夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主:

女人真易氹

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主

當初講享受齊人之福就應該直接一巴

伯爵府

回覆樓主

一個冇底線,一個把口郎過油既然自己選擇信,鐘意自欺欺人,人地阻止唔到你!不過建議你真係唔好愛情大過天,為自己攞翻D保障!同佢講要你信都得,但你都需要安全感(現實D,物業,錢)唔係到時一年又一年真係喊都冇眼淚

男爵府

回覆樓主

樓主醒下啦,你個男人太貪心,你個對手仲要係國內女人
我見過香港男飛左大陸女朋友(拍左幾年拖都唔肯娶人),幾個月後同香港女結婚,大陸女知道後好傷心同周圍問人婚宴時間地點諗住去踩場,最後緊係冇人敢話佢知!知道人地老婆有左,仲話唔介意,會等個男,又想打電話俾人老婆一心就想報復攪散人地頭家,我地嚇個男話千其唔好去偷食,老婆知道一定帶埋囝走人,果個女人攪左幾年個男都真係冇理佢又換埋電話,佢先死心,最重要係個男真係愛個家庭,覺得玩唔起,所以好决絕咁唔理個大陸女!
而你個case 就係個男人賤格,鐘意俾2個女人氹下以為自己係情聖,如果你冇經濟條件,咁冇辦法下唯有忍下如果唔係俾我一腳申佢走,叫佢死返上大陸啦!

子爵府

helloada1818 發表於 18-2-20 20:41
之前講過 我老公同番前妻一齊 仲話要亨齊之福 我講左話好 我會等佢 有好多sis話我好傻 好蠢 件事喺1月28日 ...

唔知你真傻定只係唔想醒,有咩分手要用一年去分?其實我相信你有足夠智慧去分析。只可以話事情一路咁行落去,佢好快會接埋兩母女落黎同你一齊住,到時你唔好後悔。

琥珀宮

原來當局者真係會迷的,傻女...

翡翠宮

回覆樓主:

樓主,你吾想離開 comfort zone, 好多人同你一樣,吾洗幫自己揾藉口架喎

你打嗰段野,你真係吾怕比人笑

RAA    發表於 18-3-8 11:41

珍珠宮

祝你願望成真。不過我睇你c6都係兩邊氹。你未聽到佢又點氹佢前妻啫。可能又叫前妻俾一年時間佢,因佢想見你兩個仔。

大宅

回覆樓主:

我知我好傻 好蠢 其實上黎講 只係想舒發下 因為我都唔知同邊知講

侯爵府

回覆樓主

比佢齊人,其實樓主只會一世唔開心,何苦呢?男人係有心的,就恨恨地飛左佢,即日攪掂,洗乜一年,佢好明顯只愛佢自己,樓主醒醒啦,唔好再傷害自己了,

大宅

回覆樓主:

其實我本身自己有情緒病 入過院 加上冇經濟能力 唔係我搵唔到錢 係搵得小 要爭 我怕會爭唔到 佢話一年 我只好相信佢 好好增值自己 再決定後唔 我己經盡量控制自己 唔好癲 做好自己 暫時 我只好咁做 我唔係想影衰女人 只係有口難言

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主:

樓主,希望你盡快清醒吧

伯爵府

回覆樓主

食便啦一年
你勾佬一年得唔得

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 helloada1818 的帖子

呢度jm肉緊你,你唔好介意,
因為經濟丶感情丶住屋⋯⋯冇能力離開,不如當自己打份工,
期間不要忘記增值自己,
有能力才有權選擇。
你老公靠唔住,
不要將籌碼押在他身上。

珍珠宮

回覆樓主

最緊要知自己為乜,佢一日未斷曬你都係顧住自己同 d 錢先,佢斷曬返黎個日唔該佢跪地認錯先好入門口

珍珠宮

回覆樓主

呢一年,你要做既係 cap 佢錢,同自己賺多 d

你先有籌碼,等佢知道你有能力離開佢,無左你等如無左自己既錢同兩個仔。

男人怕改變求安穩又貪新鮮(放左十年雖然),又鍾意扮好人逞英雄,你唔逼佢,佢唔會揀,你唔俾個後果佢,佢亦唔會上心。

所以你唔可以癲之餘,要佢明白佢失去你有乜代價 - 錢,安穩,面子

雖然,我唔知爭佢返黎為乜

想做齊人都 up 得出,無恥。

大宅

helloada1818 發表於 18-2-20 20:41
之前講過 我老公同番前妻一齊 仲話要亨齊之福 我講左話好 我會等佢 有好多sis話我好傻 好蠢 件事喺1月28日 ...

樓主真的要小心,其他JM真講得好啱,小心C6在這一年時間資產轉移呀 到時佢如果返去佢個Ex到,你真係乜都冇
另外男人講既嘢,真唔好信太多,佢返去陪Ex 咁多次,又邊無發生過關係呀,我打死都唔信

男爵府

豬吉 發表於 18-2-21 22:48
食便啦一年
你勾佬一年得唔得

妳呢句好應

男爵府

fishfish121 發表於 18-2-21 09:51
女人真易氹

同意,我啱啱提醒一個女人,40歲離過婚,上交友網識男人,話兩個生意佬追佢,我心諗,妳咪儍啦,生意佬有$,洗少少去交友網溝女呀

40+生意佬,想結婚正經既去婚姻介紹所,問清問楚啦,仲得閒同妳慢慢估估下

首頁

尾頁

跳至