親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

拎左好多資料, 回饋返下先
酒店: legoland兩晚+3晚Dorsett singapore(ctrip book), Dorsett地鐵站上面, 落雨都唔怕! 仲有部上網電話任用, 好方便
落機去Legoland 搵louis包車, S80/程 準時大約1hr車程

喺legoland出外, 坐的士都幾貴, 坐幾分鐘去hellokitty land已經要rm20, 所以回程即call uber, rm6咋, 不過去到已好晏, 唔抵玩! 行左個圈就走左

喺酒店買特價combo兩日飛, 大人rm249, 小童rm199
食肆:去legoland park傍商場既泰國菜唔錯
商場出口傍有細細間找換店

朝早去waterpark其實幾凍, 應該晏晝去, 雖然小朋友長滑梯驚驚, 不過成家玩大水泡就玩左4次! 真係幾好玩!
Legoland太啱玩, 玩足兩日都唔夠!

新加坡, 1日去KIDZANIA+Luge 3 rides, (最受歡迎既機師係要先拎時間籌!)
1日去科學館, 入場券全部用klook買

入聖淘沙島我地坐express, 都幾貴, 3歲以上收4坡紙, 不過原來出島係free, 來回計都ok!

呢4日full day咁玩真係好盡興!
最失策係原來佢地年30會早收爐, 結果手信買唔到林志源

補充多少少: 今次坐cx, 喺樟宜機場4號客樓, 所以唔近地鐵, 無得拎小童free地鐵咭!走時本來想拎做留念, 但得1個counter仲要大排長龍!

大宅

請問商場旁的兌換店易找嗎?因為落機後唔知那裡可兌換,第一站已去legoland, 會在香港兌完才出發嗎?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

net2005 發表於 18-2-21 22:47
請問商場旁的兌換店易找嗎?因為落機後唔知那裡可兌換,第一站已去legoland, 會在香港兌完才出發嗎? ...

容易搵! 就喺商場正門口右邊! 我都係喺香港兌左坡紙咋!商場食店有碌咭有收cash, 不過都係收馬拉紙! 所以唱左d坐車食野用!

wcpcelia    發表於 18-2-22 11:42
放下自在

侯爵府

cattz288 發表於 18-2-21 22:56
容易搵! 就喺商場正門口右邊! 我都係喺香港兌左坡紙咋!商場食店有碌咭有收cash, 不過都係收馬拉紙! 所以 ...

legoland water park 小朋友是否有救生衣,水泡供? 自己要帶小水泡嗎?
另外,legoland怎樣行去泰國餐廳?有指示?

象牙宮

katrinamama 發表於 18-2-21 23:33

legoland water park 小朋友是否有救生衣,水泡供? 自 ...

有救生衣! 唔駛帶水泡! 要拎酒店毛巾, 否則要租用!
商場就喺legoland theme park出口, 地盤旁行入去
放下自在

侯爵府

cattz288 發表於 18-2-21 23:46
有救生衣! 唔駛帶水泡! 要拎酒店毛巾, 否則要租用!
商場就喺legoland theme park出口, 地盤旁行入去
...

請問酒店check in多人排隊嗎?
如果3pm才可check in, 我問過可以先寄存行李,去waterpark玩住先,2pm -6pm 應夠玩?建議玩玩吓一個大人去check in 先?

象牙宮

katrinamama 發表於 18-2-22 00:10
請問酒店check in多人排隊嗎?
如果3pm才可check in, 我問過可以先寄存行李,去waterpark玩住先,2pm -6pm ...

我去到都係3點, 無乜人! 可以即去玩架! 不過佢買1日飛combo玩兩日, 所以第二日朝先去玩抵d!
放下自在

複式洋房

cattz288 發表於 18-2-21 17:06
酒店: legoland兩晚+3晚Dorsett singapore(ctrip book), Dorsett地鐵站上面, 落 ...

請問知唔知legoland旁的商場營業時間到幾點?因為我一落機即去legoland已經入夜大概8:30,唔知方便搵食嗎?

象牙宮

EFGH 發表於 18-2-23 11:28
請問知唔知legoland旁的商場營業時間到幾點?因為我一落機即去legoland已經入夜大概8:30,唔知方便搵食嗎? ...

印象仲未閂! 因為我地喺泰國餐廳都食到9點幾
放下自在

複式洋房

cattz288 發表於 18-2-23 12:19
印象仲未閂! 因為我地喺泰國餐廳都食到9點幾

(emoji)(emoji)(emoji)太好,唔該哂!

伯爵府

瞓得好勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

酒店: legoland兩晚+3晚Dorsett singapore(ctrip book), Dorsett地鐵站上面, 落 ...

pls pm包車資料

大宅

樓主,我都想pm包車資料,暑期會去,many tkz

大宅

回覆 cattz288 的帖子

樓主, 我都想要司機資料, 可否PM 我.

男爵府

我會係 legoland hotel 住一晚, 請問如果在 legoland 內, 可以用新加坡錢嗎? 在旁的商場店舖又收唔收新加坡錢? 因不知道要唱幾多馬來西亞錢.

象牙宮

rip 發表於 18-2-27 23:05
我會係 legoland hotel 住一晚, 請問如果在 legoland 內, 可以用新加坡錢嗎? 在旁的商場店舖又收唔收新加坡 ...

我買飛碌咭咋! 唔肯定legoland hotel收唔收, 不過hotel無得唱錢, 要去返旁邊商場唱, 商場店舖我見收馬幣/card咋, theme park內會收,因為我見有兌換rate
放下自在

男爵府

2024年龍年勳章

樓主,我都想pm包車資料,暑期會去,many tkz

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

多謝分享

別墅

回覆樓主:

想問Legoland 又有冇handy phone 提供? 復活節會去唔知買sim卡好定租wifi蛋好。

象牙宮

tammy803 發表於 18-3-2 00:20
想問Legoland 又有冇handy phone 提供? 復活節會去唔知買sim卡好定租wifi蛋好。
...

legoland無呀~我用星馬咭!淘架
放下自在

大宅

樓主, 我都想要司機資料, 可否PM 我.

首頁

尾頁

跳至