懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

bobocheung65 發表於 18-2-20 19:19
首先我無打算要bb 我怕煩 無耐性 只係我果個好鍾意小朋友 and 我媽媽好想

我在職 月頭自己check 到有 我辛 ...

暈既話用保溫杯焗紅棗水飲

複式洋房

bobocheung65 發表於 18-2-21 05:29
不是預期的東西 加上老公之前偷食 我工作也不可能ftm 照顧bb 講左有就俾奶奶照顧 佢地係唔識得教小朋友 教 ...

你老公係咁衰點解你仲要嫁俾佢?生個小朋友出黎會唔會害左佢

珍珠宮

回覆樓主

好多人想要bb都好困難,bb係上天賜予的禮物,有D人確實會辛苦D,但到左三個月後就會改善。等bb出世之後你會覺得值曬!

男爵府

RubyYu07 發表於 18-2-21 15:44
好多人想要bb都好困難,bb係上天賜予的禮物,有D人確實會辛苦D,但到左三個月後就會改善。等bb出世之後你會 ...

而家係暈 嘔 睇其他媽媽話肚大會腰酸背痛 肚又重 所以我都平常心 不過我都怕死 剛剛飲左dd 就倒左杯coffee

te quiero mucho mi amo

男爵府

MW1312 發表於 18-2-21 15:18

你老公係咁衰點解你仲要嫁俾佢?生個小朋友出黎會唔會害左佢 ...

我老了 無其他選擇 佢對我好 ....... 偷食之後馬上cut 果邊咁lor

複式洋房

回覆樓主

我依家11wks, 覺得陀得好辛苦,食野變左苦差,長期作嘔作悶,好多次辛苦到喊左出嚟。

大宅

回覆樓主

我都好辛苦,想喊!以前好大食,而家初期唔想食,日日作悶,無胃口。仲瘦左幾磅。
我明白初期會咁,我會令自己變得開心,睇下韓劇笑下!食下話梅調味!
加油(emoji)(emoji)姊妹!大家一關關努力又順利咁過。

男爵府

MeganCheung 發表於 18-2-21 21:30
我都好辛苦,想喊!以前好大食,而家初期唔想食,日日作悶,無胃口。仲瘦左幾磅。
我明白初期會咁,我會令 ...

整容recover都有個期 懷孕係年計 陰功

大宅

bobocheung65 發表於 18-2-21 21:41

整容recover都有個期 懷孕係年計 陰功

我亦明白上天送給我們最好的禮物,所以都加油。有時候,我有一日會舒服一點我也會好開心。

大宅

bobocheung65 發表於 18-2-20 22:26
睇佢d 仔女已經知道佢點管教 咩都放任自流 連隻狗都唔打唔鬧 日日亂大小 日日咬到通屋報紙 我而家辛苦咁耐 ...

真係無言希望樓主之後妊娠反應會好啲。

複式洋房

回覆樓主

樓主加油 初期係會辛苦啲 我初期都係食唔落野咩胃口都冇 朝早起身飲杯水 隔一陣就會嘔 係嘔黃膽水 嘔到成個口好苦 個人又好興 又好頭痛又氣喘 不過我問過醫生 佢話初期你有想食嘅野就食唔洗諗禁多 even m記 你都可以食 只要唔好食生冷野 慢慢你身體會好啲㗎喇 安心養胎先

男爵府

Cherryfsk 發表於 18-2-22 00:19
樓主加油 初期係會辛苦啲 我初期都係食唔落野咩胃口都冇 朝早起身飲杯水 隔一陣就會嘔 係嘔黃膽水 嘔到成個 ...

我有食生冷野 點解鬼佬又唔使戒口 係咪怕有菌肚痛ja

男爵府

Cherryfsk 發表於 18-2-22 00:19
樓主加油 初期係會辛苦啲 我初期都係食唔落野咩胃口都冇 朝早起身飲杯水 隔一陣就會嘔 係嘔黃膽水 嘔到成個 ...

咁你當時有無返工

大宅

回覆樓主:

懷孕係辛苦,只會越哩越辛苦。

希望你組織好心情,唔再咁亂諗。

珍珠宮

bobocheung65 發表於 18-2-21 17:08
而家係暈 嘔 睇其他媽媽話肚大會腰酸背痛 肚又重 所以我都平常心 不過我都怕死 剛剛飲左dd 就倒左杯coffee ...

有些人懷孕過程比較艱辛,有些人就陀得比較輕鬆。平常心啦。

珍珠宮

bobocheung65 發表於 18-2-21 14:03
剛剛同佢鬧交 唔想俾佢阿媽照顧 可能睇得多99專區 忽然好反感99搶bb

你99講D咁既嘢,唔指意佢會教得好阿B,你阿媽可以幫手湊嗎

男爵府

RubyYu07 發表於 18-2-22 22:59
你99講D咁既嘢,唔指意佢會教得好阿B,你阿媽可以幫手湊嗎

佢個仔就最寶貝 你啊?咪人地啊邊個個女lor
我媽年紀大 唔係hk 居住 我怕我反面小佢阿媽 我老公好愛佢阿媽架 講一句都唔得架

男爵府

回覆樓主

今日開始真嘔 唔係想而已 我已經同老細講左 希望佢安排工作好d

複式洋房

bobocheung65 發表於 18-2-21 05:29
不是預期的東西 加上老公之前偷食 我工作也不可能ftm 照顧bb 講左有就俾奶奶照顧 佢地係唔識得教小朋友 教 ...

d99系幫仔。我都試過,我奶奶話過左就算

洋房

回覆樓主

我都啱啱知道自己有左 呢幾日覺得好想嘔又訓唔到 不停肚餓 都覺得好辛苦

首頁

尾頁

跳至