家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

如题!係咪有格音板買,有冇人知?

大宅

kellyli38 發表於 18-3-6 16:23
如题!係咪有格音板買,有冇人知?

冇用……要樓上裝先有用的!
投訴成嗎!

大宅

回覆 casimi 的帖子

樓上極不合作,已報警十管理處!

大宅

kellyli38 發表於 18-3-7 21:44

做得好……那才可治本!

已刪除用户

回覆樓主:

男爵府

如果樓上是自私人無得攪

大宅

kellyli38 發表於 18-3-7 21:44

我都係呀!兩樣做齊都冇用!佢成日掉野落地下,好響呀d聲,成日嘈醒我個仔,我個仔7個月大

大宅

回覆樓主:

報警無用?

大宅

fafamama123 發表於 18-3-31 09:49
報警無用?

無用,我都受苦咗幾年,昨晚零晨1:00還揼嘢,叫咗警察來,樓上唔肯開門比警察!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

mo515 發表於 18-5-23 14:51
無用,我都受苦咗幾年,昨晚零晨1:00還揼嘢,叫咗警察來,樓上唔肯開門比警察!
...
警察上來, 佢地可以唔肯開門架?

大宅

pigpigyy 發表於 18-5-24 16:12
警察上來, 佢地可以唔肯開門架?

當然可以啦!警察同我地講話佢地無開門,警察不能強硬要佢開門,個一刻我老公勁怒!感覺好似無能為力對付樓上!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

mo515 發表於 18-5-24 16:39
當然可以啦!警察同我地講話佢地無開門,警察不能強硬要佢開門,個一刻我老公勁怒!感覺好似無能為力對付 ...
我樓上班人渣都係咁, 夜晚就通屋走, 一係就掉野落地勁大聲, 如果連警察都幫唔到, 我地真係慘啦

侯爵府

mo515 發表於 18-5-24 16:39
當然可以啦!警察同我地講話佢地無開門,警察不能強硬要佢開門,個一刻我老公勁怒!感覺好似無能為力對付 ...

如果你報左警,警察到左又證實樓上真的有嘈音發出,就算樓上不肯開門,警察也會有記錄,你可以向警察索取報案編號。

憑警察嘅報案編號,再加上管理處的紀錄,你可以搵律師向樓上發出律師信。如果情況依然繼續,你可以向法庭申請禁制令,禁止樓上發出噪音對你構成滋擾。當然律師費係另一個問題,詳情請咨詢你嘅律師。

首頁

尾頁

跳至