懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bjchan2007 發表於 18-3-5 20:18
唔好用花灑水沖涼洗頭呀,果d都係生水來的。
我就係唔知花澡水係生水,用左來沖涼洗頭之後用薑水淋身以為 ...

你試下去街市買新鮮艾煲水沖涼,唔好溝水,沖完涼再煲兩大煲,一個用黎浸腳,一個浸手。我都係咁,好番好多!

複式洋房

lamtt 發表於 18-3-26 11:10
你試下去街市買新鮮艾煲水沖涼,唔好溝水,沖完涼再煲兩大煲,一個用黎浸腳,一個浸手。我都係咁,好番好 ...

多謝你,我會試下

男爵府

bjchan2007 發表於 18-3-26 19:58
多謝你,我會試下

茶辣,桂枝,艾葉,本來抱b抱到彈弓手,動吾到,浸到好左好多了。係麻煩d,但有d人係老左先浮出問題來,我都成10日先洗頭,用茶辣水,洗澡就好像第6日就洗,煲幾種野之後包實個身,同浸腳....本身好多虛汗,好似後期焗到出晒咁。吹到風會頭痛~

別墅

bjchan2007 發表於 18-3-5 20:18
唔好用花灑水沖涼洗頭呀,果d都係生水來的。
我就係唔知花澡水係生水,用左來沖涼洗頭之後用薑水淋身以為 ...
我情況同你一樣,周身痛加出淡汗,好辛苦

洋房

我個時係買左D薑皂,另外係健怡坊買左補益坊隻薑皮艾葉粉,每次煲水放1-2包,就會變薑水,我用薑皂洗完頭同身再搵薑水淋身淋頭~我唔沖涼真係唔得,最多做到呢一步~

複式洋房

tsumtsumlo 發表於 18-5-24 11:52
我個時係買左D薑皂,另外係健怡坊買左補益坊隻薑皮艾葉粉,每次煲水放1-2包,就會變薑水,我用薑皂洗完頭同 ...

咁做已經ok架啦(emoji)

別墅

回覆樓主

我在淘寶訂了姜皮十艾草,是一包包己分好每日用時取一包煲姜水冲涼洗頭。一包都係¥2.2,好抵!

陪月叮囑我連冲浪洗頭時也要著拖鞋,不要吸入地氣

我自己上一胎同今胎都是過十二朝才洗頭,洗澡是出院回家才沖,在e院是用煲過既水抹身。so far 都ok, 冇頭痛

洋房

回覆樓主

請問各位生完第二個月做翻生水未?

首頁

尾頁

跳至