夫婦情感

跳至

首頁
12345...15

尾頁

複式洋房

佢之前無咁樣對過我 :(

男爵府

育兒性格勳章

回覆樓主

嘩。你老公唔似人wo唔想要咪帶套做咩咁衰架

洋房

回覆樓主

你老公有病,應該邊講邊口震面震,揸實拳頭,拳四郎上身。為咗自身安全,應先隔離自己然後諗離婚。

佢3年內打你嘅機會超過50%,打到你爛面機會超過90%。5年內打你就99%。你諗你!

大宅

BK Milk勳章

Pingvin 發表於 18-3-5 10:12
新婚個幾月,原本好sweet,但因為一次記錯安全日子有unprotected sex,老公驚會依家有BB要求我食事後丸,我 ...

如果你所講呢件事情屬實,我真係覺得你老公好恐怖呀,咁樣既事都差d攞電線綁住你喎,仲可以為左要你食藥貼同你抖纏3個鐘,好可怕。
我會在呢件事情當中,重新認清呢個人。
佢咁對你,就算是因爲壓力有幾大都好,都唔會咁樣對自己愛既人架。呢個男人唔可以靠呀。

當然我唔知道你地平時相處是否都是咁癲,但我相信就算你覺得自己錯,話自己計錯安全期都唔會係好像你老公呢個反應架。
想一想,是否應該繼同呢個人一起過世呀。

祝福你

大宅

回覆樓主:

fyi
當年我因為一些原因想唔要個bb, 但c6話點可以剎咗個小生命哩?咁生咗出來我當然都要幫手嘅。。。
我而家只能用"desperate working mum"來形容自己,同埋同自己講:好彩我最後唔係因為佢嘅說話而把bb生出來,否則我應該會每日都諗住殺咗C6.

公爵府

回覆樓主:

你老公似有情緒病!

伯爵府

回覆樓主

佢好癲喎
你又好誇張
不過你唔誇又唔知佢係痴

複式洋房

回覆 慘男 的帖子

佢當時好嬲,話如果我喺呢個時候有咗佢會痴線,有大叫一吓同埋眼泛淚光,掃晒枱面d嘢落地,不過我無印象佢握拳,佢亦唔係沖住對我大叫。之後佢嘗試冷靜返,佢抖啖大氣叫自己冷靜,跟住變返樣走返過嚟氹我...... 我都覺得有d恐怖,但係佢有講對唔住同埋話佢絕對唔會打我。佢叫我坐低梳化同佢傾吓,我覺得佢個樣好攰,係咁叫佢返房瞓佢唔肯,傾傾吓點知佢捉住咗我唔比我走,話我食咗藥先肯放我走,我以為佢講吓笑,因為佢嘅態度都唔係好惡所以我唔太驚,但佢竟然真係同我糾纏3個鐘,其間我媽媽打電話比我佢唔比我聽,我想借故去厠所佢唔比,我幾次掙扎想走佢真係㩒返低我,然後想攞附近電線綁我不過最終放棄。我哋平時絕對唔係咁癲!我無諗過佢係咁,真係有日後家暴嘅可能性嗎?佢一直人前人後都係斯文有禮,從未有過暴力。

伯爵府

好恐怖...
從未見佢發過脾氣架?
故事教其他未婚JM 們, 婚前做下脾氣測試先, 避免上錯賊船好D

男爵府

Pingvin 發表於 18-3-5 18:54
回覆 慘男 的帖子

佢當時好嬲,話如果我喺呢個時候有咗佢會痴線,有大叫一吓同埋眼泛淚光,掃晒枱面d嘢落 ...

其實你老公好唔妥就梗係咖喇。平時所謂好sweet,應該係唔觸犯佢利益果陣,今次如果你有左,會毀左佢重要既野(我估係事業),所以佢癲左。

唔少JM都話俾你左知你老公唔妥,不過看你既回覆,應該仲未接受得到,仲自我安慰緊。所以我只能叫你小心(雖然你都唔會信,所以都係廢話)

大宅

回覆樓主

我唸佢嗰吓子接受唔到。 喺佢眼中,明明有機會可以阻止到事情既發展,但你無認同。
所以佢就開始發神經?

