親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

長者70歲去溫哥華,7月份cx溫哥華premium economy $14xxx,普通經濟$5xxx,約三倍

睇過資訊,premium空間寬少少啲啲,凳向後斜好似無分别,但貴三倍,又睇過有講如果唔係人高/腳長,premium同普通係無分别,請問除咗寬少少,係未唔值俾多三倍?唔該哂!

另,請問cx溫哥華7月商務$27xxx,其實係未算正價?官網寫優惠價。謝!

禁止訪問

公爵府

心大心細 發表於 18-2-21 20:51
長者70歲去溫哥華,7月份cx溫哥華premium economy $14xxx,普通經濟$5xxx,約三倍

睇過資訊,premium空間 ...
PEY 貴 3 倍完全唔值,真係只比 econ 闊少少,多少少 leg room,我個人覺得係一個十分把鬼的 class,如果你係用哩數換,只比 Econ 多 20%,可想而知

我自己飛的話,一係慳慳地坐 econ,一係就豪 D 坐商務,27k 商務位算公道。我有朋友暑假坐過香港航空的商務位飛溫哥華,2 萬頭,佢話坐得過,你都可以考慮

wcpcelia    發表於 18-2-22 11:30

男爵府

回覆樓主:

多謝兩位分享!

因係兩位長者飛,商務加埋共5萬幾,真係要存好耐的錢,如果只係一位2萬幾,就買咗啦

就係睇資訊premium同普通差唔幾,但我要買兩位premium都要3萬,商務就加多2萬幾,就可以凳平,位又寬多多,又可以去貴賓室,所以搵多少少意見,多謝兩位!

水晶宮

畀面勳章

心大心細 發表於 18-2-22 08:23
多謝兩位分享!

因係兩位長者飛,商務加埋共5萬幾,真係要存好耐的錢,如果只係一位2萬幾,就買咗啦

我父母早前去了Vancouver, 坐Econ, 我媽有糖尿,聽佢講真係幾辛苦,佢易腳腫,要經常伸展,又瞓唔到,我都好心痛。如果下次,我會安排佢坐business。反而老豆就無乜野。始終有長期病患麻煩d
27xxx,呢個應該是優惠價

子爵府

回覆樓主:

呢個係CX biz去多倫多,長途機特別係老人家,真係好值得坐!記得早排方健儀出過一篇文章就是說買兩張商務機票同父母去加拿大,初初都覺得好肉痛,但最後覺得好值得,特別見到你呢個價錢,真係心動價可以認真考慮啊

子爵府

回覆樓主:

如果不是旺季而可以用里数換到的航程,咁可考虑在bk二手市埸好多人放@0.1x 一里,好似温哥華商務120000,即萬多元來回,申利:我未試過幇襯買里数的

男爵府

回覆樓主:

多謝各位寶貴意見!

大宅

回覆樓主:

我好明白樓主嘅感受呀,cx 商務現兜兜真係好貴,兩個老人家夾埋要6萬幾,唔係唔想孝順,但普通人家都咪話唔大數目。

樓主可以考慮下香港航空,前排見佢做過特價,15k 商務位,不過好似係淡季,你可以睇下。

首頁

尾頁

跳至