自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

話說,同事同我講,佢同佢分別讀緊大學仲有中學的小朋友、老公全家新年全家去外國旅行。佢問我有沒有試過,會不會做女時好唔想同屋企人去

其實我都唔知點答佢好,我讀書時,其實我家好窮,我第一坐飛機係我u gard 果時,出來做嘢時,我兄弟姊妹都努力賺錢,搞下搞下大家都結咗婚,有小朋友,最後其實無全家一起去旅行過
其實都無機會俾我們唔想去

最後求其吹水答咗算

大宅

回覆樓主

如果淨係同老公仔女就梗係無所謂,但如果同埋男家屋企人就咪攪我,我寧願自己留港玩手指

男爵府

jacobkit 發表於 18-2-26 21:27
話說,同事同我講,佢同佢分別讀緊大學仲有中學的小朋友、老公全家新年全家去外國旅行。佢問我有沒有試過, ...

其實唔使諗太多,咪直接答佢細個時未試過囉

ic34    發表於 18-2-27 09:49

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

話說,同事同我講,佢同佢分別讀緊大學仲有中學的小朋友、老公全家新年全家去外國旅行。佢問我有沒有試過, ...
同你一樣,我都冇機會試喎

子爵府

回覆樓主

冇咪冇囉,以前個代窮,真係少一家大細去旅行,冇咩好尷尬

wcpcelia    發表於 18-2-27 11:42

子爵府

揮手, 大學畢業後先坐過飛機,細個咪同屋企人返下大陸玩囉,兄弟姊妹共三人其實一家真係坐飛機去旅行都幾貴,仲要我爸媽係旅遊旺季先放假的

大宅

ivylcm 發表於 18-2-26 21:38
揮手, 大學畢業後先坐過飛機,細個咪同屋企人返下大陸玩囉,兄弟姊妹共三人其實一家真係坐飛機去旅行都幾 ...

我也揮手
係出來做野才坐飛機去旅行。
又係一樣,返大陸鄉下算唔算一家人去旅行呀?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

冇乜尷尬嘅,果個年代出門冇咁普及者

伯爵府

HiPP勳章(2)

回覆樓主:

睇咗好多次先明
同讀大學 讀中學嘅仔女一同去旅行?

無問題

琥珀宮

回覆樓主:

我都係出嚟做嘢先第一次去旅行,細個羨慕同學有得搭飛機架,所以我而家好珍惜每次搭飛機的機會

wcpcelia    發表於 18-2-27 11:42

男爵府

回覆樓主:

我老公都係大學u grad 揹背囊,窮遊歐洲,瞓火車站。我聽到覺得佢好型。

只要唔睇小自己,別人眼光唔駛理。

伯爵府

回覆樓主

一啲都唔尷尬,細個窮之麻,我真係會照答細個屋企無錢

大宅

kwan251 發表於 18-2-26 21:42
我也揮手
係出來做野才坐飛機去旅行。
又係一樣,返大陸鄉下算唔算一家人去旅行呀?
我都揮揮手, 我同你一樣呀

珍珠宮

回覆樓主

其實呢個問題根本無答案嘅,人人性格晤同,有啲小朋友好鍾意跟屋企去,有啲就好抗拒,佢應該自己問返自己小朋友

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主

我都是小時候同家人去過一次南京旅行咋
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

男爵府

回覆樓主:

照直講咪得 大把人細個都無去過旅行

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

我都係大學畢業出黎做野至坐飛機,「白手興家」,幾好丫

侯爵府

最鍾意同家人旅行,個個只顧同老公仔女去, 不如同自己父母去多D

水晶宮

有咩好尷尬呢?70後至90後嘅話,讀書時期冇去過旅行一啲都唔出奇喎,我係90後,讀書時真係冇去過旅行,到依家有自己家庭,老公負擔到,我地小朋友先有機會細細個迷去旅行啫

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

我都覺得直接答佢就ok喇

首頁

尾頁

跳至