潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

香工D人好巴閉架,問佢幾錢都5想應你咁。我之前去都感受到佢哋係睇人開價架,而家係FB 網買好過,價錢又明碼實價又5使受氣呀。

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

arlizlam2013 發表於 18-3-2 15:26
話說上次去香工買衫,呢間鋪件件百幾蚊又靚。今日我著左對名牌鞋佢立即標到二百幾
條褲原價168變二百
我另 ...

Omg so cheap!!!

珊瑚宮

mmanchan 發表於 18-3-8 16:30
香工D人好巴閉架,問佢幾錢都5想應你咁。我之前去都感受到佢哋係睇人開價架,而家係FB 網買好過,價錢又明 ...

Exactly!

複式洋房

回覆 JD930 的帖子

我想我地可以PM互相推介吓FB邊個網買衫

珊瑚宮

mmanchan 發表於 18-3-19 17:37
回覆 JD930 的帖子

我想我地可以PM互相推介吓FB邊個網買衫

我唔敢上網買啊

珍珠宮

回覆樓主:

我今日生平第一次去行香工。雖然唔同樓主呢間,但遇到相同經歷。 睇怕可能係佢哋既銷售手法。

我 case 仲衰: 同一店鋪, 唔同店員開唔同價。

我睇中件衫, 我 check 完之後交番比佢,[以示均真,比咗錢佢先拎貨品],佢放喺收銀機埋邊。然後我開手袋比錢。 期間佢叫我買埋另一件衫啦! 跟住佢又聽電話。。。。

我比完錢, 佢仲未比件衫我。 我就指下件衫示意叫佢比我啦![錢都比哂] 點知佢夠膽死問我比咗錢佢未?⁈

唔係嗎⁈ 錢你都擺埋落收銀機,仲想屈我未比錢⁈

以後都唔會再去嗰度買嘢! 情願去 uniqlo, Zara, Giordano。。。。起碼行得舒服,從未試過比人屈話未比錢。

間店舖喺銀城條巷行入去左手邊,叫 “Mesui”。 認住佢。

子爵府

大姑娘 發表於 18-3-24 23:12
我今日生平第一次去行香工。雖然唔同樓主呢間,但遇到相同經歷。 睇怕可能係佢哋既銷售手法。

我 case 仲 ...

佢比你check完先比錢?我次次買都要比左錢先check

珍珠宮

wai@wai 發表於 18-3-25 09:34
佢比你check完先比錢?我次次買都要比左錢先check

唔會再去。

以為自己去咗深圳羅湖城。

複式洋房

大姑娘 發表於 18-3-24 23:12

我 case 仲 ...
咁衰格都有架,上網買好過啦,大把款揀呀

複式洋房

JD930 發表於 18-3-19 17:49
我唔敢上網買啊
其實而家上網或FB買都好方便,可以一試呀^^

珊瑚宮

mmanchan 發表於 18-3-26 17:20

我怕貨不對板,又怕佢走數

珍珠宮

mmanchan 發表於 18-3-26 17:20

咁你小心啲! 呢間鋪都有係 fb賣衫。

小心佢哋啲售貨員,咁狡猾; 因住走你數。

首頁

尾頁

跳至