子爵府

回覆樓主

Jm 你老公係咪最近有財政問題?所以佢接受唔到有B.B.? 定係佢份工最近出現噠危機,隨時俾人炒? 佢忽然咁大反應我覺得唔係咁簡單........

男爵府

Pingvin 發表於 18-3-5 18:54
回覆 慘男 的帖子

佢當時好嬲,話如果我喺呢個時候有咗佢會痴線,有大叫一吓同埋眼泛淚光,掃晒枱面d嘢落 ...

佢表面好正常,但你唔順佢意就可以去到想禁錮你,佢擺明有問題。唔覺得重點係生唔生仔,而係佢要你一定聽佢講、跟佢做法嘅手段,同埋當時情緒大起大落,佢第日都唔知會唔會你有咩唔聽佢話,即場打死你之後對全世界喊哂話我好後悔嗰d...

子爵府

shannon_fky4186 發表於 18-3-5 14:25
老實講,有其他JM話你老公可能係情緒問題先咁,但我個人覺得你呢個情況唔太樂觀。

你話呢件事前,你地好s ...

係囉! 樓主唔好介意,
我覺得一個男人真正愛惜一個女人, 係唔會「逼」佢食事後丸或者 墮胎, 我覺得咁樣嘅男人係純粹為自己享樂~肉體嘅享樂, 你同佢做愛, 佢係愛你的人,定係愛你嘅身體?
又唔係未婚懷孕, 一個丈夫有冇需要咁大反應地去強逼妻子食事後藥?
仲要話明你有咗,佢都唔會理個bb,咁你老公真係好自私。

今次真係一個好機會, 令你可以睇清楚身邊人, 有啲男人就係咁, 大家一齊開開心心冇壓力冇責任, 佢就可以對你好好。
但一講到要承擔責任, 就會即刻變咗第二個, 幾狠幾絕都做得出。我睇到你咁樣情況,唔知點解覺得好心痛, 如果有人咁對我個女, 我實嬲死。

複式洋房

壓力方面雖然唔係財政,不過呢排真係有d唔正常地大,佢後來有同我講返。
我接受唔到新婚個幾月諗離婚,我想比次機會我哋嘅婚姻,問題係佢唔覺得自己有錯有問題,我可以點做?有情緒病測試呢樣嘢嗎?

男爵府

Pingvin 發表於 18-3-5 10:12
新婚個幾月,原本好sweet,但因為一次記錯安全日子有unprotected sex,老公驚會依家有BB要求我食事後丸,我 ...

我都好擔心你先生日後會對你進行家暴,迫你完全順從。
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

男爵府

回覆樓主

樓主,你其實係咪想我地話,嘩你老公好恐佈,不過唔緊要,one -off 嘅啫,無事嘅。
你面對現實啦,樓主,大家都係為你好。

大宅

Pingvin 發表於 18-3-5 11:06
回覆 wing1388 的帖子

我自己都有錯嘅,係我攪錯安全日子,佢問過我先內射嘅。

唔好計安全期,係唔準

大宅

回覆樓主

我覺得你老公的確有問題,應該話比你媽聽,老公對你的態度及動作,有暴力傾向!你們不要有BB, 根本你老公不喜歡!

男爵府

Pingvin 發表於 18-3-5 14:22
回覆 Tyasnm 的帖子

我唔敢同任何人講,喺大家眼中佢都係孝順乖乖仔好老公,好好脾氣,識咗佢十幾年拍咗兩 ...

唔好要bb住,真心覺得你老公有小小變態,困住三個鐘,逼你食藥,好有病。好明顯佢最愛係佢自己啦,
做人,5好難为自己

首頁
12345...15

尾頁

跳至