婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

話說新年初一已經全部人返左99屋企拜年+食飯!我地兩個到初5已經要返工!本身講好左同阿仔&狗狗初4出去郊遊!點知99初4早上一個電話黎,話今日要過黎,順便去埋親家度拜年!但我99已打左比我媽,我媽個日要出街,得我老豆響屋企,但佢仍然堅持要黎!請問你黎既目的係為咩?之後我C6竟然應承99叫佢黎!佢收左線之後,我火都黎,係咁話佢明明講好左今日出街,依家白白咁浪費左一日假響屋企等個唔知幾時黎既人?我C6平時D星期日間中都要開工個種!我咪話難得假期明明講好左,點解都仲可以應承佢過黎我地又唔係成個新年無見過面!我最嬲既係明明講好左出街都咁!仲有最嬲既係個99次次都係咁,老馮一個電話黎話要去邊就去邊?要上黎就上黎?大佬....請問可唔可以早一日通知人呀?你無朋友,我有架嘛!其實成件事我係唔係太小氣,唔應該嬲C6同99但我尋日真係好唔開心囉

子爵府

回覆樓主:

唔小氣。俾著我會留老公自己等飽佢,同小朋友出街玩。我會企硬,因為超唔鍾意啲人無約又搞亂我自己啲安排

大宅

回覆樓主:

唔小氣,唔爆佢已經好好修養

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

anyuser18 發表於 18-2-20 13:19
唔小氣。俾著我會留老公自己等飽佢,同小朋友出街玩。我會企硬,因為超唔鍾意啲人無約又搞亂我自己啲安排
...

我都有咁做。2點幾同個仔去公園,之後4點幾先返

子爵府

Pianistbaby 發表於 18-2-20 13:33
唔小氣,唔爆佢已經好好修養

我媽成日都話算啦算啦咁以後我咩都唔使plan啦。老佛爺打黎就要隨傳隨到

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主

我覺得係99見得閒約下你地,又主動同親家拜年算係咁,佢唔知你地有街去,最唔醒目係你C6,如果佢地平時冇乜野,新年想見多D親人就算啦,不要嬲,自己都恨見多D自己仔仔啦,係咪?唔好嬲佢地啦,下次如果有街去叫C6同99講聲,叫佢醒目D

子爵府

o_____o 發表於 18-2-20 14:20
我覺得係99見得閒約下你地,又主動同親家拜年算係咁,佢唔知你地有街去,最唔醒目係你C6,如果佢地平時冇乜 ...
其實我99打左比我媽先,但我媽都已經同佢講左約左人,已出街!佢都堅決要黎,咁其實你個心都唔係黎搵親家拜年啦!佢係都應該等我爸媽響齊度先黎拜年嘛!人地跟本都出晒街,唔知佢要黎既目的做乜囉?仲要佢10次有9次都係咁,即日一個電話要黎就要黎;一個電話叫你去飲茶就去!呢下先嬲嘛!你估我地真係日日坐響度等你約咩

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我覺得唔關奶奶事, 係你c6 有問題多d喎

子爵府

hahaha1231 發表於 18-2-20 14:53
我覺得唔關奶奶事, 係你c6 有問題多d喎
C6係有問題,但99都一樣有問題啦!成日一個CALL黎就要黎問完我媽唔響屋企,都仍然話要黎搵親家拜年,你話佢係唔係有問題

子爵府

回覆樓主:

我99都係咁。依家我精啦,次次呢啲"即興"嘢我同呀女係唔會出現。叫c6自己同99去完先嚟 join我哋。

子爵府

馬爾太 發表於 18-2-20 15:19
我99都係咁。依家我精啦,次次呢啲"即興"嘢我同呀女係唔會出現。叫c6自己同99去完先嚟 join我哋。
...

我C6話叫我比下面佢喎,始終係佢父母。我真係想反問佢,咁取消晒我啲節目時,有無諗下我感受

子爵府

wing421 發表於 18-2-20 15:39
我C6話叫我比下面佢喎,始終係佢父母。我真係想反問佢,咁取消晒我啲節目時,有無諗下我感受
...

