論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

回覆樓主:

白烚鸡飯HK130一合

珊瑚宮

jyjy1684825 發表於 18-3-14 11:46
就係官網用信用咭無問題. xxx.com轆咭可能有問題喎. agent驚走佬.
上次你用自己信用卡SCOOT 官纲買票比工人姐姐。無事?另外xxx.Com是什么?比D贴士
玩具萬歲!

侯爵府

fitfish 發表於 18-3-14 11:52
上次你用自己信用卡SCOOT 官纲買票比工人姐姐。無事?另外xxx.Com是什么?比D贴士
...

訂酒店機票果D網站呀!

侯爵府

fitfish 發表於 18-3-14 11:52
...

我印姐用Scoot 同菲姐用Cebu 都係自已經官網買. 太平啦! 姐姐都上到機.
菲姐最抵, 個零鐘機程,飲+食都慳翻.

原來請菲傭成本平過印印好多, 加上可以自己在港自己搞visa,真係抵.

珊瑚宮

菲是成本低。自己找自己搅簽约。机票又平
玩具萬歲!

珊瑚宮

jyjy1684825 發表於 18-3-14 11:38
咦? 自己帶個水壺入禁區装水上機都得啩?我覺得清水唔係飲料. 而且個歺連水都唔包?
唔知, 有無jm带清水上 ...
自己帶水得卦! 我搭过廉航幾次 又無查袋喎!
玩具萬歲!

侯爵府

fitfish 發表於 18-3-14 12:59
自己帶水得卦! 我搭过廉航幾次 又無查袋喎!

我姐姐都係咁做, 但佢走咗唔翻所以問唔到.

男爵府

我2月頭先買左2月中比唔續約姐姐返泗水,喺scoot買, S星加坡轉一次機, 一千蚊已經包左一餐, 夜機, 唔想夜機的話, 千三蚊都買到, 你買CX仲要直航緊係貴啦, 其實AIR ASIA,都平少少, 我覺得只要直航的話, 都唔駛買CX咁貴,

男爵府

AGENT有啲係專幫姐姐買的, 會平少少, 但要姐姐自己買, 咁你比返錢佢囉

珊瑚宮

今日看CX泗水工人单程直飛。三月份全部1900加TAX
玩具萬歲!

大宅

jyjy1684825 發表於 18-3-14 08:59
妳會唔會太寵工人?自己搭廉航, 工人反而搭直航? 工人唔識感恩架, 佢今次只係想試妳底線, 妳俾佢日後重會 ...

我姐姐做第四個contract 今年走, 唔返㗎啦。之前次次都用miles 換CX直航俾佢。今次佢衣錦還鄉, 六月份太peak換唔到Econ, 我老公miles 換biz 俾佢。雖然我有啲唔讚同, 但諗下econ換唔到, miles 又到期, 姐姐一向都很好。所以, 姐姐係唔只坐直航, 仲會坐biz class。

會否太寵姐姐?唔識感恩?我同老公只係覺得佢係好姐姐, 雖然清潔煮飯一般, 我亦有唔見嘢(但係雞毛蒜皮嘢, 有機會只是我善忘), 但亦係我地最需要佢時(由阿大出細, 到阿二出世) 都幫我手。佢離鄕別井無湊大自己個仔(佢黎我到時佢阿仔未滿兩歲) 但就幫我湊大咗我兩個女, 唔使佢感恩, 我反而好感激佢就真。

侯爵府

chumiguan 發表於 18-3-14 15:33
我姐姐做第四個contract 今年走, 唔返㗎啦。之前次次都用miles 換CX直航俾佢。今次佢衣錦還鄉, 六月份太pe ...

我第一個印印都好好架. 当時我亞媽好病, 失常咗, 好彩有佢帮手, 唔係我媽已經去咗老人院. 佢已超出我想的好, 所以3個月後即加人工因那是她应得的. 好似妳俾佢biz class咁, 都係妳觉得佢应得而不是感激. 我自己絕對唔想人地用錢黎感激我,而係肯定我在屋企的价值. 僱傭關係就应該係咁. 唔係佢想我就俾才是好僱主.

大宅

jyjy1684825 發表於 18-3-14 16:32
我第一個印印都好好架. 当時我亞媽好病, 失常咗, 好彩有佢帮手, 唔係我媽已經去咗老人院. 佢已超出我想的 ...

Yes, agree your thoughts. 俾佢, 係認同佢係我屋企嘅貢獻。如果佢唔好, request 都唔會彩佢。佢好, 所以俾佢每次都直航。

珊瑚宮

我第一個印印都好好架. 当時我亞媽好病, 失常咗, 好彩有佢帮手, 唔係我媽已經去咗老人院. 佢已超出我想的 ...
支持你 好工人好難求
玩具萬歲!

大宅

好媽媽勳章

我都係用買Miles, 之後換飛俾姐姐,單程成本$900+255 tax,佢仲好醒咁問我係唔係$2400

大宅

purplehouse 發表於 18-3-7 11:21
但我姐姐5月走

我剛買了單程cx連稅22xx(5月頭)要買就快手,5月尾6月轉機都要6k

民房

我請左個工人姐姐...4月9號從泗水嚟香港....我諗住叫agent公司幫手買機票....佢報價單程$2500...係咪食水好深???

珊瑚宮

boomba901 發表於 18-3-17 12:33
我請左個工人姐姐...4月9號從泗水嚟香港....我諗住叫agent公司幫手買機票....佢報價單程$2500...係咪食水好 ...
乜公司? 可能執你500元
無计的 肉在針板上任跺
玩具萬歲!

民房

回覆 fitfish 的帖子

繁"wing"....我因為第一次請工人...好多野唔識....

咁宜家我應該自己買????我無合約喺手點買??

水晶宮

boomba901 發表於 18-3-17 12:33
我請左個工人姐姐...4月9號從泗水嚟香港....我諗住叫agent公司幫手買機票....佢報價單程$2500...係咪食水好 ...

乜agent fee唔係通常都包來港機票架咩?

agent 收你幾多agent fee?

$2500搭乜航空公司? CX?
天空之城, 快樂之地

首頁

尾頁

跳至