都唔會捐。呢類機構有時攪埋d所謂慶祝活動,book高級酒店食鮑參翅肚……。d錢都 ...

認同

男爵府

a_for_apple 發表於 18-2-19 00:29
我自己係長期捐款者,兩個小朋友亦係小小樂 c 之友,睇完新聞真係幾嬲,想停晒所有捐款,但又怕需要幫嘅人 ...

只捐無國界。

dw0501    發表於 18-2-20 14:00

伯爵府

想生BB熱投

回覆樓主

正垃圾!同愛協一樣!廢物!
I am Agent P

水晶宮

冇捐樂c會,因為佢行政費好高

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

SIUBKT 發表於 18-2-19 01:05
https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2012155/%E6%80%A7%E9%86%9C%E8%81%9E%E9%A2%A8%E6%B3%A2%E6%9 ...

嘩! 好賤
放下自在

子爵府

回覆樓主

冇新聞姐,好多都係甘.....個d牙姐甘努力糸街叫人捐....佢自己都要食飯.那有甘多義工。
所以什麼都吾捐!

男爵府

回覆樓主:

會。

男爵府

蘋果基金會,兒童癌病基金同make a wish

瑪瑙宮

唔會捐, 我以前做過間 NGO, 个 CEO 亂咁洗錢, 正傻婆, 裝修又唔識, 亂咁批錢比人呃, 人地就肥仔囉, 自己又開車津, 因為佢要做到好似無私奉獻咁, 無拿薪金, 梗係喇, 拿薪金要報稅丫麻, 改開車津, 董事局批佢(通常唔會唔批的), 但佢住附近, 行路返工咋喎, 利用人地善心自肥, 好多尼 D 人架.

尼 D 細機構都唔鬼信, 社署一筆過都監管唔到的, 東華, 保良, 做埋社區醫療老人服務的, 才考慮, 起碼有用於社會廣范階層.

大宅

大pat豬媽 發表於 18-2-19 04:01
公x金,保x局,東x三院。我都唔會捐。呢類機構有時攪埋d所謂慶祝活動,book高級酒店食鮑參翅肚……。d錢都 ...

大家留下意捐款中佔咗幾多部份行政費,行政費又用咗去邊?成個機構咁多人,唔會係義工囉,咪又係要出糧,搞什麼活動..經費咪又係係捐款度出。

首頁
12345...6

尾頁

跳至