面呢家嘢,俾得一次就一定有第二次,仲會愈來愈過份。所以我係完全唔會俾面!我唔係你老母嘅呀四,隨傳隨到仲要我揾埋錢返屋企!食懵你啦!

子爵府

馬爾太 發表於 18-2-20 15:44
面呢家嘢,俾得一次就一定有第二次,仲會愈來愈過份。所以我係完全唔會俾面!我唔係你老母嘅呀四,隨傳隨 ...

尋日老佛爺12點幾一個電話黎,我既活動被取消。之後我C6買野食返黎食,我仔食完,我話同佢去公園,我C6同我講「唔好咁啦」即係好話我仲同個仔落街,唔留響屋企等,我即刻話「唔係呀。街都唔比出,響同區公園咋喎。依家坐監咩⋯⋯」之後我2點幾去到4點幾返。我覺得自己已經好比面,我衰啲直情唔返黎應酬你班人啦

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

wing421 發表於 18-2-20 15:53
尋日老佛爺12點幾一個電話黎,我既活動被取消。之後我C6買野食返黎食,我仔食完,我話同佢去公園,我C6同 ...
好明顯你C6完全唔覺得有問題, 所以先做就一個中意點就點既阿媽 !
呢D頑石真係要狠狠咁爆一獲先可能醒D

子爵府

wing421 發表於 18-2-20 15:53
尋日老佛爺12點幾一個電話黎,我既活動被取消。之後我C6買野食返黎食,我仔食完,我話同佢去公園,我C6同 ...

剛結婚時,有一日我生日,公司有生日假咁我攞咗嗰日放假。我老公晏晝突然打俾我,話佢老母要上嚟。我話上嚟做乜?老公話:佢想去個仔屋企坐吓啫!我9秒9衝出街!睬佢都傻!

有次仲離譜,我同c6係屋企,條粉人帶埋親戚上嚟想用鎖匙開我哋度門!我c6係房唔知,我扮聽唔到。佢開唔到想襟門鐘,點知我門鐘係壞嘅!佢同理親戚係屋企門口企咗15分鐘後尾可能樓上樓下投訴,管理員上嚟請佢走。自始之後,佢再冇試過不請自來。

琥珀宮

wing421 發表於 18-2-20 12:18
話說新年初一已經全部人返左99屋企拜年+食飯!我地兩個到初5已經要返工!本身講好左同阿仔&狗狗初4出去郊遊! ...

其實你c6唔識拒絕,你大可以唔理佢照出門,至於你老豆嗰邊仲簡單,話佢出左門口未得囉,由得佢摸門釘

子爵府

pi0219 發表於 18-2-20 16:00
好明顯你C6完全唔覺得有問題, 所以先做就一個中意點就點既阿媽 !
呢D頑石真係要狠狠咁爆一獲先可能醒D
...

佢仲好意思同我講第時星期日同你再去過囉

子爵府

馬爾太 發表於 18-2-20 16:04
剛結婚時,有一日我生日,公司有生日假咁我攞咗嗰日放假。我老公晏晝突然打俾我,話佢老母要上嚟。我話上 ...

我以前舊屋又係呀。配左匙比我媽,咁我唯有懶公平咁配返條比佢地啦。頂⋯⋯又係成q日黎到樓下先打上黎話「我依家上緊黎喇」話我地出左街「唔緊要,我有匙,自己入屋啦」之後搬左屋後我醒喇。配完比我媽,無再比數字人

子爵府

mandy952 發表於 18-2-20 16:17
其實你c6唔識拒絕,你大可以唔理佢照出門,至於你老豆嗰邊仲簡單,話佢出左門口未得囉,由得佢摸門釘
...

我最後都出左街,同阿仔玩夠食夠先返去

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

wing421 發表於 18-2-20 16:51
我最後都出左街,同阿仔玩夠食夠先返去
咁你玩完返去, C6 同99有無說話聽?

首頁

尾頁

跳至