跳至

首頁

尾頁

大宅

聽講呢幾年換左校長、學術方面是否都開始谷?

請問功課是否繁重?

爸爸係舊生加基督徒、計過有25分、呢幾年是否必入抑或都要抽?

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Catabella 發表於 18-3-5 21:04
聽講呢幾年換左校長、學術方面是否都開始谷?

請問功課是否繁重?

25分必入

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆樓主:

我小朋友讀緊六年級,一向中游,唔覺得好谷,過去咁多年都係咁上下,上游果批應該應付自如啦

大宅

doughnut_cyc 發表於 18-4-14 15:58
我小朋友讀緊六年級,一向中游,唔覺得好谷,過去咁多年都係咁上下,上游果批應該應付自如啦
...

謝謝

別墅

yokulami 發表於 18-3-5 22:22
25分必入

近呢一兩年 25分都未必入到,因為多世襲必收生
我唔覺太谷喎,阿仔現讀四年級,基本上係導修堂已做完全部功課,而阿女六年級,功課量都唔算太多(每日大約5、6樣) 所以他們都讀得開心

伯爵府

kwanbb 發表於 18-4-19 20:20
我唔覺太谷喎,阿仔現讀四年級,基本上係導修堂已做完全部 ...

唔會啦,呢兩年都識人20分入到,自行派位選校弟妹的世襲生係唔會影響計分制的機會率呀!
就算全港都不多於五間是25分都收唔哂!

大宅

回覆樓主

咁15分有無機會?

大宅

MommyPanel勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

m131 發表於 18-5-4 15:42
咁15分有無機會?

15分冇機會啦~ 20分都入唔到

大宅

kwanbb 發表於 18-4-19 20:20
我唔覺太谷喎,阿仔現讀四年級,基本上係導修堂已做完全部 ...

聽到小朋友讀得開心就放心啲

因我小朋友資質一般、擔心追唔上會好吃力

大宅

MommyPanel勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

yokulami 發表於 18-4-19 23:03
唔會啦,呢兩年都識人20分入到,自行派位選校弟妹的世襲生係唔會影響計分制的機會率呀!
就算全港都不多於 ...

今年起碼識2個有20分都入唔到

伯爵府

露菲亞 發表於 18-5-9 09:41
今年起碼識2個有20分都入唔到

蒙恩有20分既人太多啦,舊生,基督教,天主教都有20分,20分入唔到一定多過入到既。

大宅

yokulami 發表於 18-5-9 12:03
蒙恩有20分既人太多啦,舊生,基督教,天主教都有20分,20分入唔到一定多過入到既。
...

想問如果妈妈是基督徒,爸爸是天主教徒,首名子女,不是校網区大抽獎机会大吗

首頁

尾頁

跳至