夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

greenlandmaster 發表於 18-2-28 10:51
我明你意思, 會盡力搵返自己, 做自己想做既野先, 但, 會俾一個限期自己, 例如三個月, 關係無改變, 甚至更 ...

感覺上你c6 都係等緊你開口。。。

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Moti 發表於 18-2-28 02:33
想問問,你媽媽換男友會唔會問你意見!?又或者你見到媽媽咁多男朋友會係有咩感覺呢?你同你媽媽嘅關係會 ...

唔會問我,宜到有一個真係一齊住先問我,我都無得say no架,我唔會想因為我而令到佢有困難搵到幸福,雖然之後都散左。
感覺呀,無乜架,佢開心咪得,我遲早都會有個有自己生活,有人陪佢咪幾好

大宅

babyjaibabylui 發表於 18-2-26 02:00
其實有冇諗過搵婚姻輔導呢? 我本身有婚姻問題,見左輔導真係有幫助...我個人唔建議第一時間講離婚...
...

婚姻輔導在那找呢?

伯爵府

回覆樓主

我又覺得你唔使咁擔心冇第二春,我身邊嘅朋友,未嫁過單身嘅就真係直到永遠咁......乜春都冇,反而離咗婚嘅就好有市場,再拍拖又有,結第二次嘅都好多,總之就冇見過佢地會長期單身

大宅

greenlandmaster 發表於 18-2-25 22:09
三十中啦.......生左就算離婚, 我都有BB, 自己湊大佢, 老左都唔使自己一個無人理.... ...

你講得好啱

複式洋房

idykawaii 發表於 18-2-25 22:14
我和c6以前都係,好日唔出街,出街一前一後,有時我睇中左d野想入舖頭睇下係咩,我同佢講我入尼間舖睇,佢 ...

好勁!!佩服你可以忍咁耐做反擊!亦都係好媽媽!

男爵府

樓主,生命是自己既,大道理相信已經有好多人同你講過,不重複了。

不過,曾經見過有朋友,情況同你相似。個男人成年都唔掂太太,就算連個太太主動,都無乜反應。 結果 離婚收場。 後來再有第二春,大家都為佢高興。 但 年期長左, 個 男人又係咁, 郁不郁 發脾氣,甚至黑面或唔出聲,結果又係散左。

另一個 case , 女既 好女仔, 遇上個男既,原來已有女友, 咁個女仔唔想做小三,一於斬情絲, 一年後,同朋友飲野,在酒巴 認左現在既老公, 婚後十年,感情好好。 眼見佢用心經營, 做佢老公喜歡既事, 現在開始發福,就積極減肥, 大家都為佢開心。

兩個case 啟發我,就係對手同自己既質數,配合感情基楚。

你老公情況,不如坦白傾下佢啦!如果佢有心結,肯講既,就諗下一起點解決。
但如果佢意見接受,行動照舊,而你真係用盡方法,比足時間,仍無改善,咁你會知你下一步點行。

至於生bb, 呢樣,唔係講玩既,唔好諗住 , 生左bb自己帶,將來靠bb 理你。 你有無見過的細路,視家人如無物? 世事無絕對架。
Good luck

男爵府

SHERMEN 發表於 18-2-26 08:34
到40,你才走仲死
40 定 60 先離, 其實殊途同歸。
如果怕無第二春,而唔離婚, 或者因為有第二春而離婚,其實無解決到個問題。

樓主, 如果 第二春既,對你又係唔好, 咁你點算, 世事無得保證一定好或唔好。 係要經營同配合。當然要睇對手。 有的男人,愛妻號,有的男人,要人估。 其實女人都係咁。

你重要事,就要知自己想點,同埋可以做到的乜野
至於 話怕家人傷心, 老實,如果有人咁對我個女,我情願個女快樂,無論佢選擇如何, 都支持佢。

外家,是你最後基地, 如果可以,就想清楚先行下一步。

伯爵府

回覆樓主:

睇完你嘅所講嘅嘢,你嘅情況同我嘅情況差不多,我係有小朋友但係媽媽幫我照顧(以前)。收工佢又係掛住打機,放假就一日講唔到十句。後尾頂唔順,結果你應該估到。

別墅

natalie1228 發表於 18-3-4 14:57
樓主, 我同你年紀差不多, 你呢個post 我已經由#1 睇到呢度, 咁岩我同你既情況好相似, 我老公既感情亦係愈來 ...

我現在都是這個情況,女兒三歲,只剰下女兒父母的關係

別墅

greenlandmaster 發表於 18-2-25 20:14
都唔知點解會咁, 自問都已經盡晒做人老婆既責任, 有返工, 放工照顧好晚餐, 屋企野基本上都唔使佢理,出去同 ...

點解我嗰個都係咁,有咗小朋友依家,嘈多咗,其他時間都係唔出聲

別墅

回覆樓主:

點解D男人婚前一個樣, 婚後就另一個樣, 有左小朋友就更加事不關己咁, 諗諗下, 小朋友都好慘, 有爸爸又點, 咪又係乜都係阿媽搞。做女人好辛苦, 返工要打扙, 放工又受屋企男人既冷落, 有小朋友既, 仲要做埋工人, 唉!!!

男爵府

greenlandmaster 發表於 18-2-25 18:25
結婚差唔多3年, 老公關係已經淡到一個點.....出街唔會拖住手, 一個行前, 一個行後, 成日都唔會同我講超過10 ...

嘩, 佢跟本就唔係愛你。 有時我覺得d 男人都係無甚麼異性選擇, 在適婚年齡時, 找拍開拖過個結婚就算, 未必真係佢覺得鍾意來結婚, 所以個task 完成後, 就算啦。

我勸你唔好生住, 你生的話, 情況更惡劣。

子爵府

婚姻中倆個人冇話題都仲可以繼續落下, 最大問題既係你老公完全對你冇欲望,佢真係不愛你,對你完全冇興趣. 趁依家仲後生, 放生大家, 以後既路仲好長,重新開始新生活啦.

大宅

減齡達人勳章

回覆樓主

你同老公拍左幾耐先結婚?無溝通死得最快..試下搵共同興趣,對對方坦誠唔好收收埋埋,我地有咩都會扲出黎講,就算一齊多年都好多野傾,如果要我對住一個咁既人真係單身仲好啦..快d同佢傾下,唔岩就走人啦,何況你咁想有自己既bb,加油呀!

首頁

尾頁

跳至