自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

政協是身份的象徵,大把人比錢請他們做顧問啦,點需要出糧

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

有錢人做政協唔會為份人工,係為識人埋堆同個名仲有network,對佢地生意有幫助

侯爵府

amazingface 發表於 18-2-20 18:53
其實政協難唔難做,有無薪金福利?做到有咩好處?

我上司老公係省政協
比錢就有得做
我諗比得錢嚟做
唔會有人工掛

子爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

問過做政協的朋友,冇人工,貼錢(交通食宿)去開會。回報是人際關係,身分象徵。

子爵府

回覆樓主:

https://topick.hket.com/article/1677539/梁振英獲委任政協副主席 月薪有幾錢?
不要為明天憂慮,因為明天自有明天的憂慮。一天的難處一天當就夠了

伯爵府

回覆樓主:

呢篇嘢幫唔幫到你解答問題:

https://topick.hket.com/article/1677539/%E6%A2%81%E6%8C%AF%E8%8B%B1%E7%8D%B2%E5%A7%94%E4%BB%BB%E6%94%BF%E5%8D%94%E5%89%AF%E4%B8%BB%E5%B8%AD%E3%80%80%E6%9C%88%E8%96%AA%E6%9C%89%E5%B9%BE%E9%8C%A2%EF%BC%9F

大宅

做得政協點會貪呢D,貪就貪D..........

其實香港政協剩係攞個中港牌都唔小錢啦,一百幾廿萬走唔甩,貼錢都做啦,身份象徵喎

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

政協委員是無薪工作,政協副主席屬於國家領導人則有工資。「正國級」的國家主席基本工資為11,385元人民幣,而《人民日報》亦曾指,公務員每級工資差額約900元人民幣,以此推算,「副國級」的政協副主席工資約10,485人民幣( 1.2萬港元)。
天朗氣清

首頁

尾頁

跳至