自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問大家,邊到買輪椅比較平,想要細架的,麻煩大家

珍珠宮

回覆樓主:

淘寶有,約二百人仔但自取

侯爵府

pennyluk 發表於 18-2-22 18:18

我知道、因為我係NGO 做義工, 個到有齊大陸、德國及美國輪椅比人試啱先租或買、但我而家吾係香港、可返來搵返個地址/電話比你。
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

回覆樓主

要同用家去試坐,家人再試推,先知好唔好用。

醫院附近都會有醫療用品店,你去格價先喇。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

別墅

SaBB 發表於 18-2-22 18:29
我知道、因為我係NGO 做義工, 個到有齊大陸、德國及美國輪椅比人試啱先租或買、但我而家吾係香港、可返來 ...

謝謝你(emoji)‍♀️

別墅

miriam 發表於 18-2-22 18:29
要同用家去試坐,家人再試推,先知好唔好用。

醫院附近都會有醫療用品店,你去格價先喇。

明白,因家人突然病得好急,我想自己去睇啱幾款,再帶她去揀,醫院睇過幾間,但不太啱,謝謝你

別墅

brother4 發表於 18-2-22 18:24
淘寶有,約二百人仔但自取

上大陸取?

別墅

SaBB 發表於 18-2-22 18:29
我知道、因為我係NGO 做義工, 個到有齊大陸、德國及美國輪椅比人試啱先租或買、但我而家吾係香港、可返來 ...

麻煩你返香港比資料我,感激

珍珠宮

打去輪椅輔助協會問下,在長沙灣,可以租,試下岩吾岩先,另有二手輪椅,不過可能選擇不多

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

pennyluk 發表於 18-2-22 18:44
明白,因家人突然病得好急,我想自己去睇啱幾款,再帶她去揀,醫院睇過幾間,但不太啱,謝謝你
...

當年我爸都行得好差,職員講最好試坐,每個人 pat pat 位都唔同,有肉無肉大定細真係要親自試先得。

長沙灣明愛附近有幾間好多款揀,你同屋企人搭的士過去試喇。
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

珊瑚宮

问医院職業治療師。看那款適合

玩具萬歲!

大宅

如急須, 係選擇其間, 可以打電話去住個區嘅社區老人中心問吓有冇輪椅借用, 我上次係沙田區幫我家老人家借左ㄧ部約ㄧ個月, 費用全免, 老人家好番行得, 不需要買輪椅添。

侯爵府

pennyluk 發表於 18-2-22 18:45
麻煩你返香港比資料我,感激

星期日返、請等等
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

珍珠宮

pennyluk 發表於 18-2-22 18:44
上大陸取?

集運來港加佰元

珍珠宮

回覆樓主:

如果並非長期須要,最好係租,而且出租中心會有建議邊款較適合。

珊瑚宮

红十字会有得租。
玩具萬歲!

別墅

angiehouse 發表於 18-2-22 18:46
打去輪椅輔助協會問下,在長沙灣,可以租,試下岩吾岩先,另有二手輪椅,不過可能選擇不多
...

好,我全無經驗,多謝你們

別墅

fitfish 發表於 18-2-22 18:50
问医院職業治療師。看那款適合

收到,謝謝

別墅

JJHK 發表於 18-2-22 19:19
如急須, 係選擇其間, 可以打電話去住個區嘅社區老人中心問吓有冇輪椅借用, 我上次係沙田區幫我家老人家借 ...

好呀,麻煩曬

別墅

SaBB 發表於 18-2-22 19:21
星期日返、請等等

麻煩你,旅途愉快

首頁

尾頁

跳至