自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

之前有個topic問放藥丸果隻藥水邊度有得賣
而我回覆過lens plus鹽水唔可以一齊用,視光師有回復了
用藥丸浸cons的,最好唔好用lens plus
因有時有d人戴cons前會用鹽水浸下先
依個動作會令到cons面多左層啡色物質
唔排除就咁沖洗時會唔會都有果層物質

視光師話藥廠回左唔好再同lens plus一齊用

因我當時出左街,唔太記得詳情
但視光師叫唔駛再諗,用藥丸浸就唔好用lens plus
用lens plus就要麻煩d,用第二隻藥水清洗,再加第二隻浸液

複式洋房

回覆樓主

請問藥丸指去蛋白丸嗎?是否lens plus不適用於矯視鏡?

侯爵府

月希 發表於 18-2-20 23:41
之前有個topic問放藥丸果隻藥水邊度有得賣
而我回覆過lens plus鹽水唔可以一齊用,視光師有回復了
用藥丸浸 ...

藥丸即係oxysexx?Len plus係綠色樽鹽水?如果唔用得,有無其他鹽水可用?

珊瑚宮

kool100 發表於 18-2-21 00:33
請問藥丸指去蛋白丸嗎?是否lens plus不適用於矯視鏡?
唔係...我講果隻藥丸係浸液加藥丸清潔紫色盒的....用依隻就唔駛用清潔藥水卒完再同浸液浸住...
唔駛卒...直接用藥水浸住加藥丸就會好乾淨..
但就唔可以夾埋LENS PLUS一齊用....

LENS PLUS只要唔係夾果隻紫色盒的藥丸浸液一齊用就冇問題...

珊瑚宮

華美 發表於 18-2-21 06:02
藥丸即係oxysexx?Len plus係綠色樽鹽水?如果唔用得,有無其他鹽水可用?
應該其他鹽水都冇問題...初時視光師叫我地轉用住博士倫先...

不過我仔話博士倫用完好似冇咁舒服...

所以黎緊佢會轉番用清潔液卒CONS加浸液...
換番用LENS PLUS...

LENS PLUS既防腐劑係最少...

複式洋房

回覆樓主

謝謝你

首頁

尾頁

跳至