興趣嗜好

跳至
[手機] HTC u11 eyes

首頁

尾頁

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

三千頭,好似唔錯,係cpu弱左d,機殼,後鏡頭都跟u11一樣

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

oceandeepsea 發表於 18-2-26 16:39
三千頭,好似唔錯,係cpu弱左d,機殼,後鏡頭都跟u11一樣

請問點弱法?打機ok?

珊瑚宮

YuYuMother 發表於 18-2-27 15:45
請問點弱法?打機ok?

意思係中階,唔係835,唔打機都夠用,殼/鏡頭同U11 一樣

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

oceandeepsea 發表於 18-2-26 16:39

個樣好靚,但佢cpu 又真係差d. 紅米note 4x 的 cpu 仲好過佢!

大宅

16年U到現在,652效力唔差,但輸在製程,所以控熱和耗電差,4系低U450也用上14nm,28nm嘅中U652已落後無市場
自從625問世後,人們發現控熱省電比効能更重要,650或652在大核火力全開下,很快就降頻,這就是為何玩玩下遊戲越玩越lag,而625在14nm加持下全核穩定全開,沒有降頻關核,玩遊戲由頭順到尾,電量亦很長氣,不過同652併効力的話會輸

子爵府

Liangbobo 發表於 18-3-12 12:16
16年U到現在,652效力唔差,但輸在製程,所以控熱和耗電差,4系低U450也用上14nm,28nm嘅中U652已落後無市 ...

咁我情願玩U Ultra, 821cpu 效能贏一條街, 冇錯雖然持續玩係會好快熱, 但整體一定好過u11 eyes

珊瑚宮

Liangbobo 發表於 18-3-12 12:16
16年U到現在,652效力唔差,但輸在製程,所以控熱和耗電差,4系低U450也用上14nm,28nm嘅中U652已落後無市 ...

有道理

男爵府

畀面勳章

我用左呢部機幾個月...

優點:
1.小店行貨價賣緊2950元.以這個價贏曬同類型既機.
2.映相非常得.我試過比較華為 Mate 10(小店行貨價約4000元).映夜景呢部仲靚D.比起三星A8+映相也贏曬(小店行貨價約3700元).網上看評論映相質素同iPhone 7plus(小店行貨價約6100元).三星s8(小店行貨價約4400元)有得揮.
3.另外映相加左AR sticker功能.幾有趣同好玩.仲有Edge sense功能映相自拍連按制都吾使.單手操作時就更加方便.
4.如不打機.中高用量.電量也夠用一日有突.以輕用量朝7叉滿電至晚8回家.只是耐不耐看同復whatsapp.耐不耐看同復電郵.13個鐘後仍有50%電量.
5.運作流暢.未試過hang機.
6.買機送埋透明機殼.網上登記有15個月保養.仲送埋五月天背包.
7.背面好sharp.藍色最型.如女仔用紅色.遠遠都望到.
8.充電頗快.
9.6吋大mon.

缺點:
1.如比較電量.mate 10(4000).A8+(3500)同呢部電量(3930)比.呢部相對用得快左.網上看甚至連U11(3000)都不如(網上看呢部粒U得Snapdragon 652.所以耗電較勁)
2.較難買貼同套.
3.CPU慢D.打機可能有D影響.
4.有D小地方吾夠體貼用心.例如無得拉下一按可變震或靜音.又例如無得在機面按2下可熄機(但開機又可以).
5.重左少少.
6.卡只可3選2.對需要中港兩地走需要2張卡再加儲存卡既人吾方便.
7.個開關制係中間.揸住好易high到.

子爵府

回覆樓主:

U12唔知確實幾時香港有行貨,
亦不知價錢如何,
諗住等U12出,啱就申請張新信用卡購買。

子爵府

kenmclaw 發表於 18-4-14 18:28
我用左呢部機幾個月...

優點:

影相靚過話為,呢點就真係不能完全同意, 雖然小弟對國產機極度反感, 但平心而論Mate10個鏡頭 真係做得唔錯,P20 Pro 直頭令我覺得有驚喜, 手機鏡頭可以做到如此出色, 根本就唔需要再 帶DC出街, 當然你話要影靚相,梗係要攞大碌炮 專業級DC出去

首頁

尾頁

跳至