自由講場

跳至

首頁
56789...12

尾頁

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

回覆樓主:

如果個男人對個女人有興趣,吾會3年都冇表示,即使吾同部門,如果有興趣佢成日會借D依揾下你,曖昧下,如果吾係就算你主動都冇乜機

禁止訪問

水晶宮

panyeung 發表於 18-2-21 13:27
佢慳家,同你單身,有乜關係?十劃未有一點

係囉, 男對樓主友善...佢對其他同事好唔友善, 佢有做過咩令你諗咁多?
還是你想去馬?

大宅

回覆樓主

莫道你在選擇人⋯⋯
咁做下朋友先囉。

禁止發言

子爵府

panyeung 發表於 18-2-21 13:27
佢慳家,同你單身,有乜關係?十劃未有一點

係喎

子爵府

Jasmine-4711 發表於 18-2-21 15:47
1)他有樓,和誰同住?父母恶kung嗎?可能父母有出錢買,否則点会二万几人工巳供完樓

2)慳到咩地步呢?如拍 ...
1)他有樓,和誰同住?父母恶kung嗎?可能父母有出錢買,否則点会二万几人工巳供完樓 <<== 係早年買的居屋 , 當時樓價好平 , 唔使 1M .

2)慳到咩地步呢?如拍拖食大家樂或麥記,或AA你接受嗎?<<== 唔接受 , 佢會食荼記

3)佢將來升迁有咩前景?如你打算生兒育女,佢肯及負担倒嗎?要过好克苦,節衣缩食的生活嗎?<<== 冇升迁前景 , 唔知可唔可以負担 , 但我都可以幫下手 , "克苦,節衣缩食的生活"我會話係低下階層既生活 .

4)你钟意去旅行嗎?因他不喜欢?佢有冇咩嗜好,你又能否配合?<<==我都有去旅行 , 真係冇錢既話唔去都得 . 佢嗜好係運動 , 可以配合

如果慳到放假只在家au,一個月都不出一次街吃餐好的,一年也冇一次旅行(四五日都好),你會快樂嗎?<<==佢會同朋友食飯應酬 , 自己就慳 , 佢可能兩年先去幾日旅行 , 我覺得冇錢就唔去啦 , 但每年去幾日見識下都好重要 .

先多作了解,做住朋友先。<<== 積極了解中

子爵府

bobomia 發表於 18-2-21 16:49
男人要結婚容乜易,大陸大把佳麗,又容易。一直未結婚,可能佢本身都有d要求,寧缺莫濫。
...
我都覺得佢有一定要求 , 可能係要求過高所以找唔到 , 望落傾落佢係好常 , 佢同人溝通冇問題的

子爵府

theclacheng 發表於 18-2-21 17:19
如果個男人對個女人有興趣,吾會3年都冇表示,即使吾同部門,如果有興趣佢成日會借D依揾下你,曖昧下,如果 ...
不讚成呢個講法

水晶宮

jutau 發表於 18-2-21 16:27
樓主,你其實唔係就嚟結婚咩?點解有新目標

你講一講我都好似睇過佢話就結婚...

子爵府

angellate 發表於 18-2-21 17:26
好c9..係咪hehe架。。搞清楚先
想講笑搞 gag 既唔該唔好回覆

伯爵府

想生BB熱投

慳家係好事,如果對女朋友都小家不用開始

幾年前有個小學老師追我
我地去食泰國菜
佢吾畀我叫飛天炒通菜
話街市6蚊 1 斤,呢到賣$55
然後我地無再約下次見面啦

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

我C6未同我拍拖前超慳⋯⋯

但同我結婚後簡直360度轉變,因為唔同需要,車都買左2架

所以,愛你的,會捨得花錢係你身上的

子爵府

回覆樓主:

.

禁止發言

禁止發言

子爵府

blue02 發表於 18-2-21 16:38
但呢度好多JM講既,我覺得係錯的,仿佛如果呢個男人係”慳自己、闊人地”,就嫁得過,反之,就嫁唔過。其 ...
多謝呢位 JM 回覆 , 好讚成 , 一直都覺得好多 JM 對慳自己唔慳老婆就係好既講法係唔岩的
當然,冇話女的,唔可以做主動 <<==你認為女主動到既程度可以去邊 , 約佢食 ?

男爵府

好難講,睇人要睇整體感覺,不單是理財駛錢方面。慳我認為係美德,但太慳就小家。
個人有無教養,老不老實之類都重要。
不過我不太接受不上進的男人。4x歲先2xk月薪,安於現狀,我就麻麻地。我不是貪佢錢,但一個男人,要有向上的心吧?

伯爵府

回覆樓主:

男人其實可以好慳,我以前有男同事真係可以唔shopping,節衣縮食,儲埋好多錢,可以full pay買樓

翡翠宮

回覆樓主:

慳家同小家只係一線之差

首頁
56789...12

尾頁

跳至