自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 唔係怪獸 的帖子

行政費高到咁?比d 數據睇吓

男爵府

回覆 kcm 的帖子

是樂c 會,唔喺宣明會

伯爵府

ailHO 發表於 18-2-20 12:52
回覆 唔係怪獸 的帖子

行政費高到咁?比d 數據睇吓

我以前聽蔡x講。我自己冇睇數據。有冇jm有?
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

捐無國界醫生, SAA

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Nancy20090615 發表於 18-2-19 12:50
唔會捐, 我以前做過間 NGO, 个 CEO 亂咁洗錢, 正傻婆, 裝修又唔識, 亂咁批錢比人呃, 人地就肥仔囉, 自己又 ...
"車津" 好多呀? 等於人工咁多?

瑪瑙宮

dw0501 發表於 18-2-20 14:04
"車津" 好多呀? 等於人工咁多?
以前都幾千, 幾百蚊一日車費, 你話唔多嗎? 佢自己對外話自己無收公司人工好偉大架.

大宅

kelvin1206 發表於 18-2-19 13:56
我會關心我捐既錢有幾多係去左幫人同幫乜野人

只捐蘋果基金及無國界
紅十字會因為處理血液, 而且需要請好多專業護士, 仲有經營幾間捐血站, 營運成本係真係好高, 但除左錢仲有供血, 係好重要有錢都買唔到, 而且冇見過RED CROSS會請人係街叫人捐錢的

所以我會支持RED CROSS

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

princessf 發表於 18-2-20 14:50
紅十字會因為處理血液, 而且需要請好多專業護士, 仲有經營幾間捐血站, 營運成本係真係好高, 但除左錢仲有供 ...

我都支持red cross
放下自在

男爵府

醒目開學勳章

回覆樓主

請問可以點樣取消到捐款?

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

只身冇捐開樂施會~但如果俾我都會cut

男爵府

捐血啦!捐食物啦!

錢就唔好捐了,早幾年紅十字會都爆醜聞啦!

有人嘅地方,又有錢,D錢又唔係自己,一定係好大引誘!

dw0501    發表於 18-2-22 22:32

子爵府

天下間大把有錢人, 捐都唔到我地啦. 唔好再做水魚啦!!

X十字會, X色和平..............全世界慈善團體都一樣, 最後都係個"$$"錢.

男爵府

cashdollar 發表於 18-2-21 11:19
天下間大把有錢人, 捐都唔到我地啦. 唔好再做水魚啦!!

X十字會, X色和平..............全世界慈善團體都一 ...
醒目!無錢入果班人既袋,隨時仲衰過d 爛仔

男爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章

23肥媽媽 發表於 18-2-21 02:20
請問可以點樣取消到捐款?
我都想知,我打去卡中心佢話要我自己聯絡商戶,如果商戶唔肯取消,我要自己取消張卡....

男爵府

a_for_apple 發表於 18-2-19 00:29
我自己係長期捐款者,兩個小朋友亦係小小樂 c 之友,睇完新聞真係幾嬲,想停晒所有捐款,但又怕需要幫嘅人 ...

我捐左十三年,依家都唸緊停唔停好,雖然唔多只係二百蚊

珍珠宮

bb2 發表於 18-2-19 16:57
呢D有總理既慈善機構, 佢地D籌款活動都係由總理先夾一筆錢出黎做活動經費, 最後活動收益扣除成本餘下的就 ...

東華和保良局會好D,東華本身有樓收租,又有好多善長會捐大舊錢,所以可以做到贈醫施药!

員工人工好似係跟政府,唔會好似樂x會嘅行政費咁高!

男爵府

qwertyasdf 發表於 18-2-19 00:44
俾我都嬲,我無捐樂X會,公X金都唔會捐。 會直接捐去保良, 東華X院, 或教會(利申:不是教友)。
...

我經常捐救世軍,唔知呢間ok?

大宅

anlywan 發表於 18-2-21 22:12
我經常捐救世軍,唔知呢間ok?

唔知啊,咁又未聽聞有醜聞呀

男爵府

減齡達人勳章

回覆樓主:

我都聽親戚講過,公x金會搞活動贊助小朋友玩遙控飛機,東華x院d總理捐錢買個總理位返黎做,就會安插返d親人入去做返份高薪荀工,賺返d人工返黎。
我無法證實真假,但聽到會令我對呢d慈善組織無好感!以前都會捐錢,而家有保留!

用戶要求終止服務

a_for_apple 發表於 18-2-19 00:29
我自己係長期捐款者,兩個小朋友亦係小小樂 c 之友,睇完新聞真係幾嬲,想停晒所有捐款,但又怕需要幫嘅人 ...

睇完新聞巳取消,會轉去無國界醫生

首頁

尾頁

跳至