心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

其實真係好想對佢地兩個老人家講,你地知唔知就係因為你地太重視其他人個仔結婚,攪到自己D仔女覺得好煩唔開心,你地兩老就話退晒休遮,仔女都要返工(仲要養你d孫㗎)人地結婚,做親戚的做咗人情,夜晚食一餐都已經ok啦。。。你班老的自己要食幾多餐要點玩,可唔可以唔好搵d細的攪。。。新年團拜成班老人家又煙又酒又講埋晒d 7up野,仲要指望仔女孫要日日出席,知唔知你d仔女怕咗你地令願返工,扮返工,個女就直頭年尾就消失埋開年都唔見你地。。。可能你地覺得係屋企好悶,你地的親戚先係你地的年代,岩傾岩講,但請唔好再不停咁希望你d仔女要同你地一齊癲,問到人地煩晒跟住講一句我都係問吓遮就當無野

伯爵府

一-般爭遺產才出席

男爵府

gorky 發表於 18-2-19 09:51
一-般爭遺產才出席

有先有得爭,都無。何況見到果d人,你真係唔會想接近。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

我新年由年30晚出席到年初四,真係吃不消

男爵府

littlefunpig 發表於 18-2-19 16:03
我新年由年30晚出席到年初四,真係吃不消

最慘係我本身有支氣管炎唔可以停留係d空氣太差的地方,前幾年試過去完跟住要去睇醫生(就算講比6299聽佢地都會話去一陣唔會有事...,但問題係我點解要搵我自己條命教非黎去一個我唔想去的地方?)我地有小朋友的,又唔煙又唔酒,仲要不停聽D不知名長輩7up。新年流流就要咁過,真係想有運行都難。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

ilovecafe 發表於 18-2-20 10:01
最慘係我本身有支氣管炎唔可以停留係d空氣太差的地方,前幾年試過去完跟住要去睇醫生(就算講比6299聽佢地 ...
辛苦你..

想推又唔得...
我忍唔住同C6呻好似返工咁呢幾日,日日都去食飯, 原本有假放變左無假放

水晶宮

ilovecafe 發表於 18-2-19 09:12
其實真係好想對佢地兩個老人家講,你地知唔知就係因為你地太重視其他人個仔結婚,攪到自己D仔女覺得好煩唔 ...

係咁、老人家要面、要堆細既做跟身兼負責找數

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

咁咪唔去,你有自由架,又唔係靠地佢養。

男爵府

luckybaby2011 發表於 18-2-20 12:22
係咁、老人家要面、要堆細既做跟身兼負責找數

數就佢地自己攪的,我地比咗家用佢就算(除非佢開口話邊個要結婚或者乜野喜事要多D錢。。。)係㗎,佢地個心態好似係你地睇我有幾多仔女,佢地幾聽我支笛,我要佢地黎就黎,又識有禮貌咁孝敬長輩,會同你班XX吹水,你D仔女一定無我果D咁聽話,咁好。。。

男爵府

aptcan 發表於 18-2-20 19:31
咁咪唔去,你有自由架,又唔係靠地佢養。

所以今年都搵咗借口無去。。。佢地咪係咁問囉,點解唔得,揪唔到少少時間去咩?真係甲唔到咩?乜野好好送㗎,唔去食就晒。。。唔去,就算有合理解釋之後都一定會有好多說話比你聽㗎,佢個仔就未必會聽到。。。

男爵府

littlefunpig 發表於 18-2-20 10:08
辛苦你..

肉酸D講,真係慘過返工。返工都係對一個老細,老細都唔會要你做阿四再串你啦。去果D地方要對住成村腦細,怕一講錯少少野比佢地話唔專敬長輩,唔笑就係黑面無禮貌,佢地7UP串你,你又要好似白痴咁跟住笑,唔可以反抗。。。所以我D叔仔咪選擇返工或者扮返工,姑9同佢個女直頭玩消失算囉(我估佢地都忍咗好多年,忍到爆。我99仲攪笑到同我C6講,姑9唔去的話咁我要晒佢D利是㗎啦。。。問心,為咗一千幾百要去,(未計轉頭D醫生錢,真係多謝晒)。

首頁

尾頁

跳至