自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

相處下認識多d再諗嚕。有d只會慳自己。好似我老公咁。佢自己好慳但從來唔會要我慳埋一份。佢成日都話你計掂條數就隨便洗。不過我都唔會亂洗老公錢嘅。老公賺錢辛苦

伯爵府

angellate 發表於 18-2-21 18:38

係囉。。明明講緊好現實既事比佢知。。佢唔啱聽就叫人唔 ...

樓主係話男方4x 佢係單身中女!

但睇樓主舊post 覺得怪怪地,又心急嫁又覺得自己思想唔成熟,咁多野諗,其實10劃都未有一撇,男方有意一定會有表示佢又話唔一定!

男人慳自己闊人地又話唔一定係好男人!咁當然睇野唔係咁表面!

我諗呢個男人連朋友都稱唔上幻想太多都無用

遠離癲狗Ling.W+小人ssss

禁止發言

禁止發言

子爵府

hebesiu 發表於 18-2-21 13:16
有位男同事 , 中年 (4x左右 ) 未婚

大家做左 3 年同事 , 第一次同佢傾私人野 ..

講真,佢搵得咁少,佢大使你就驚啦

男爵府

講真4x歲又有樓既男人都仲未結婚又冇女朋友 佢個人係有問題先會冇女埋身 我勸樓主你寧缺勿濫

伯爵府

angellate 發表於 18-2-21 19:03
上年已4字頭

係喎,都係你勁
遠離癲狗Ling.W+小人ssss

公爵府

hebesiu 發表於 18-2-21 18:30
好大機會要佢未來老婆同奶奶奶住 , 佢都頗孝順

以佢的i條件.....仲要與佢家人同住?......咪搞!

禁止訪問

水晶宮

angellate 發表於 18-2-21 19:03
上年已4字頭

所以呢個男同事唔驚佢, 仲同佢講“私人”野, 所以就覺得有機?
不過, 呢d topic我成日都同男同事都吹下, 講下有咩玩食咩, 講下供樓, 追女拍拖咩都吹下好平常咋喎。

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

回覆樓主:

慳自己唔慳老婆都無咩所謂呀,試下先囉

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

我聽老公講,佢公司都有呢類人,正正常常無公害同事一位,有樓,唔打算結婚。
所以聽完樓主咁講,應該幾多呢類人,只不過我地c9仔唔多遇到。

唔好意思,樓主,答你問題,直接點講,他唔會對你有興趣,你急急地,唔代表人對方亦有此意,反而,佢40幾都未成家,你小心俾人耍。

子爵府

回覆樓主:

一個男人唔拍拖係駛少好多錢架,自己一個無特別嗜好,20k好好駛。至於話係咪理想老公就各有取向,唔試唔知。

不過樓主係自己諗啫,人地可能無諗拍拖。佢有樓有積蓄,應該都會好謹慎,寧缺勿濫。

tom_s18    發表於 18-2-21 21:44

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

約出街再了解下,多個朋友無壞,唔一定做情侶

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢慳自己, 無話佔人便宜既都無咩問題既
當然要睇下慳到咩程度啦, 慳到大熱天時唔准開冷氣/為慳電唔用洗衣機呢d就唔係人人接受到
不過人地都無話想拍拖, 就算想拍拖你又係咪佢target? 你會唔會諗多左?
或者做住朋友先囉, 出多幾次街, 觀察多d先再算

伯爵府

我以前好大洗,老公都好慳架!但佢會應洗得洗,會去旅行,最感動係佢一早己有計劃退休的生活開支,亦唔需要靠女養

伯爵府

回覆樓主:

樓主快d解釋清楚你戀愛狀況啦!d人講完你d history, 我先至睇返,一時又就結婚,一時又話好多人追,但自己未ready結婚
而家又話自己急急地,其實你係三重人格,定三個人用一個賬號?

大宅

回覆樓主:

如果樓主有意思,試吓主動出擊,例如約佢買運動野或者試新餐廳,咁如果對方都有意思,自然會應承,如果對方拒絕,樓主都明白乜事啦

子爵府

回覆樓主:

慳完係畀老婆,就冇所謂啦

水晶宮

回覆樓主

可能慳自己,但係闊佬家人(老婆+子女)

有d人對自己好鬆手,但係對家人反而度

u never know

首頁

尾頁

跳至