興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

無辦法跑步既朋友, 好可能會選擇游水, 練水操水......比如每節500米以上咁既距離, 有無人係咁樣? 呢度分享吓你點樣維持? 有咩原動力?身體有咩反應? 有咩效果?

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我無游開,聽人講年紀大左,係好過跑步,行山,對膝頭哥無咁傷,有時間,堅持到,就最好既選擇,負面係擔心水質問題,長久游會唔會對皮膚唔好

男爵府

回覆 oceandeepsea 的帖子

無錯, 最明顯係皮膚一定差左, 除非你著防晒衫, 不過操水既人一般都唔會著, 室內池又要睇住邊區, 無就唯有室外.

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

rebreather 發表於 18-3-5 14:31
回覆 oceandeepsea 的帖子

無錯, 最明顯係皮膚一定差左, 除非你著防晒衫, 不過操水既人一般都唔會著, 室內 ...

之前方力申有講,頭髮會變色同易甩

大宅

rebreather 發表於 18-3-2 20:57
無辦法跑步既朋友, 好可能會選擇游水, 練水操水......比如每節500米以上咁既距離, 有無人係咁樣? 呢度分享 ...

我每星期4日左右,每次約半小時,自由式去到尾 …… 減肥效果就不大,但人會精神D,手腳肉地實DD,最好就是再冇肩周炎煩惱!

男爵府

回覆 casimi 的帖子

其實我估你個時間應該岩岩足夠消脂, 好大機會係個心率未夠, 簡單講...要落力啲就出效果, 如果你想減磅

大宅

rebreather 發表於 18-3-14 13:54

其實我估你個時間應該岩岩足夠消脂, 好大機會係個心率未夠, 簡單講...要落力啲就出效 ...

始終飲食最難 …… 搞!

男爵府

試吓減飯,我指白飯,有啲人對飯好敏感,減咩都唔瘦,唯有減飯,我自問無介口,唯獨係減左一餐白飯。所以唔覺得肥。

大宅

rebreather 發表於 18-3-14 17:52

試吓減飯,我指白飯,有啲人對飯好敏感,減咩都唔瘦,唯有減飯,我自問無介口,唯獨係 ...

都有 …… 减飯,尤其晚餐少飯多菜,睇怕要更努力先可以,始終身陣代謝冇後生咁好,彼此加油!

別墅

回覆樓主

我以前讀書跟泳會操水
講真除左頭髮甩色之外,手腳毛都金金地,同埋皮膚係會乾啲,個人唔怕凍不過好易好大汗。
游水成日話好話跑步,係唔會有咁多壓力做成勞損,游水主要係對抗阻力嘅訓練。
減肥其實有啲啲難,除非係non -stop咁游一段長距離同埋又唔同嘅program.
講真游水係沉悶同孤獨嘅運動,要有成效一定要有恒心

男爵府

回覆 be_c.workshop 的帖子

我真係減到肥,日日游,剩係星期日休息。

首頁

尾頁

跳至