自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

越想入睡越難,擔心到心跳,怕不夠精神返工

男爵府

回覆樓主:

ytube好多睡眠音樂,聽吓唔好諗咁多,只專注自己的呼吸

wcpcelia    發表於 18-2-26 16:23
與智者為伍 與善者同行

珍珠宮

堅媽 發表於 18-2-26 05:48
ytube好多睡眠音樂,聽吓唔好諗咁多,只專注自己的呼吸

如反覆諗經文也可以嗎?會否仲精神咗?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主

頭先太早訓,零晨就醒咗訓唔番。

寶石宮

2023年兔年勳章

sabun 發表於 18-2-26 05:36

放鬆心情

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

如果瞓唔著,我通常會坐起身,睇下平板、手機、分下心,過一陣先瞓番低試厂再瞓

子爵府

sabun 發表於 18-2-26 06:32
如反覆諗經文也可以嗎?會否仲精神咗?

試下聽住耳機做冥想,我推薦呢個免費app:

有中有英,主要聽住聲音導師教你專注呼吸、放鬆, 我聽開24分鐘,跟住導師嘅引導會放鬆到,有時未聽完已瞓左

男爵府

回覆樓主:

係度唔知邊個教,吸一大啖氣,閉氣,慢呼,會放鬆到,我試過,得,不停做

男爵府

樓主係咪有野擔心呀!子女升學等問題?

有時唔諗得咁多喎,覺得合適就去做。有些事情解決唔到諗黎都無謂。

大宅

sabun 發表於 18-2-26 05:36

要快速嘅我會飲返少少紅酒。平時少飲酒,所以有少少酒精我都容易訓著。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

我每晚臨訓都發白日夢,最鐘意去旅行,心情愉快

珍珠宮

kyliema2006 發表於 18-2-26 12:42
樓主係咪有野擔心呀!子女升學等問題?

有時唔諗得咁多喎,覺得合適就去做。有些事情解決唔到諗黎都無謂。 ...

唔喺,喺今天返工了,不知是否太緊張

首頁

尾頁

跳至